Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Wintersportconcert Helene Fischer in Gastein uitgesteld

Edo op 18 januari 2022· geen reacties

null

Het geplande concert van Helene Fischer tijdens het Sound & Snow event in het skigebied van Gastein voor april 2022 wordt opnieuw uitgesteld vanwege de onzekerheid omtrent de aanhoudende Covid-19-pandemie. Wie toch wil meeneuriën met ‘Atemlos durch die Nacht’ moet zijn adem tot oktober inhouden.

Veiligheid en gezondheid heeft prioriteit

Skidal Gastein met zijn vier skigebieden Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein en Sportgastein is een geliefde wintersportregio binnen de Ski amadé. Wie er zijn wintersportvakantie rondom het optreden van de beroemde Helene Fischer en Die Ärzte had gepland, heeft deze winter echter pech. Want het seizoensafsluitende concert bij het dalstation van de Schlossalmbahn in Bad Hofgastein gaat niet door. “De veiligheid en gezondheid van alle deelnemers, artiesten en vooral de concertgangers is een prioriteit, net als het feit dat er in de huidige situatie absoluut geen planningszekerheid is voor de duizenden fans. Om deze reden hebben we met pijn in het hart besloten om de concerten opnieuw uit te stellen”, zegt Klaus Leutgeb, algemeen directeur van Leutgeb Entertainment Group GmbH.

Wel pistes, geen podium

Alhoewel het muziekevenement geen doorgang meer vindt, zijn de vele pistes van Gastein uiteraard nog wel toegankelijk tijdens het einde van de winter. Dus wel pistes, maar geen groot live podium onderaan de Schlossalmbahn. “Wie naar Sound & Snow in Gastein komt, wil genieten van de diversiteit van de regio in combinatie met een unieke concertbeleving. Om er naar uit te kunnen kijken, heb je zekerheid nodig. De pandemische situatie laat op dit moment niet de zekerheid toe die we onze gewaardeerde gasten willen bieden", voegt de directeur van het Kur- und Tourismusverband Bad Hofgastein Eva Irnberger er aan toe.

Nieuwe data najaar 2022

Om bovengenoemde redenen wordt het concert van de cultband Die Ärzte, oorspronkelijk gepland voor 2 april 2022, uitgesteld naar 15 september 2022. Het concert van Helene Fischer, oorspronkelijk gepland voor 8 april 2022, vindt nu plaats op 1 oktober 2022 in Bad Hofgastein. Alle reeds gekochte tickets voor de twee concerten blijven geldig.

Terug naar het origineel

De verschuiving naar oktober is een logische zet. Oorspronkelijk gaat het idee van Sound & Snow in Gastein namelijk terug naar de opening van de Schlossalmbahn in 2018. “In de herfst hebben we geen sneeuw, maar de avonturenbergen in Gastein in de herfst in verband met de thermale baden zijn nog steeds elke reis waard”, is Franz Schafflinger, CEO van Gasteiner Bergbahnen AG, overtuigd.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie