Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tweede dodelijk ski-ongeluk in Wagrain in korte tijd

Edo op 27 januari 2022· 1 reactie

null

Een 66-jarige skiër is woensdag om het leven gekomen na een botsing op de piste boven Wagrain, dat deel uitmaakt van Snow Space Salzburg. De Oostenrijker kwam op de ‘Rode 8’ in aanvaring met een 48-jarige Deense skiër. De 66-jarige raakte zo ernstig gewond dat hij op de plaats van het ongeval overleed, aldus de politie. De 48-jarige bleef ongedeerd. Het is het tweede dodelijke ski-ongeval in Wagrain in korte tijd.

Politie zoekt getuigen

Over het exacte verloop van het ongeval loopt nog een verder onderzoek door de politie. Getuigen die het ongeval mogelijk hebben gezien of informatie hierover kunnen geven, worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau van Wagrain of Radstadt of het dichtstbijzijnde politiebureau.

Meerdere ongevallen in Oostenrijk

Tien dagen geleden, op 17 januari, stierf er ook al een 46-jarige Oostenrijker in dit skigebied in het SalzburgerLand. Een bedrijfsleider uit het Oostenrijkse Bachmanning kwam in aanvaring met een 62-jarige Nederlandse skiër op ‘Piste 17’ en raakte daarbij dodelijk gewond. Naast Wagrain was het woensdag ook raak in Obertauern, een skigebied dat iets verderop in dezelfde deelstaat ligt. Hier botsten twee Duitsers op elkaar. De 83-jarige skiër liep gebroken ribben en een hersenschudding op, de 52-jarige skiër bleef ongedeerd.

Helaas gebeuren er op de piste nog veel te veel ongelukken. Gelukkig heeft de FIS tien pisteregels opgesteld om ongelukken op de pistes te voorkomen. Het is dus voor jou als wintersporter belangrijk om te weten wat deze belangrijke pisteregels zijn.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Ik heb toen gereageerd over dat kindje wat is verongelukt in Frankrijk. Maar als ik dit zo lees en de berichten onder dit artikel schrik ik wel van de hoeveelheid van ernstige ongelukken. Hoe vaak komt dit ongeveer jaarlijks voor?

Dit jaar meer omdat mensen langer niet hebben geskied in de coronacrisis of… ???

Plaats een reactie