Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuwe dalafdaling naar Matrei lijkt nu zeker

Roel op 25 maart 2022· 10 reacties

Matrei (Osttirol) krijgt eindelijk een afdaling terug naar de gondel van het dorp
Matrei (Osttirol) krijgt eindelijk een afdaling terug naar de gondel van het dorp

Het dorp Matrei, onderdeel van het Großglockner Resort Kals - Matrei in Osttirol, krijgt een nieuwe dalafdaling. Er is overeenstemming bereikt met de grondeigenaren om piste 1 door te trekken tot het dalstation van de Goldriedgondel, zo meldt Krone.at.

Jarenlange wens

Een dalafdaling die terugloopt naar het dalstation van de gondel is al jaren een vurige wens van veel wintersporters in het gebied, en niet in de laatste plaats van de Bergbahnen zelf. Tot nu toe moesten wintersporters via piste 1a afdalen naar Hotel Goldried, iets boven het dorp, om daarna met de skibus weer bij de gondel (of in Matrei) uit te komen.

Nu de onderhandelingen met de grondeigenaren zijn afgesloten wil de Schultz Gruppe, eigenaar van het skigebied, direct aan de slag. Het wachten is nog op de officiële stukken waarna de werkzaamheden mogelijk dit jaar al starten.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Osttirol wordt steeds een interessantere regio voor een gevarieerde skivakantie, met zekerheid voor de meer gevorderde skiër.

De nieuwe Glocknerblick-lift in Kals, de nieuwe dalafdaling naar Matrei, uitbreidingen in Sankt Jakob door de bouw van een bijkomende stoeltjeslift en tenslotte de mogelijke verbinding van Sillian naar de Drei Zinnen (inclusief een lange verbindingspiste).

In een uiterst ideale wereld zou men het skigebied van Heiligenblut nog op moeten nemen in de Ski-Hit Osttirol.

heerlijk!

Hm, ik kende dit gebied niet. Ik ben destijds mijn rondreis in Heiligenblut begonnen, maar ik was hier begonnen als ik dat geweten had.

Paar jaar geleden in dit gebied geweest en is een leuk gebied om te skien. Het is er nog niet zo druk als in de meeste gebieden waardoor er relatief weinig wachttijden zijn. Tevens kan je er voor kiezen om tussen de bomen te skien of er juist boven. En het uitzicht bij helder weer op de grosglockner zelf blijft fantastisch. Ik ga zeker nog een keer terug nu de dal afdaling er komt.

Lijkt zeker…beetje zwanger?

Dan moeten ze wel een bruggetje of een tunnel maken om skiënd over de doorgaande weg naar Lienz te komen. Het dalstation van de lift staat immers aan de andere kant van de weg.

Die extra km zal wel weer ingetekend worden als 3 km 😬

May the ski force be with you !!

Dan moeten ze wel een bruggetje of een tunnel maken om skiënd over de doorgaande weg naar Lienz te komen. Het dalstation van de lift staat immers aan de andere kant van de weg.

Hans- op 28 mrt 2022 21:50

Er ligt al een tunnel voor het weggetje naast het tankstation. De tunnel kotm uit vlakbij de shirmbar. Denk dat ze die gaan gebruiken.

Die extra km zal wel weer ingetekend worden als 3 km 😬

CJAHulskamp op 30 mrt 2022 08:35

Momenteel adverteren ze met 41,6 kilometer aan pistes. Dat lijkt me persoonlijk een eerlijke inschatting.
De overige gebieden in Osttirol geven hun kilometers ook bijzonder eerlijk aan (Lienz (Zettersfeld + Hochstein) 37 km, Sankt Jakob 23,7 km en Sillian 22,4 km).

Ach, ik stam nog uit de tijd dat de enige plek waar je in Matrei kon skiën bij het Tauernhaus was. Met de enkele stoeltjeslift “Venedigerblick” omhoog, en daar was dan nog één sleeplift. Die zijn allebei al lang geleden afgebroken.
Bij Goldried was er toen nog geen skigebied.

*bericht bewerkt door Hans- op 31 mrt 2022 18:30

Plaats een reactie