Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skigebied regelt treinvervoer voor Britten naar Franse Alpen

ChristopheJ op 10 september 2021· geen reacties

Foto: FB Eurostar
Foto: FB Eurostar

Het leek erop dat de Eurostar, de hogesnelheidstrein vanuit Engeland, deze winter niet naar de Alpen zou rijden maar een akkoord met La Compagnie des Alpes brengt hierin nu verandering. Britten kunnen komende winter weer eenvoudig de Franse pistes op.

La Compagnie des Alpes

La Compagnie des Alpes is de grootste uitbater ter wereld van skidomeinen en is bijvoorbeeld ook eigenaar van pretparken zoals Walibi en Bellewaerde. De skigebieden die worden uitgebaat zijn o.a. Tignes, La Plagne, Avoriaz, Les Arcs en Méribel.

Het behoeft geen extra toelichting dat de coronacrisis inhakte op de 32 jaar oude onderneming. Gesloten skipistes en pretparken deden de omzet en winstcijfers kelderen waardoor een kapitaalsverhoging noodzakelijk was. Hierop tekende ook de Vlaamse ondernemer en multimiljonair Marc Coucke in.

Travelski Express

Een bijkomende tegenvaller was het voornemen van Eurostar om wegens financiële problemen niet meer naar de Alpen te rijden. La Compagnies des Alpes heeft dit euvel dus zelf verholpen. Er is een akkoord gevonden met Eurostar waardoor de treinen opnieuw wekelijks vanuit Londen naar Moûtiers en Bourg Saint Maurice rijden onder de naam Travelski Express. Voor ons in de Lage Landen niet rechtstreeks relevant, maar het toont aan dat men er alles aan doet om de toeristen terug te krijgen waar men ze graag heeft: op de pistes.

Tickets alleen in combintie met een verblijf

De tickets zullen niet los verkocht worden maar enkel bij een filiaal van Compagnie des Alpes en in combinatie met een verblijf ter plaatse. En zo slagen de Fransen erin om “die klanten te bereiken, die onze Oostenrijkse concurrenten begeren”, zegt Dominique Thillaud die CEO is van Compagnie des Alpes en voormalig directeur van … Eurostar.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Plaats een reactie