Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dronken drietal belandt in bos na sneeuwscootercrash

Edo op 29 maart 2022· geen reacties

Voor sneeuwscooters geldt net als bij auto's een begrensd alcoholpromillage. Uitzicht op de Nockalm.
Voor sneeuwscooters geldt net als bij auto's een begrensd alcoholpromillage. Uitzicht op de Nockalm.

Twee mannen en een vrouw zijn gewond geraakt bij een ongeval met een sneeuwscooter in het Oostenrijkse skigebied Bad Kleinkirchheim. Het voertuig kantelde toen ze omhoog reden, waarna de bestuurder en de twee passagiers er vanaf vielen en het bos in tuimelden. Na onderzoek bleek er alcohol in het spel.

Vast in zachte sneeuw

Aan het begin van de avond reed een 35-jarige inwoner uit Feldkirch samen met een 51-jarige vrouw en een 54-jarige man met een Skidoo de helling op vanaf het dalstation van de Nockalmbahn. Na ongeveer 200 meter groef de sneeuwscooter zich in door de zachte sneeuw aan de rand van de helling en kantelde om.

Drietal belandt in bos

Het drietal viel van het voertuig en tuimelde vervolgens ongeveer vijf meter naar beneden het bos in. Een 26-jarige liftmedewerker die in de buurt van het dalstation was, hoorde het ongeval en schoot direct te hulp. Met een Skidoo bracht hij de drie gewonden naar het dalstation, waar ze eerste hulp ontvingen en vervolgens naar het ziekenhuis van Spittal an der Drau werden gebracht.

Het ongeval vond plaats op 200 meter van het Nockalmbahn dalstation.
Het ongeval vond plaats op 200 meter van het Nockalmbahn dalstation.

Alcohol in het spel

Na het ongeval werd bij alledrie de personen een alcoholtest uitgevoerd. Daaruit bleek dat de twee mannen zwaar onder invloed waren van alcohol en de vrouw licht onder invloed. Na afronding van het onderzoek zal de bestuurder van het ongeval worden gemeld bij het parket in Klagenfurt voor lichamelijk letsel veroorzaakt door nalatigheid, meldde Kaernten.ORF.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie