Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Culinaire maand maart in Hochkönig

Redactie op 30 december 2021· geen reacties

null

Maart staat in het teken van fijnproeverij in Hochkönig. In dit leuke familiegebied kun je de tochten door het skigebied uitstekend combineren met culinaire uitspattingen. De dagen worden langer, de zon wordt sterker, de temperaturen stijgen, maar het is nog altijd op en top winter. Ideaal dus om het skiën en snowboarden te combineren met lekker eten en drinken. Hierbij een overzicht van de culinaire evenementen die in maart in de Hochkönig gepland staan:

Ski & Wijn

Van 12 t/m 19 maart komen wijnliefhebbers aan hun trekken. In geselecteerde hutten kun je genieten van talrijke wijnen uit Oostenrijk en bijpassende regionale gerechten. Op 17 maart worden de gondels van de Kings Cab lift omgebouwd tot restaurant. Je kunt dan vijftien verschillende soorten lokale wijn proeven met uitzicht op de imposante Hochkönig. Het 5-gangenmenu inclusief wijnarrangement “GONDEL.ALM.GENUSS” op 18 maart gaat nog een stapje verder. Het begint om 19.00 uur met champagne bij het dalstation van de Natrun-kabelbaan in Maria Alm. Vervolgens stap je in de gondel en wordt de volgende gang geserveerd bij elke passage van het bergstation.

null

Hoogste boerenmarkt van de Alpen

In dezelfde week (dus van 12 t/m 19 maart) verkopen lokale boeren hun producten van de boerderij direct naast de skipistes. Pittige spek en kaas, verse donuts en dumplings of zelfgemaakte jam, gelei, sappen of thee kunnen worden geproefd op ski’s als je langskomt. De volksmuziek in de hutten op 13 maart is nu al legendarisch: live volksmuziek gespeeld in de skihutten, nostalgische skiërs in traditionele outfits, groepen Schnalzers, Alphorn en Weisenbläser zorgen voor een uitbundige sfeer!

Alpine Craft Festival

Voor bierliefhebbers is het Alpine Craft Festival van 24 t/m 27 maart een must. Proef de lokale bieren van Oostenrijk in het dal, op de berg en in de sneeuw. Het eerste evenement is de “BEER & DINE” op 24 maart, waar ambachtelijke bieren worden geserveerd. Op 25 maart gaan we de berg op voor de “ALPINE CRAFT PARTY NIGHT” in de TOM Almhütte! Op 26 maart gaat het dak eraf in de verschillende hutten in het gebied en kun je genieten van de echte festivalsfeer in de sneeuw!

Meer informatie over de Hochkönig vind je hier.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer