Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Grappige beelden: Hond verstoort Super-G in Bormio

WouterVdB op 30 december 2022· 4 reacties

De hond ontwijkt slim de officials. - Beeld: Eurosport
De hond ontwijkt slim de officials. - Beeld: Eurosport

Hilarische beelden uit de wereldbeker Super-G in Bormio: een hond dook uit het niets plots op in het parcours. Verwoede pogingen om de hond te vangen tijdens zijn acte de présence draaiden op niets uit, tevens hij droeg geen rugnummer en was hij zijn ski’s duidelijk vergeten.

Onverwachte race-onderbreking

Verbazing alom toen na een kleine onderbreking ten gevolge van een val door de Fransman Cyprien Sarrazin de wedstrijd weer plotseling onderbroken werd. De gezichten in het publiek stonden perplex, tot de camera’s inzoomden op wat er gaande was: er liep een hond op het parcours. Zo’n wedstrijdparcours is normaliter volledig afgebakend met netten, men vermoedt dat de hond toch ergens een gat gevonden moet hebben. De volgende atleet, de Duitser Sepp Ferstl, was ondertussen al met zo’n 140 km/h zijn run aan het afleggen maar kon gelukkig tijdig gestopt worden. De hond bleef echter lekker doorrennen.

Niet te stoppen

De officials probeerden hem te stoppen, maar zonder succes. Aan hoge snelheid wist de hond hen slim te ontwijken. De helling na de imposante San Pietro-jump heeft hij half glijdend afgelegd, tot groot vermaak van het publiek. Na enkele minuten heeft hij alsnog een uitweg gevonden en kon de race hervat worden. Omdat deze viervoeter aanzienlijk wat poortjes heeft ontweken, is hij gediskwalificeerd in het eindklassement. Dit maakt de Zwitser Marco Odermatt de terechte winnaar.

Gerelateerde weblogs

Illegaal skiën en boarden in de eeuwenoude stad van Briançon
op 13 januari 2022

Briançon in het skigebied van Serre Chevalier heeft een erg mooi oud stadscentrum. Ooit ontworpen door Vauban staat deze oude stad op de UNESCO werelderfgoedlijst.

De leukste wintersportreclames van TV
op 24 februari 2019

@youtube In de herfst en in de winter komen ze geregeld voorbij, wintersportcommercials. Nu kun je onderscheid maken tussen de serieuze, informatieve reclamespotjes van bijvoorbeeld skigebieden maar de ludieke grappige reclames blijven je natuurlijk het meeste bij.

Blunders op en naar de wintersport
op 09 maart 2016

Afgelopen zondag zette ik snel de ski-box van de ene naar de andere auto over. Snel de ski’s erin en na een ochtendje poederen in mijn achtertuin vertrek ik samen met Sandra naar La Plagne.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Hilarisch! Hij komt beter naar beneden dan menig skiër op die ijzige stukken.

Vijftienhonderd is het nieuwe duizend

Daarom gaat die van ons nooit mee. Is watervlug en eens vertrokken ziet ie alles als een spelletje. Gelukkig kunnen de deelnemers er om lachen.

Sportieve reacties van de deelnemers!

Sodeju wat een uithoudingsvermogen!

Plaats een reactie