Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vals smartwatchalarm leidt tot grote zoekactie in Silvretta Montafon

Redactie op 25 januari 2024· 1 reactie

null

Skiër in nood? Meerdere noodoproepen die werden geactiveerd door een smartwatch, leidden dinsdag tot paniek in het skigebied Silvretta Montafon in het Oostenrijkse Vorarlberg met een grote zoekactie als gevolg.

Geen reactie

Bergredders, kabelbaanpersoneel, de brandweer en de politie waren dinsdag in het skigebied Silvretta Montafon op zoek naar een skiër die in nood zou zijn. Volgens de politie ontving het controlecentrum om 16.42 uur verschillende noodoproepen die werden geactiveerd door een smartwatch. Nadat de eigenaar van het horloge niet reageerde op pogingen om het controlecentrum te bellen, moest worden aangenomen dat het om een ongeluk ging.

Grootschalige zoekactie

Het zoekgebied werd door het noodsignaal verkleind tot een gebied met een straal van tweeënhalve kilometer. De grootschalige zoekactie had echter geen succes. Zelfs vanuit de lucht kon de politie geen sporen in het gebied of een persoon in nood vinden. Tegelijkertijd werden bewoners van vakantiehuizen in de vallei ondervraagd en parkeerterreinen afgezocht naar een mogelijk achtergelaten voertuig. De zoekactie werd uiteindelijk om 18.30 uur afgeblazen zonder resultaat.

Silvretta Monatfon
Silvretta Monatfon

Gegevenssynchronisatie

De gegevens van de eigenaar van het horloge werden verkregen via de mobiele telefoonoperator, meldt de politie. Deze werden via de gemeente gematcht met de gegevens van de gast. Uiteindelijk werd de eigenaar van de smartwatch gevonden.

Oproepen genegeerd

De vakantieganger, een 70-jarige Amerikaan, lag op dat moment al enige tijd veilig en wel in zijn accommodatie. Volgens de politie had hij de noodoproep op zijn horloge niet bevestigd en de talloze oproepen op zijn mobiele telefoon genegeerd. Er wordt nu onderzocht of de man moet betalen voor het telefoontje.

Redactie

*bericht bewerkt door Linzenvlaai op 26 jan 2024 05:01

Plaats een reactie