BartM

550 weken lid

Niveau

Skiën
Gevorderd

Favorieten

Favoriete land
Oostenrijk
Favoriete ski merk
Salomon
Favoriete ski/snowboard schoenenmerk
Head
Favoriete skibril merk
Anon

Bestemmingen

5 februari 2016
5 januari 2016
5 november 2015
14 februari 2015
25 oktober 2014
1 maart 2014
25 januari 2014
28 oktober 2013
9 februari 2013
17 februari 2012
5 maart 2011
13 februari 2010

Laatste reviews

Dit ‘café’ ligt aan het einde van de nieuwe Wildspitzbahn (°2012) en kent een buitengewone en betoverende architectuur.
Het café heeft de toepasselijke naam ‘3440’ en is het hoogste van Oostenrijk. Het is grotendeels omgeven door glas waardoor je een overweldigend uitzicht hebt op het eeuwige ijs en de Wildspitze, Tirols hoogste berg (3774 m).

Je geniet er van heerlijke koffiespecialiteiten, gebak en kleine snacks. Dit jaar (2014) hebben we er echt heerlijke soep gesmaakt op het strakke terras en dit onder de stralen van een heerlijk herfstzonnetje. Dit zwevende terras is gewoon een attractie op zich.

Ik ben een liefhebber van de traditionele Oostenrijkse hutten: veel hout, gezellig, warm, … maar dit moderne pareltje kon me zeker evenveel bekoren. Super!

Met vrienden

Zalig traditionele keuken. Restaurant in het dorpje Tieflehn.

Sankt-Leonhard is een langgerekte baan met verschillende kleine dorpjes tot aan de piste. Op 2,5 km van lift naar de gletsjer heb je Plangeross, op 1,5 km Tieflehn en op 500 m Mandarfen. In Mandarfen vertrekt de lift naar Rifflsee.

In s’Pfandl word je bediend door de vriendelijke gastheer in tradionele kledij. De kaart is heel uitgebreid met vele ‘Pfanne’ en ‘Grill’ gerechten en ‘Nudeliges’. Ze hebben ooit ook - terecht - een prijs gewonnen (Best - Restaurant 2007 von Top-of-the-Mountains).

Ik heb hier met mijn vrouw gegeten in 2013. In 2014 waren we opnieuw in Sankt-Leonhard maar in Plangeross met enkel personen meer. Uit praktische overweging (dichterbij) hebben we een ander restaurant gekozen. Dat was zeker niet slecht, maar toch een beetje spijt … volgend jaar terug naar s’Pfandl!!!

Met partner

Hier eindigen we traditioneel onze krokusvakantie. We gaan nu al enkele jaren naar Wildschönau (nu Skijuwel). We verblijven steeds in het gezellig bergdorpje Thierbach. Daar hebben we halfpension, dus 's avonds altijd een stevig maaltijd. Maar de laatste dag (vrijdag) gaan we toch enkele jaren In ‘de Weissbacher’ op de middag eten. Niet van de honger (ons hotel heeft dan al zeker voor de extra kilo’s gezorgd) - maar van de goesting!
Ze zijn heel kindvriendelijk (menu lasagne, frietjes met fishtsticks, worst, …). En de volwassenen nemen normaal de verse forel. Als die niet is uitverkocht ?
Echt een aanrader!

Met familie

In de winter is dit een zelfbedieningsrestaurant. Keuken in Oostenrijk is zelden slecht. Ook hier kan je dus goed eten. O.a. lekkere soepjes. Maar verwacht er natuurlijk niet teveel van. Hoewel het toch boven het gemiddelde typische zelfbedieningsrestaurant zit inzake kwaliteit. In de zomer kan je wel à la carte eten met meer keuze en bediening aan tafel.
Locatie op top van de Schatzberg met groot en mooi terras is wel een aanrader. Ze blijven ook investeren in hun accommodatie. Dus wie weet zal ook de keuken in de winter in de toekomst nog verbeteren … We houden jullie op de hoogte.

Met familie

Het typisch Oostenrijks gerecht daar gegeten: Tiroler Gröstl. Heerlijk combinatie van aardappels, spek en eieren natuurlijk opgediend in het leuke pannetje.
Zeer goed klaargemaakt en dat mogen verorberen op een mooi zonneterras aan een traditionele hut. Beter wordt wintersportvakantie niet ? .

Enig minpuntje is inderdaad de drukte. Maar dat is natuurlijk niet onlogisch. Kwaliteit doet vlug de ronde.

Met familie