Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Contamines-Montjoie van de buitenwereld afgesloten door lawine

Rogier op 11 december 2021· 1 reactie

Lawine langs de toegangsweg naar het dorp/ Foto mairie Contamines-Montjoie
Lawine langs de toegangsweg naar het dorp/ Foto mairie Contamines-Montjoie

Het zou een gedroomde opening zijn vandaag in Contamines-Montjoie. Ongekende hoeveelheden sneeuw en 22 pistes zouden openen. Echter een lawine gooide roet in het eten. Twee lawine kwamen gisterenavond naar beneden en maakte dat het gebied dicht moest blijven.

De lawine kwam naar beneden ter hoogte van de Nant d’Armancette, hier is een grote dam gebouwd tegen modderstromen. De lawine stopte hier, echter werd de poedersneeuw door het gehele dorp geblazen. “We hebben geluk gehad,” zegt burgemeester François Barbier. De laatste geregistreerde lawine op deze plaats dateert van 1852. De gemeente Contamines-Montjoie heeft andere sectoren die meer gevaar lopen dan die van Armancette. Zo is de toegang tot het dorp deze zaterdag 11 december beperkt voor locals en dit wordt streng gecontroleerd door de gendarmerie. Om de toestroom van mensen te beperken, zijn zowel het alpine skigebied als het langlaufgebied op zaterdag 11 december de hele dag gesloten. Skitoeren is momenteel ook ten strengste verboden in de gemeente. De gemeente vraagt iedereen uit om zijn bewegingen te beperken.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Jeetje: @francois …dit gezien? We moeten duimen dus!

Plaats een reactie