Ervaringen 15 tot en met 19 januari in Grand Massif

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Massif

Het weer is prachtig de afgelopen dagen en de pistes liggen er goed bij. Ze zijn wel hard maar vaak wel goede grip.

Er is echter wel veel dicht qua liften. Dit komt doordat vorige week alleen al 17 mensen die in het gebied werken uit zijn gevallen met COVID. Er is verder een gebrek aan personeel omdat men alleen mensen aanneemt die alle vaccinaties hebben gehad en niet iedereen uit de regio wil dat, vaak wegens religieuze afwegingen.

De cascade afdaling van Flaine naar Sixt is open maar niet aan te raden. Op ongeveer 2/3e van de afdaling veel ijs en stenen. Laatste stuk is wel weer goed. Zag een aantal mensen een stuk lopen om het ijs en steen te ontwijken.

Tot nu toe in de afgelopen 4 dagen skiën slechts 1 keer mijn Corona pas hoeven laten zien. Maskers zijn verplicht in/bij de lift echter houden (met name) de Fransen zich daar niet erg goed aan.

Off piste is op dit moment vrijwel niet te doen, schijnt wel straks te gaan sneeuwen.

null

Eerst skier, toen snowboarder en nu weer skier

Tenzij de rastafari stroming vaccinaties afwijst, geloof (;-) ik niet dat dit uit religieuze overwegingen is, haha!

Vandaag, vrijdag 21 januari was het erg koud. Koude wind en veel skiërs kwamen vanuit Flaine hun heil lager op de berg zoeken. Pistes zijn erg hard en vanmorgen 3 helicopters zien landen en een stuk of 8 mensen in een banaan naar beneden vervoerd zien worden. Kortom, iedereen die dit weekend hier gaat skiën, wees voorzichtig.
Hopen dat het snel beter wordt.

Eerst skier, toen snowboarder en nu weer skier

Plaats een reactie