Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Serre Chevalier

   82 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
10%
Heel goed
72%
Gemiddeld
7%
Matig
0%
Vreselijk
10%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

JaccoSperling op 27 januari 2014

Ben er de 2e week van januari geweest en het was weer super. Het blijft een aanrader voor iedereen, ik kom er nu al 5 seizoenen en de sneeuw zekerheid verrast me elke keer weer.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Arno11 op 20 januari 2014

In Januari 2014 geweest voor een week. Wij zijn naar Serre Che gereden via de Frejustunnel, misschien wel prijzig en dan verbinding via col de montgenevre is zeer goed te doen. Kant van de maurienne vallei lag hier en daar restje sneeuw en bij het uitrijden van tunnel pakweg 50cm dus hoofdalpenkam zeer goed te zien op dat moment. Ook bij het overrijden van col du montgenevre lag er nog een pak. Ik geloofde direct Rogier zijn woorden dat de zuidfranse Alpen sneeuwzeker zijn (wij kwamen van Flaine, waar het triester was). Om direct positief uit te pakken, dit gebied is top! Wij zaten in briancon, appartement meteen aan de lift (aigle blue). In briancon gaat er meteen een cabinelift helemaal tot de top waarna je meteen een lange opwarming kan doen naar beneden toe. De dalafdaling in briancon is lang maar op het einde van de dag kan deze ijzig worden. De liften in briancon en chantemerle zijn vooral nieuwe afkoppelbare, richting Villeneuve en monetier meestal oudere en trage liften (vooral eitjes in Villeneuve), sleepliften vooral van het type 'lanceerlift' maar ik heb hier geen probleem mee. Misschien toch klein negatief punt, ik vond sommige verbindingen niet optimaal en aan tussenstations aan liften konden de pistes wel zeer vlak zijn maar mits genoeg snelheid wel te overbruggen. Pistes zijn zeer goed geprepareerd en zeer gevarieerd, bospaden tot brede pistes. Als het hier gedumpt heeft (en dat gebeurd vaak volgens mij) dan prepareren ze de pistes perfect en laten ze ook nog op de bredere pistes aan de kant poeder liggen zodat je toch wat in de poeder kunt rijden zonder off piste te gaan. Voor elke rode/zwarte pistes is er een groen/blauw alternatief, dus dit gebied is zeker aan te raden voor beginners. Er zijn ook een aantal zwarte piste waarvan ik mijn twijfels heb dat deze zwart zijn (luc alphand bv), deze lagen er wel top bij maar waren eerder rood/donkerrood. Voor off piste is dit gebied wonderland. Three truns kunnen hier gemaakt worden door de hoge boomgrens en de combe aan de cucumelle is een zeer mooi poederveld. In chantemerle lag een funpark voor alle niveaus, hier kun je beginnen oefenen. Er was ook een videozone aanwezig maar deze werkte (spijtig genoeg) niet. Ook langs de rest van de pistes zijn verschillende thema's geplaatst zoals in inuit dorp. Soms waaide het wel eens boven op de toppen maar eens aangekomen en enkele meter afdalen heb je hier geen last meer van, wel een keer verbinding Villeneuve/monetier gesloten wegens wind en lawine gevaar maar dan is er nog steeds de skibus die je gratis door heel de vallei brengt (let wel op, in de morgend en avond) kan deze goed vol zitten. Prijzen zijn zeer goed te doen en het eten was over het algemeen zeer goed. Als je 6dagen skipas neemt krijg ook toegang tot galaxie pas, deze omvat dat je les 2 alpes, alpe d'Huez en Puy saint Vincent onbeperkt mag bezoeken en 1dag sestriere (niet echt aan te raden) 1 dag montgenevre en 25% op la grave. Tips: - wil iets meer wintersport charme ga dan naar chantemerle en vermijd zeker briancon - zit je toch in briancon heb je wel veel grote winkels zoals carrefour,geant,Aldi.. in de buurt waardoor de inkopen toch goedkoper zijn en een groot assortiment. - Last but not least. MELEZONE ! Heeft het gesneeuwd rep je hier dan heen, dit is ongeprepareerd maar wel lawine vrij en op de afdaling kan je vrij weg kiezen in de diepe poeder en kom je verschillende obstakels tegen die volledig uit de natuur zijn zoals halve boomstronken en jumps, ECHT DE MOEITE. - als je kan ga dan buiten de hoogseizoenen, gebied is dan zeer kalm. Conclusie: Dit is niet de laatste keer dat ze mij hier zien. Iets verder rijden maar het was het meer dan waart.

  • Met partner
  • Snowboarder
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Defwout op 20 januari 2014

Na het lezen van een hoop positieve ervaringen waren de verwachtingen hoog. En Serre Chevalier heeft alle verwachtingen waar gemaakt! Wat een schitterend gebied en wat een hoop mogelijkheden! We kwamen aan in Briancon en al vrij snel was duidelijk dat de enige (rode) dalafdaling een mooi afsluiter zou worden. Geen enkele dag pap, maar aan het einde wel wat ijzig. Vanuit Briancon kom je dankzij de lange gondel snel bij de rest van het gebied. Dankzij de ligging van het gebied kan je de hele dag mooie, lange afdalingen maken tussen de bomen door, een schitterend gezicht als je het vergelijkt met de meeste gebieden die hoog boven de boomgrens zitten. Wel moet gezegd worden dat veel pistes aan de lastige kant zijn voor beginners. Alle zwarte pistes die uitkomen in het dal zijn niet al te moeilijk, maar zeker wel het proberen waard, vooral de Casse du boeuff! Qua prijsniveau nergens van geschrokken eigenlijk, overal min of meer hetzelfde (halve liter bier tussen 5,5 en 6 euro). We zaten na de kerstvakanties wat blijkbaar een van de rustigste periodes is, soms helemaal niemand op de pistes! Offpiste vrijwel overal veilige mogelijkheden, wat lager ook tussen de bomen door wat voor mij een van de beste ervaringen van de vakantie was. Volgend jaar zeker weer, want in een week heb je het gebied nog lang niet goed genoeg gezien!

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

GiGi op 29 december 2013

Voor de gevorderde skiër is dit een heel geschikt gebied; voor beginners mijns inziens iets minder. De pistes zijn relatief steil en smal, de afdalingen zijn veelal lang en de dalafdalingen zijn steil en ijzig (zwarte afdalingen) of ijzig en druk (blauwe en groene paden). Wij waren er met zeer slechte sneeuwcondities, waardoor niet alle liften en pistes open waren. En dan zie je meteen dat de dalafdalingen en de liften vanuit de dorpen een echte bottleneck vormen: lange rijen bij de liften omdat er maar een paar punten zijn waar iedereen naar boven moet. Voor de dalafdalingen geldt hetzelfde: iedereen moet over dezelfde paar afdalingen naar beneden. Voor het aantal pistekilometers vind ik dit gebied vrij beperkt. Afwisseling is er niet echt veel: het is zwart steil of blauw/goen pad tussen de bomen door naar beneden of het is rood -veel-van-hetzelfde boven de boomgrens. De omgeving is ook niet echt afwisselend. Bij slechte weercondities - vooral harde wind - gaan liften snel dicht en zit je met een heleboel mensen 'opgesloten' in een klein gebiedje, met grote drukte tot gevolg. Qua dorpen is het prima geregeld overigens. Als je wat levendiger wil en centraal in het gebied, ga dan voor Chantemerle; in Villeneuve is veel minder te doen (7 restaurants, allemaal alleen maar kaasfondue of raclette serverend). De spa in Monetier in een aanrader, maar als het weer slecht is, gaat de hele vallei daar naartoe (voordeel is: je kan ook entree voor 2 of 3 uur nemen tegen gereduceerd tarief, wat ook na een skidag nog lekker is). Al met al zou ikzelf niet snel teruggaan naar dit gebied. Nu vielen de condities tegen toen wij er waren (kerst 2013): weinig sneeuw en later veel sneeuw en wind. Maar zelfs als alles open is, zijn de mogelijkheden zeer beperkt vergeleken met andere gebieden van vergelijkbare grootte.

  • Met partner
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast879 op 29 november 2012

Serre Chevalier is zonder concurrentie mijn favoriete skigebied. Hier kom je niet voor de après-ski maar wel voor de waanzinnige (off)pistes. Serre Chevalier is een bergflank van 11km lang, waar de ene perfecte piste na de andere zich naar beneden slingert. Door de zuidelijke ligging, ligt de boomgrens veel hoger dan in het noorden. Fantastisch voor wie graag tussen de bomen rijdt. Hogerop liggen prachtige bowls en is het een waar freeride paradijs. Het lijkt wel een groot natuurlijk snowpark. En dan spreek ik nog niet over de dagen dat het gesneeuwd heeft. Onbeschrijflijk! Hier ligt bijna altijd goede sneeuw doordat heel het gebied op de noordflank ligt. Wel koud! Eén tip nog: Casse du Boeuf. De enige piste die ik blijf en blijf rijden. Zonder concurrentie!

  • Met partner
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Mausch op 10 maart 2012

Vanochtend(10/03/2012) terug gekomen van deze sfeervolle bestemming. Hoewel wij zaten in de stad Briancon en daar al een gondel de berg op gaat toch weinig tijd daar besteed. Veel pistes dicht, ik neem aan vanwege warm weer veel smelt gehad. En zoals al vaker gezegd, als het waait is briancon afgesneden van de rest van het gebied, maar dit is geen nadeel. Je ziet dat meteen onder bij de roltrap al of dat die dag zo is en de skibus naar de andere dorpen(gratis) stopt op 20mtr daarvandaan en dan sta je in 20minuten in het andere dorp(chantemerle). En daar zijn de pistes super. Vooral de blauwe en rode bovenop deze berg zijn heerlijk. En ook een leuke toeristische zwarte piste is de luc alphand. Een zwarte olympische piste die lekker breed is en geen hele extreme. En een hele goede rode aanrader is clot gaulthier, en dan niet de blauwe. Heerlijk. Verder veel uitzicht op toppen van 4000mtr, gezellige dorpjes, mooi skigebied waarbij je heel vaak dwars door de bossen suist. Heerlijk gebied als je ook voor natuur komt en niet alleen voor zo veel mogelijk pistes op een vierkante meter.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

BVE op 28 februari 2012

Net terug van een weekje Briançon. Een uitgestrekt gebied met veel mogelijkheden, zowel on- als off piste. Op de pistes zijn een paar 'attracties' zoals bijvoorbeeld een dorpje met de verschillende bouwstijlen van de Inuit. Nadeel voor beginnende skiers is dat je enkel over een rode piste naar de stad terug kan. Het oude stadcentrum is best gezellig, de rest van de stad stelt niet veel voor. Pistes goed geprepareerd, door de hoge temperaturen 's middags slush, hoog blijven was dus de boodschap.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

P. Kruit op 9 februari 2012

Wij waren hier afgelopen kerst. Het is een mooi en afwisselend skigebied. We hadden alleen de pech dat op de heen reis de pas voor Briancion was afgesloten zodat we een heel eind moesten omrijden voordat we er waren. Wij hadden een appartement in Briancion. Het voordeel is dat je naast het skigebied ook de stad naast de deur hebt. Wanneer je kleine kinderen hebt of een beginnend skier bent zou ik Briancion niet aanraden. Er gaat alleen een rode piste naar beneden en die stopt abrupt onderaan de berg bij een trap (geen restaurantje of kinderweidje) De andere dorpjes in het gebied zijn dan meer geschikt. Wij hebben een prachtige week gehad en gaan vast nog een keer terug.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Arno op 30 januari 2012

Wij zijn net terug uit Serre Chevalier, we zaten in het dorp Chantemerle. Wij vonden het een geweldig wintersportgebied. De pistes waren super. Sommige pistes worden schijnbaar maar eenmaal per week geprepareerd, maar dat mag de pret niet drukken. Volgens de ski-lerares om het natuurlijke effect te houden... Offpiste zijn er veel mogelijkheden. Het is er zeer uitgestrekt. Het was ook nog eens erg rustig. Heb geen enkele keer bij de liften hoeven te wachten. Schijnt normaal te zijn in januari en ook in maart (aldus een local). Nederlanders zijn er bijna niet (zijn één andere familie tegengekomen de hele week), voornamelijk Fransen en Engelsen. Als je voor het après-skiën gaat kan je hier beter niet naar toe gaan, er is weinig te beleven. Al met al is het absoluut een aanrader! :-)

  • Met partner
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

ton terpstra op 13 januari 2012

De 1e week van januari 2012 met groep van 7 personen in dit skigebied gezeten. We gaan elk jaar naar een ander skigebied, maar dit was wel een hele mooie. Brede pistes, rustig, geen wachtlijsten bij liften. Skigebied vooral gericht op Italianen en Fransen. De Fransen hadden geen vakantie, dus heerlijk rustig. Echt een aanrader. Heel veel sneeuw. Dat gaf wat problemen bij het vertrek, maar dat hoort erbij. Soleil en neige. Prachtig relaxed gebied.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Tim op 9 januari 2012

Wij zijn met 3 personen (allen snowboarders) de eerste week van 2012 in Serre Chevalier geweest, in het dorp Villeneuve. Wij hebben erg genoten in dit gebied! Zeer mooie en veelal brede pistes. De pistes waren degelijk geprepareerd, hoewel wij wel het geluk hebben gehad dat er veel verse sneeuw is gevallen. Dit is meteen het volgende grote voordeel in het gebied, je kunt er geweldig off piste gaan!! Er zijn een aantal nieuwe liften in het gebied, maar ook nog wel een paar oudere (langzamere). Wel zijn de meeste pistes snel en goed berijkbaar. Ook was het in de week dat wij er waren erg rustig hoewel het voor veel mensen toch nog een vakantieweek was. Wellicht moet dit gebied nog ontdekt worden... Al met al hebben wij het gebied als geweldig ervaren, echter is het enige nadeel dat er verder weinig te beleven is. Wij gaan echt voor de pistes, maar als je ook nog gezellig wilt stappen zal dat aardig tegenvallen.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Rik. op 18 december 2011

In februari 2010 hier een weekje geweest. Onze uitvalsbasis was Briançon, direct naast de gondel. Serre Chevalier is een heel uitgestrekt gebied. Het is ons bijvoorbeeld niet gelukt om de andere kant van het gebied te bereiken, omdat we op het laatst een verkeerde piste namen, en die uitskiën en weer naar boven zou betekenen dat we Briançon skiënd waarschijnlijk niet meer zouden halen.. Genoeg nieuws te ontdekken dus! De liften zijn wel oke, een aantal hogesnelheidsstoeltjes, maar toch ook best was pannenkoekliften en langzame stoeltjesliften (die dingen die niet losgekoppeld worden van de kabel bij in/uitstappen). De pistes daarentegen zijn zeer mooi. Ik vond ze erg goed onderhouden. Hier en daar (bewuste?) buckelpistes waar wat grind op lag, maar verder niets dan lof. Er zijn ook erg veel off-piste mogelijkheden, wat ervoor zorgt dat een afdaling nooit saai wordt, ookal doe je hem vaker die week. Het gebied was bij wijze van spreken uitgestorven halverwege februari! Bij vrijwel ELKE lift konden we direct doorskiën. Sommige pistes zag je nauwelijk mensen voor je. Er waren wel twee bottlenecks in het midden van het gebied waar de wachttijd wel een minuut of 10 kon zijn voor de lift. Achja, de leegte bij de rest van de liften maakte dat ruimschoots goed. Er is veel variatie in pistes, zodat dezelfde afdaling bijvoorbeeld in zowel groen als zwart gedaan kan worden ('Luc Alphand' naar Chantemerle heeft een groene tegenhanger 'Briance'), waardoor dit gebied ZEER geschikt is voor families. Nadeel is dat dit gebied absoluut niet gezellig is. Er zijn geen of nauwelijks leuke berghutjes, en als je iets leuks tegenkomt dan mag je diep in de buidel graaien. Student zijnde, leven we natuurlijk stiekem flink boven onze stand als we op wintersport gaan, maar toch.. waarom moet alles met toch met een factor 5 worden verhoogd? Meestal beperten we ons noodgedwongen tot een kop koffie van ruim 5 euro. De après-ski was ook waardeloos. We kwamen ook niet voor de alcohol natuurlijk, maar als we vanaf de piste gelijk door naar de bar liepen, waren we het eerste anderhalf uur de enige. Pas 's avonds kwam alles op gang, maar tot in de vroege uurtjes feesten is zonde van je wintersport. Niet veel gedaan dus. Concluderend heb ik dit gebied als zeer positief ervaren: lekker rustig, heel veel pistes van verschillend niveau en bijzonder veel offpiste mogelijkheden. Oja, vergeten te noemen: wat ik top vond is dat de berg steil is tot aan het dal. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan een dalafdaling waar geprikt moet worden. Dit is volle bak knallen tot aan het hotel. Ideaal! Bij Briançon wel minder fijn voor de beginnende skiër, hier is geen blauw of groen alternatief, maar wel een gondel naar beneden.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Indalo op 14 maart 2011

Serre Chevalier vonden wij een mooi uitgestrekt en afwisselend skigebied. Door de zuidelijke ligging ligt de boomgrens hier beduidend hoger en is het aangenaam skien op grote hoogte tussen de bomen. Er zijn vele restaurants op de pistes maar de prijzen swingen de pan uit. Wij verbleven in Briancon, de kant van de Prorel(Briancon) is het minst interessante gedeelte van het gebied ( zuidelijk dus mindere kwaliteit van sneeuw). Opvallend veel offpiste mogelijkheden en goede preparatie van de pistes. Nadelen: de iets langere heen- en terugreis langs de flessenhals van Grenoble-Visille of de dure Fréjus-tunnel en verschillende liften zijn verouderd en te traag.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Lili op 1 oktober 2010

Je suis allée au Grand Serre Che il y a quelques années et j'en garde un bon souvenir. Les pistes très proches du logement, une grande station ou il y a beaucoup à découvrir et ou l'ont ne s'ennuie pas. Le seul inconvénient que j'ai pu constaté c'est que certain télésièges ferment plus tôt que d'autres, attention à ne pas les louper. :-)

Anoniem op 7 september 2010

Wij zijn hier twee weken geweest in januari 09, en nog een weekje in april 09. Een schitterend skigebied met hele goede verbindingen tussen de verschillende gebieden. Daarnaast ook uitstekende off piste mogelijkheden. Pistes waren trouwens ook uitstekend geprepareerd.

Anoniem op 7 februari 2010

Heel zonnig skigebied, geen stress ivm de overgangsliften,met de bus kan je altijd terug.Prachtig onderhouden pistes.

Anoniem op 11 januari 2010

Ik ben vorig jaar in dit gebied geweest met een groep studenten, zelf ben ik boarder. Ik houd van off-piste boarden en dat kan hier geweldig. Er lag ongelofelijk veel sneeuw vorig jaar, dus off-piste zat wel goed. De wachttijden voor de liften liepen af en toe hoog op, zodat je ongeveer een kwartiertje moest wachten. Erg leuke pisten bovendien, het gebied is overzichtelijk en goed op elkaar aangesloten. Qua uitgaan is er niet veel te beleven, we zaten bij de gotcha-bar en die was niet erg sfeervol/leuk.

Anoniem op 10 maart 2009

Mooi groot skigebied wat zelfs voor ons in de Franse vakantie niet te druk was. prijzen op de berg zijn wat aan de hoge kant maar da\'s overal zo. Sommige blauwe piste\'s hadden best rood kunnen zijn, verkijk je daar niet op. Je kunt er mooie tochtje\'s maken, alleen bij wat rustigere periode of wind zijn niet alle liften open en wij konden een paar keer niet naar de andere kant van de berg komen en moesten dan met de bus terug naar Briancon. Geen drama maar het is toch makkelijk als dit per ski of board kan. In mijn ogen een aanrader en als het zo uit zou komen zou ik hier zeker terugkeren!

Anoniem op 14 februari 2009

Groot gebied wat als er wind is gescheiden is doordat diverse liften dan niet werken wat we meerdere keren gehad hebben de afgelopen week. De sneeuw was er goed, het had een paar keer ge-stuif-sneeuwd. Verbinding van Briancon naar de rest van de pistes gaat over een bergrug die bij wind ijzig koud is om te overbruggen. Wachttijd bij de lift was goed behalve als er door wind liften buiten werking zijn. Dan is het drukker bij de minder beschikbare liften. Vanuit Villeneuve ging maar 1 lift terwijl er weinig wind was. Mijn inziens werd de gondel onterecht dicht gehouden waar deze makkelijk open had kunnen zijn met als gevolge lange wachttijd bij de enige lift. Wel een erg mooi gebied om de verschillende pistes te combineren als alle liften werken. Helaas is de pistekaart niet gedetailleerd genoeg zodat de aansluitingen op de kaart niet altijd overeen kwam.

Anoniem op 16 januari 2009

Grand Serre Chevalier is echt een top gebied, zeker qua prijs kwaliteit gezien. Heel veel off-piste mogelijkheden. informatie op deze site over hoogte van skigebied klopt niet, hoogste punt om te kunnen skien ligt op 2800m. Door uitgestrektheid van het gebied mogelijk om mooie tochten te maken. Kies bij voorkeur een chalet/appartement in Villeneuve of Chantemerle. Deze dorpen liggen het gunstigst ten opzichte van het hele gebied. Ook de betere liften liggen hier. Misschien was mijn skiweekje vorige week wel perfect met alleen maar zon en heel veel sneeuw. maar ik kan het gebied zeker aanraden!

Anoniem op 3 april 2008

Leuk gebied, niet heel groot maar met genoeg afwisseling, en veel mooie rode pistes. Verbindingen zijn prima.

Anoniem op 8 januari 2008

Lekker ruim gebied, goed verzorgde, brede pisten (weinig zwart) en geweldige \"hors-piste\" mogelijkheden.

Evert op 19 maart 2007

Zeer leuk gebied , afdalingen naar de dorpen zijn zeker de moeite waart ( zeker de zwarte pistes "luc alphand" en "caisse du boeuf" ) de liften zijn wel wat verouderd maar de pistes worden dan wel weer goed geprepareerd , hier kom ik nog wel eens terug !

Zijderveld op 21 augustus 2006

Het gebied is overzichtelijk en duidelijk. Je kan gemakkelijk van het ene naar het andere dorp skien. De Grand Serre is zeker een aanrader om te volgen!

v.d. water op 21 augustus 2006

mooi groot gebied met veel afwisseling je kunt er leuke tochten maken van dorp naar dorp.echt een aanrader.

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: