Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlandse vrouw gewond na rodelongeluk: daders sleeën door

Rogier op 26 januari 2023· 1 reactie

null

Een rodelafdaling nabij het Oostenrijkse Going eindigde woensdagavond met ernstige verwondingen voor een vierentwintig jarige vrouw. Volgens het politierapport werd de vrouw rond 20.00 uur van achteren aangesleed door een onbekende rodelaar. Ze viel op de grond en werd daar nogmaals geraakt door een andere rodelaar.

Daders sleeën door

In plaats van de ernstig gewonde vrouw te helpen, gingen de mannen ervandoor. De Nederlandse vrouw moest door het piste-reddingsteam worden behandeld en naar het dalstation van de Astbergbahn worden gebracht. Van daaruit bracht de ambulance haar naar het ziekenhuis in St. Johann.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Natuurlijk is het verschrikkelijk dat zoiets gebeurd. En het rodelen weer negatief in het nieuws komt.
Zelf ken ik deze rodelbaan erg goed. En moet zeggen dat dit geen rodelbaan voor beginners is, en heb hier zelf al verschillende ongelukken zien gebeuren. Het grote probleem denk ik is in dit geval de bar slechte rodels die hier worden verhuurd.

Toch is deze rodelbaan wanneer je de techniek onder controle hebt en beschikt over goed materiaal beschikt een van de mooiste in oostenrijk.

Misschien word het eens tijd om een duidelijke video in het nederlands te maken met goede uitleg.

*bericht bewerkt door sanmar1971 op 03 feb 2023 10:16

Plaats een reactie