Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Klimaatactivisten beschadigen sneeuwkanonnen in Les Gets

WouterVdB op 29 december 2022· 1 reactie

Opschrift in grafitti. Bron: SA Gets
Opschrift in grafitti. Bron: SA Gets

In Les Gets, deelgebied van Portes du Soleil, hebben onbekenden in de nacht van 24 december twee sneeuwkanonnen vernield. De liftmaatschappij, SA Gets, schat de schade op zo’n 3000 euro. De politie is een onderzoek gestart.

Extinction Rebellion

Zowel een klassiek sneeuwkanon als een sneeuwlans waren doelwit, van beiden zijn de stroomkabels overgeknipt. Op het sneeuwkanon werd de politiek getinte boodschap ‘Pas de ski sans neige’ aangebracht, wat zoveel betekent als ‘Geen skisport zonder sneeuw’. Naast deze boodschap prijkt het logo van Extinction Rebellion, een activistische beweging die zich verzet tegen klimaatverandering, bekend door ondermeer het besmeuren van schilderijen in musea.

Beschadiging komt extra ongelegen

De beschadiging komt voor het skigebied erg ongelegen. De twee installaties bevinden zich in het laagstgelegen deel van het skigebied waar de productie van kunstsneeuw hard nodig is, gezien de huidige sneeuwcondities. “Het is makkelijk om ons aan te vallen”, zo vertelt technisch directeur Jérôme Scarabelli aan de Franse televisiezender BFMTV. “Men rekent met ons af omdat we kunstsneeuw produceren, maar wie kennis van zaken heeft beseft dat dit helemaal geen probleem is”, besluit hij zonder expliciet te vermelden waarom dat volgens hem zo is.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Tsja, Extinction rebbellion. Een flink deel van die jongens en meisjes vliegt zelf eerst de wereld rond om coole foto’s op instagram te kunnen posten en daarmee naar likes te hengelen. Als ze weer thuis zijn zoeken ze weer op een andere manier aandacht en denken dat te vinden bij de nieuwe trending club. Weinig “Rebellion” aan volgens mij. Enfin, Next