Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: Wat. Een. Seizoensstart.

Rogier op 10 november 2023· 6 reacties

Wat. Een. Seizoensstart.
Wat. Een. Seizoensstart.

Wat. Een. Seizoensstart. Gisteren postte ik de video van onze toerskitocht op de Col de Vars, maar dat is alweer een sneeuwdump geleden. Vanmorgen werd ik namelijk wakker in een opnieuw witte wereld. In Puy Saint Vincent, mijn thuisgebied, lag er zo’n 30 cm verse sneeuw op 1800 meter. Dat moest uitgetest gaan worden.

Wegen worden opgeruimd
Wegen worden opgeruimd

null

Toeren, toeren, toeren

Natuurlijk zijn de skigebieden nog niet open. Voor Puy Saint Vincent moeten we daar zelfs nog een ruime maand op wachten, maar de basislaag ligt er al. Zeker boven de 2000 meter zal de reeds gevallen 70-80 cm niet zomaar meer wegsmelten. Omdat de liften niet draaien, moeten we zelf omhoog lopen. Dat hebben we er graag voor over.

Mooie kleuren

De overgang van herfst naar winter zorgt voor een absoluut oogverblindend schouwspel. Om de haverklap stonden we stil om naar de kleurenpracht te kijken. Dikke pakken sneeuw op de feloranje lariksen. Het openscheurende wolkendek maakte het allemaal nog mooier en dramatischer.

Geweldige afdaling

Wij hadden vandaag absolute first tracks. Door de diepe poeder skieden we naar beneden op de pistes die we maar al te goed kennen. Het was plezier van boven naar beneden. Het is zelden dat de condities begin november zo ontzettend goed zijn.

Geweldige basis

Onder de 2000 meter is de kans natuurlijk erg groot dat een deel (zo niet alles) van de sneeuw wegsmelt; het is namelijk echt nog vroeg in het seizoen. Maar boven de 2000 meter, en bijvoorbeeld voor Puy is dat een heel groot deel van het gebied, ligt de basislaag van het seizoen er. Wat een absoluut geweldige seizoensstart! Was het elk jaar maar zo’n luxe.

Echt winter
Echt winter

Overal wit
Overal wit

Wat een base!
Wat een base!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Ik kan ook niet stoppen met webcams bekijken. Hopelijk valt de zachte licht straks nog mee, maar ik blijf maar sneeuw op de weerkaarten zien!

Geweldig om te zien!

Encroyable!

Genieten hoor!

Prachtig!

*keep cool and relax...*

Formidable Rogier. Je maakt ons helemaal zot. Stop er nu maar mee.

Plaats een reactie