Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Kitzbühel - Kirchberg

   80 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
27%
Heel goed
53%
Gemiddeld
11%
Matig
4%
Vreselijk
5%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

Coudron op 9 maart 2014

Net terug van een weekje skiën in het gebied van Kitzbühel en zou er perfect nog een weekje willen bijdoen. Het gebied is zo uitgestrekt dat je op een week alle pistes niet kan gedaan hebben. Wij logeerden aan het middenstation van de panoramabaan aan de resterhohe. Nadeel hiervan is wel dat dit deel van het gebied bestaat uit een aantal liften die parallel naast elkaar opgesteld staan waardoor je telkens een redelijke vlakke blauwe piste moet nemen om naar het volgende deel te gaan. Gelukkig zijn de rode pisten onder deze liften zeer leuk en nodigen uit om een aantal keer af te dalen. Om terug te gaan moet er dan wel een hele reeks moderen liften genomen worden om uiteindelijk bij een verouderde vierpersoonslift te komen waar op het eind van de dag snel een hele hoop file staat. Om aan de 3S lift te komen ben je van hieruit al snel 2,5uur onderweg en dit moet je natuurlijk ook in de terugweg bijrekenen. Het skigebied van Kitzbühel - Kirchberg vond ik zeer goed in mekaar zitten, voor iedereen is er wel een leuke piste en er is meestal ook een alternatief bij stijle pistes. Wat ook leuk was is dat er een heleboel pistes in de schaduw liggen wat na de middag wel leuk meegenomen is. Ook de hahnekam lag er goed bij op een paar papperige stukken na. Wel spijtig dat er twee stukken hiervan niet geprepareerd worden. Ook zijn er heel veel leuke hutten. Vooral waar er bediening is is het lekker eten. De beste hut volgens mij was Tony alm aan de dalafdaling nr77. Een mooie hut waar je nog de echte traditionele gerechten kan eten aan een redelijke prijs.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Gast183 op 31 december 2013

Prachtig skigebied, erg gevarieerd dus voor elk niveau voldoende aanbod. Alle voorzieningen (skibus, liftanlagen, pistenpreparaties, etc.) zijn optimaal. Je krijgt wel waar voor je toch altijd wat prijzige skipas.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Daniel.kenis op 3 december 2013

heel goed!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast121 op 19 maart 2013

Gevarieerd en uitgestrekt skigebied met mooie pistes. Op sommige plaatsen nog wel trage liften, wat je niet zou verwachten voor een skigebied van dit kaliber met hoge prijzen voor liftpassen. Leuke berghutten gezien met goed eten voor over het algemeen redelijke prijzen.

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast038 op 25 november 2012

Heerlijk skigebied! Je kunt alle kanten op, van beginner tot gevorderd! De restaurantjes zijn erg gezellig, maar wel prijzig. Aanrader is om eten van thuis mee te nemen! We love kirchberg

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast286 op 20 november 2012

Echt een ontzettend leuk skigebied. Ben er nu 3 jaar geweest en het verveelt nooit. Wij zijn met een groep van 10 gegaan waarvan een deel gevorderd was en een deel gemiddeld en een paar beginners ook zaten er kinderen bij en iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. We zijn een keer in een appartement geweest en een keer in Rosslwirt. Beiden erg goed bevallen. de mensen zijn erg vriendelijk. Het is een overzichtelijk skigebied en ook al gaat iedereen zijn eigen gang je veel herkenningspunten of plekken waar je als beginner en gevorderde weer samen kunt komen om bijv. wat te drinken. Er zijn op de piste voldoende restaurants en barretjes en in het dorp zijn deze ook ruim voldoende aanwezig. Skipas is wel prijzig! In het dorp zijn ook voldoende winkels en supermarkten. Omdat het dorp ook zo overzichtelijk is kun je gemakkelijk allemaal je eigen gang gaan. Al met al een super aanrader voor groepen en gezinnen!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast286 op 20 november 2012

Echt een ontzettend leuk skigebied. Ben er nu 3 jaar geweest en het verveelt nooit. Wij zijn met een groep van 10 gegaan waarvan een deel gevorderd was en een deel gemiddeld en een paar beginners ook zaten er kinderen bij en iedereen heeft zich kostelijk vermaakt. We zijn een keer in een appartement geweest en een keer in Rosslwirt. Beiden erg goed bevallen. de mensen zijn erg vriendelijk. Het is een overzichtelijk skigebied en ook al gaat iedereen zijn eigen gang je veel herkenningspunten of plekken waar je als beginner en gevorderde weer samen kunt komen om bijv. wat te drinken. Er zijn op de piste voldoende restaurants en barretjes en in het dorp zijn deze ook ruim voldoende aanwezig. Skipas is wel prijzig! In het dorp zijn ook voldoende winkels en supermarkten. Omdat het dorp ook zo overzichtelijk is kun je gemakkelijk allemaal je eigen gang gaan. Al met al een super aanrader voor groepen en gezinnen!

  • Met vrienden
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Remko op 25 oktober 2012

Het gebied van Kirchberg strekt zich via Kitzbuhl en Jochberg uit naar Pass Thurn waardoor je flink wat kilometers kunt maken over zeer afwisselend terrein. Over het algemeen overheersen de brede blauwe of (licht)rode pistes, maar er zijn ook een paar stevige steile afdalingen te vinden. Persoonlijk vind ik de afdaling van Pengelstein naar Aschau erg lekker omdat deze vol gas te nemen is. Aan sfeervolle berghutten geen gebrek overigens, mocht je daar tijd voor hebben :)

  • Met vrienden
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

bastiaan op 26 mei 2012

Nou is ski al 6 jaar en gaat geweldig ja ook normaal he je ben bij het beste oefen skigebied van europa

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Marcel op 30 maart 2012

Ben een week in Kirchberg geweest. Leuk, gezellig en levendig plaatje. Skigebied is leuk en afwisseld. De Allstarcard is een echte aanrader. Ben deze week ook naar Kaprun, Brixen en Saalbach/Hinterglemm geweest. Vandaag regen in Kirchberg en omgeving daarom heerlijk kunnen skieen in Hinterglemm met echte verse sneeuw. Met de skibus is alles goed bereikbaar. Met eigen auto meestal gratis parkeren. Minpunt in deze periode is de onaangekondigde sluitingen van skiliften voor een dag. Ook niet uptodate op de website.

  • Met partner
  • Skiër
  • 1 tot 4 jaar ervaring

Niels op 1 februari 2012

Kirchberg is een leuk skidorp met gezellige aprèsski. Het skigebied is voor Oostenrijkse begrippen vrij groot, naar mijn mening niet ideaal voor snowboarders; veel verbindingspistes en vlakke stukken. Er zijn veel 'kleine' skihutjes waar je lekker kan eten, iets wat wij opvallend vonden in vergelijk met de andere skigebieden die wij bezocht hebben. De pistes zijn mooi en breed. Zeker een aanrader voor beginners; het gehele gebied is goed te doorkruisen middels blauwe pistes. Naar onze smaak wel een beetje teveel vernederlandst, maarja dat kan voor een ander juist leuk zijn.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Bruges4life op 23 januari 2012

Wij gaan al 10 jaar naar Kitzbuhel. Ik vind dit één van de prachtigste gebieden die er is. Veel beter dan Zell Am See/Kaprun, dat ik 5 jaar geleden bezocht heb. De pistes zijn top, voor elk wat wils! Wie klaagt over de 'vlakke' pistes langs de hahnenkamm/kitzbuhel, kijkt dan volgens mij toch niet genoeg op zijn plannetje, je kan er namelijk afslaan naar de rode 19 en vandaaruit richting Pengelstein of Kitzbuhel gaan. Apres ski is er heerlijk & de mensen zijn er zeer vriendelijk. Kortom een topbestemming

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Anoniem op 15 februari 2010

Net een weekje terug van Kirchberg. Met enkele jaren ervaring in Frankrijk (2x valtho), Oostenrijk (Mayrhofen) en Zwitserland (Laax), een korte impressie: PISTE: Redelijk veel blauw. Wel redelijk wat routes uit te stippelen incl. dalafdaling. Rood is in nabijgelegen dorpen/gebieden te vinden. We zijn 2x naar Scheffau gereden. We hadden voor bijna 20 euro meer de All star skipas. Scheffau heeft m.i. een mooier gebied, echter iets kleiner. All in all in de gebieden: veel ijsplaten, ook al halverwege de dag. We hebben ook elke dag wel sneeuwval gehad. Piste aanduidingen zijn niet echt kloppend met de werkelijkheid. Blauw is soms donkerblauw en rood is soms lichtrood of juist donkerrood. Opvallend: Redelijk wat vlakke stukken (irritant voor borders of skiers met minder sterke armen) en zelfs omhoog lopende stukken na een lang vlak stuk (!) Piste architect heeft niet nagedacht. Daarnaast redelijk wat kruisingen van pistes! Nog niet eerder zoveel gezien in 1 vakantie! In Scheffau was het daarnaast ook eens een ander systeem: mbv liftnummers werden de pisten aangeduid. Er waren dus meerdere 13-blauw's die naar lift 13 leidden... DORP: Weinig van gezien eigenlijk, afgezien van restaurants en apres ski. Redelijk rustig eigenlijk aan het eind van de dag. 's Avonds valt het allemaal ook mee. Wel dronken lui, maar goed, da's standaard in dit soort dorpen. We zaten net buiten het dorp, vlakbij Spertendorf. Goed te lopen. Denk wel aan sneeuwkettingen of 'r?arts fahren' STAPPEN: Veel Nederlanders (90% klopt idd wel), vergelijkbaar met Valtho. De Eisbar is voor de carnavalvierders het walhalla (lees: alleen nederlandstalig afgewisseld met een enkel dance nummer). Persoonlijk mijn slechtste avond uit ooit ervaren. En dan te denken dat er ook wachtrijen buiten staan... Wel goed dat beveiliging dit in de gaten houdt. Het is er kei-druk. De London Pub is meer mijn tent, maar wordt pas later op de avond druk en zeker tegen 10-11 uur. Afwisseling van NL en voornamelijk dance. Supergezellig. Vergelijkbaar met de Yorinbar en Le monde in Valtho. De apresski tent aan het water (niet de Tiroler) was rustig en had veel duitstalige lui. Bier is redelijk tot duur, maar goedkper dan Frankrijk. RESTAURANTS: Redelijk geprijsd vgl met Frankrijk. Ook wel redelijke kwaliteit. Niet uitzonderlijk, maar goed, waar is dat wel voor een normale prijs. Vergeet verder maar die shoarma zaken, wat een ranzige zooi is dat ;-)

Anoniem op 15 februari 2010

Kirchberg was ook dit jaar weer fantastisch. de pistes zijn uitstekend geprepareerd en de liften kunnen de mensenstromen uitstekend aan. Aanrader voor rustige pistes is het gebied tussen jochberg en passturn. De niet op de andere gebieden aangesloten kitzbuheler Horn is een paradijs voor wie van brede vlakke pistes houdt en ook vrij rustig. Opvallend is dat dit gebied echt uitstekende pisterestaurants heeft, vooral wanneer je kiest voor de tentjes waar je nog wordt bediend. Het zelfbedieningsrestaurant pengelstein kun je beter mijden. aanraders. Steinbergkogel, hochbrun en panoramarestaurant. Wil je niet tussen de dronken en schreeuwende jongeren verpozen kies dan voor een hotel buiten het centrum van Kirchberg. Als je komt voor de apresski en feest is het centrum van Kirchberg the place to be.

Anoniem op 28 januari 2010

Ik kom al 30 jaar in Kirchberg, heb het gebied zien groeien! Ik denk dat het een gebied is wat voor ieder wat wils heeft. Ben ook in andere gebieden geweest, maar nergens was het zo goed op elkaar aangesloten als in Kirchberg. Verder kun je er alles vinden, van klein berghutje tot groot restaurant. Verder zijn er zoveel verschillende soorten en maten aan pistes en kun je er eigenlijk altijd wel skieen, ongeacht wat het weer is. De skipas geeft ook gratis toegang tot de bussen en korting op het zwembad in kitzbudel, wat na een dagje skieen best lekker is. Dus echt een aanrader, zowel voor beginner als gevorderden!!!

Anoniem op 27 januari 2010

skigebied is wel leuk al is alles erg aan de vlakke kant. Voor ervaren skieers is er weinig uitdaging in dit gebied. Met een all stars skikaart kun je alle skigebieden in de buurt bezoeken wat wel echt een aanrader is. Eten boven op de piste is ook geen pretje, bijna allemaal uit de kluiten gewassen vreetschuren waar je te veel betaald voor te slecht voedsel. Je moet echt de kleine hutjes op de berg bezoeken en zorgen dat je op tijd terug bent met de grote s gondel. Hoewel je met een all star kaart overal voor nop met de bus mee kunt

Anoniem op 25 maart 2009

Ik heb al meer dan 10 jaar ervaring in ski?zowel tweemaal per jaar. Ik vind dit skigebied mooi en zeer uitgestrekt. Je kan er een dag reizen, zorg wel dat je op tijd terug de oversteek maakt met de S-baan. Wij hadden dit jaar veel sneeuw en wind waardoor wij bijna alleen op de pisten waren en zo de weg een beetje uit het oog waren verloren, waardoor we niet op tijd aan de S-baan waren, met gevolg dat we piste 76 moesten volgen en de taxi moesten nemen, deze weet de prijs wel 42¤. De afdalingen zijn zeer mooi, jammer dat je altijd de bus moet nemen. Je kan niet tot in het dorp ski? je komt ongeveer 2 km verder aan. Voor de Apr?ski moet je zeker niet gaan, zeer jonge mensen en zeker teveel Nederlanders (90%), deze mensen voelen zich overal thuis en zijn te gemeen??? Toch zijn er een paar zaken die erg mooi van inrichting zijn maar waar weinig volk is. Twee zaken zitten vol Nederlanders en worden ook uitgebaat door hun, Eisbar en London pub. De Tiroler is een zeer mooie zaak, maar wat weinig volk. Ik heb niets tegen Nederlanders, maar teveel is teveel. Vergelijk het met een varkensstal, als deze te vol zit is het ook geen pretje om hier binnen te gaan???

Anoniem op 17 maart 2009

Zojuist terug van een vierdaagse trip naar het onder Nederlanders roemruchte Kirchberg. De skimogelijkheden en offpiste voor gevorderden zijn prima. Topper: De Streif afdaling (waar de Hahnenkammerennen voor profs op gehouden wordt) is een zeer uitdagende extreme skiroute, zeker in ongeprepareerde staat. prettig hierbij is dat er vlakke stukken van de Familienroute tussendoor lopen, waardoor je even de vermoeide benen kunt strekken. Een absolute aanrader voor de skier die een echte uitdaging zoekt! Aansluitingen en liften in het gebied zijn goed, wachttijden waren minimaal. De bewegwijzering op de pistes zouden aanzienlijk beter kunnen en moeten! KLeuren van de pistes op het kaartje kloppen iha goed met de moeilijkheidsgraad, iets wat elders nog wel eens te wensen over laat. Een belangrijk nadeel van dit gebied is dat een auto nagenoeg onontbeerlijk is, maar dit wordt gecompenseerd door een redelijk functionerend skibussysteem en een alleszins redelijk prijsniveau. De roemruchte apr?ski is er, hoewel ondergetekende de bekende Londoner Pub zo ongeveer de meest platte tent vond die hij ooit in zijn lange horecaervaring tegengekomen is! Na een uurtje en vijf bier verder daarom maar de handdoek in de ring gegooid aldaar... Restaurants in het dorp zijn iha prima en gastvrij, m.u.v. de Italiaan Nabucco, alwaar de chef(!?) het presteerde om ons af te blaffen toen wij om een extra karaf water vroegen... zijn argument was dat hij hier niets aan verdiende(?); vergeet hierbij niet dat wij uitgebreid aan het eten waren aldaar en een van zijn beste en duurste wijnen aan het consumeren waren; onnodig te vermelden dat hij de espressi en grappi die wij nog van plan waren in zijn etablissement te nuttigen op zijn uiterst klantonvriendelijke buik kon schrijven. Eten daar was overigens prima, maar door dit aperte vertoon van zinloze onbeschoftheid verging ons spontaan de eetlust! Wij verbleven in Hotel Eva, niets dan lof hierover; keurige kamers, uitgebreid ontbijtbuffet en goede en vriendelijke service. Auto is daar bijna noodzakelijk om bij de verschillende liften te kunenn komen. AL met al een aanrader, ook voor de serieuze skier/gourmet, vraag me alleen af hoe het met de sneeuw daar zit in \"mindere\" winters, max hoogte van gebeid 2000m. Met vriendelijke groet

Anoniem op 10 maart 2009

Eerste week maart 2 dagen in geweest. Leuke afdalingen, vooral aan de kant van Kirchberg. In Kitzbuhel lijkt er alleen ruimte voor paden te zijn. Alle verbindingspisten zijn verschikkelijk vlak. Ik zou niemand hier een snowboard aanraden (zie je ook niet veel). Zat rest van de week in Skiwelt. voor 24 euro heb je een allstar pas en dat is een geweldige aanrader!!

Anoniem op 9 maart 2009

Afgelopen week geweest, zeer mooi gebied. We moesten met onze boards soms wel een stukje steppen tussen de piste verbindingen, dat is toch wel een minpunt maar verder niks dan goeie ervaringen. We hadden de uitgebreide ski pas dus konden ook naar andere ski gebieden, echt super! Volgend jaar waarschijnlijk weer.

Anoniem op 4 maart 2009

Een ruime week in Kitzb? gezeten en een prima week gehad. Vanaf de Hahnenkamm lift kun je werkelijk alle kanten op. Hahnenkamm beviel goed, net als de Kitzbuheler Horn en Pengelstein. Voordeel van Kitzb? is de weinig aanwezige zuipende Nederlanders, vind je dit echter helemaal het einde moet je richting Kirchberg.

Anoniem op 2 maart 2009

Deze week 1 dag geweest. Wijzelf zaten in Skiwelt (Westendorf) maar hadden een Kitzbuheler Alpen pass (aanrader). Zijn omhoog gegaan achter bij Ki-West. Daar een prima piste. Over \'t algemeen sprak Kirchberg veel meer aan dan Kitzbuhel. Wat een overdreven status heeft dat dorp. Het is aan de onderkant van de Streif (Hahnenkamm) slecht op elkaar aangesloten. Bereid je bij Kitzbuhel vooral voor op lange wandelingen over praktisch horizontale paden - geen aanrader voor snowboarders. Daarnaast is de routebeschrijving op de pistes ronduit rampzalig. Misschien zijn we verwend op dit punt bij Skiwelt, wat uitstekende richtingaanwijzers heeft. Kirchberg had aangenamere pistes. Pass Thurn en Jochberg hebben we niet bezocht, dus daar kan ik niets over zeggen. Al met al ga ik niet meer naar Kitzbuhel. Je kunt veel leuker skien in Brixen, Westendorf of andere Skiwelt-dorpen, of richting Saalbach-Hinterglemm vertrekken. Tenzij je veel plezier ontleent aan (gedateerde) statusgevoelens bij de term \'Hahnenkamm\' zou ik aanraden elders je heil te zoeken.

Anoniem op 1 maart 2009

Veel te veel van die Nederlandse knuppels die alleen maar kunnen drinken. Eenmaal op de piste zijn ze een gevaar voor iedereen in een straal van 500m. Daar komt nog bij dat het hele gebied erg laag ligt, waardoor er weinig sneeuw valt en het vaak ook erg slechte sneeuw is door de temperatuur Ik sla Kirchberg over!

Anoniem op 20 januari 2009

Dit was de tweede keer dat we er waren. 2 jan gekomen en 10 jan 2009 weer vertrokken. De sneeuw was prima om te boarden. Er is in dit gebied voor iedereen wat te beleven. Wij hebben fijne afdalingen gemaakt van Pengelstein 2 naar Pengelstein 1(Ashau). Van Pengelstein naar Maier 2 en 1, hierbij moet je wel een stukje steppen. Bij de Steinbergkogel kan je via zwart 34 naar zwart 24 boarden , de zwarte 24 is meer een rode. Heerlijk is het om van gebied naar gebied te gaan dus Pengelstein oversteek met S3 naar Jochberg. Kortom ik ben alweer een tijdje thuis maar ik heb nu alweer zin om te gaan. Dit is een aanrader voor iedereen ook voor de wandelaars.

Anoniem op 15 januari 2009

zijn afgelopen jaar in maart geweest naar een klein plaatsje net buiten kirchberg(aschau).we dachten het wordt helemaal niks,want er lag op de heenreis bijna nergens sneeuw.toch eenmaal op de pistes aangekomen bleek dat onze angst voor te weinig sneeuw nergens voor nodig was,want er lag nog voldoende sneeuw,en de pistes lagen erbij als lakens zo mooi.kirchberg is een zeker aan te raden skiegebied voor iedereen met wel of geen ervaring.echt een aanrader!.

Anoniem op 13 januari 2009

Ben er nu, ligt genoeg sneeuw, is al de hele week zonnig, moet wel snel wat verse sneeuw bij gaan vallen, kan geen kwaad. Ben vandaag vanaf kirchberg helemaal naar de andere kant geweest (mittersill), met de snowboard. Heerlijk rustig onder weg, geen tot tijd weinig wachttijden! Kom hier al heel vaak en verveeld nog steeds niet. (huren elke jaar een appartament tegenover die iglo tent vlak voor de Fleckalmbahn), ideaal naast de piste dus!

Anoniem op 27 november 2008

ik ben 16 jaar en ik heb 8 jaar ski ervaring,het is een super gebied en iedereen kan er ski?jong en oud.

Anoniem op 15 mei 2008

Skibus is ideaal goede verbindingen, skigebied goed. Apres ski is in de jaren dat er wij er heen gaan erg achteruitgegaan. Begin jaren 2000 zaten zowel de Tiroler als de Londoner propvol, heel gezellig. Nu hij Tiroler weinig te doen, de Londoner is helemaal verbouwd, 1/3 van de bar is afgesloten, veel minder mensen. Proberen ze meer publiek te trekken door een dame met zeer weinig kleren aan op de tafel te laten dansen. Is dat slim? Er komen toch vaak kinderen mee met de apres ski, wie zit daar op te wachten. Wij waren er in de krokusvakantie van NL!

Anoniem op 16 maart 2008

Net terug. Het ligt te laaaaaag. Sneeuw? Uitkijken voor de koeien die al weer naar buiten kunnen. Dus niet meer in maart naar Kirchberg. Apres ski = prima. Places to be: London Pub en Eisbar. Wel veel Nederlandstalig. Weinig echte Osterreichese apres-ski hits.

Anoniem op 13 maart 2008

AFgelopen week geweest. Gelukkig heeft het een aantal dagen gesneeuwd, anders waren verschillende dalafdalingen niet mogelijk. Gevarieerd en groot gebied, vooral door de 3S-baan. Nadeel is wel dat je als snowboarder met een sleeplift terug naar de 3S-baan moet als je naar Pengelstein wilt. Een ander nadeel voor snowboarders is de vele blauwe pistes met flauwe of vlakke hellingen. Kunt dan beter rood of zwart nemen. Verder Kirchberg goede apre-ski. Aanrader is de ice-bar. Groetjes Guido

Anoniem op 12 maart 2008

Kirchberg, dik in orde.. hadden geluk met de aanwezigheid van sneeuw. Apr?i... ze willen te graag een feesie bouwen.. maar verder alles prima in orde.. Alleen de bediening, we hebben ze vaak gezegd dat vriendelijkheid niks kost! Ga er zeker vaker naar toe! Gruss got

Anoniem op 16 februari 2008

het beste skie gebied als je er een keer ben geweest wil je zeker nog een tweede keer en kitzbuhel en kirchberg er leuke apres ski alleeen kitzbuhel wel erg duur maar de pistes zijn gevarieerd en lang en er is veel te doen ook bij slecht weer oa zwembad erg leuk en ijsbaan

Anoniem op 16 januari 2008

Leuk als je zeker weet dat de sneeuw goed is. Apres-ski is buitencategorie. Behoort echter niet in de top-20 van beste skigebieden. Misschien net tot de top-10 in Oostenrijk. Ik ben er niet meer geweest sinds ik gewend ben geraakt aan 3Vallees, Zermatt, St. Anton etc.

Anoniem op 14 januari 2008

JOh, Dinsdag 13 maart 2007 om 22:35 Wat valt Kirchberg ontzettend tegen. Zo ongezellig als hier heb ik nog nooit meegemaakt. Kom hier al vijf jaar en elk jaar wordt het slechter. Nooit meer! Nee vind je het gek, Na 5 jaar zou ik er ook op uitgekeken zijn.

thijs op 4 januari 2008

geweldig gebied! Zelf mijn vader komt hier al vanaf zijn 16e. Wij slapen altijd bij Sporthotel Kogler in Mittersill. Fantastisch! Het skigebied is geweldig mooi, geschikt voor iedereen. wij hebben altijd lunch onder aan de barenbadkogel. Als je hier tussen 11 en half 12 kont krijg je verse kaisersmarn! Die is de beste die er is! De 3S is een super ervaring. Raad iedereen aan hier heen te gaan.

Sander Boer op 3 oktober 2007

Zeer mooi groot skiegebied, komen hier al meerdere jaren, mn. nu de uitbereiding naar Pass-Thurn en Westendorf is het zeer uitgebreid en div. mogelijkheden. Ondanks dat het laag ligt hebben we van de 10 jaar pas 1 keer meegemaakt dat er te weinig sneeuw was. Prijs kwaliteit is zeer super zeker gezien het feit dat Kitzbuhel toch er populair is.

Nick op 18 maart 2007

Net terug, leuke week gehad. Fantastisch zonnetje, papperige sneeuw. Apres ski was niet top, wel gezellig. Wel jammer van de verouderde liften, onnodig wachten. Kortom: volgend jaar weer ergens anders heen!

Vince op 14 maart 2007

Net terug uit Kirchberg. Nog goede sneeuw op de berg, geen dalafdaling mogelijk. Het is gebeurd met de apres ski. Om 9 uur was het uitgestorven op zaterdag avond ???

JOh op 13 maart 2007

Wat valt Kirchberg ontzettend tegen. Zo ongezellig als hier heb ik nog nooit meegemaakt. Kom hier al vijf jaar en elk jaar wordt het slechter. Nooit meer!

Koela op 13 maart 2007

Ik ben weer terug van Kirchberg. Helaas was er weinig sneeuw en veel piste leken wel ijsbanen. De volgende keer als ik weer ga skieen ga ik niet meer dat deze plaats toe. ik vond het niet zo leuk.....

A.Tomba op 26 februari 2007

Wij zijn in de week van 17-24 febr. geweest. Ondanks de weinige sneeuw waren alle pisten goed begaanbaar. Het was heerlijk in de zon.

anoniem op 26 februari 2007

Wij zijn in de week van 17 t/m 24 februari in Kirchberg geweest. Heerlijk kunnen skieën, er werd hard gewerkt om iedere dag de pistes weer goed geprepareerd te krijgen. De hele week stralende zon en blauwe lucht maakte het skieën fantastisch. De pistes werden aan het einde van de week wel papperig, bovenin viel het mee, maar de dalafdalingen waren na 14.00/15.00 uur bijna niet meer te doen.

Koela op 26 februari 2007

Nou.. ik ga dus ook 3 maart naar Kirchberg op wintersport voor 1 week, maar ik zie het somber in op de pistes.... Kan iemand mij vertellen hoe exact de condities op de piste zijn? Het is verschrikkelijk dat er zo weinig sneeuw ligt........ .

Anneke op 22 februari 2007

Vorig jaar prima sneeuwcondities, hoe zal het a.s. 3 maart zijn. Hoop op beetje meer sneeuw. Prachtig gebied, heerlijke afdalingen

tim op 21 februari 2007

Het is een mooi gebied, maar off-piste mogelijkheden zijn er wel maar niet spectaculair. Als je van uitdaging houd moet je hier niet zijn.

Anoniem op 17 februari 2007

Ik kom al jaren in kirchberg en elk jaar veranderd het weer. Er komen steeds nieuwe en snellere liften bij. De sneeuw is over het algemeen goed ondanks dat het hoogste punt maar 2000m is. De afdalingen zijn goed te doen voor iedereen.Als graag buiten de pistes wil skieen dan raad ik je aan om naar powder heaven te gaan. Daar zijn allemaal zwarte pistes (een van 70%) en veel skiroutes. Door de 3S baan is het gebied kirchberg-kitzbuel aangesloten met de past turn. op de pas turn is het erg mooi skieen en wat rustiger maar dat kan aan mij liggen. Ze hebben nu ook het gebied verbonden met het gebied van Westendorf maar als je daar heen wil dan betaal je er wel extra voor. Er zijn ook plannen om het skigebied van St Johan te verbinden met het gebied kitzbuel. Maar of dat gebeurt weet ik niet Het dorp kirchberg is ook harstikke leuk je kan daar goed uitgaan en er zijn veel winkels. Je moet wel alles met de bus doen maar die zijn gratis als je een skipas hebt. Ik vindt het nog steeds een geweldig gebied en ga er zeker nog naar terug

kim op 23 januari 2007

ik vind het een heerlyk ski gebied.. met vooral sexy ski leraren.. (H) ook kun je er heerlyk uitgaan ! wie gaan er trouwes deze vrijdag naar kirchberg.. voor die mensen. zie je dann !!

lars van den bol op 6 januari 2007

het is een zeer goed ski gebied alles is er aanwezig, alleen ik vondt de 3S-Bahn wel wat minder leuk de lift hing meer dan 100 meter boven de grond, maar als je in kirchberg of kitzbühel zit dan heb je de 3S-Bahn helemaal niet nodig. Het is zoal voor beginners, gemiddelden, als gevorderde allemaal goed. Het is een toppie skigebied wij gaan dit jaar weer!

jaap op 24 november 2006

Ik kom al 8 jaar in Kirchberg en elk jaar is het mooier en mooier nu hebben ze een mooie lift gebouwd waardoor je makkelijker aan de andere kant van het gebied kan komen en ze hebben het gebied verbonden met dat met van Westendorf dus erg fantastisch alleen met de kerst ben je een beetje onzeker of je de afdaling kunt maken maar verder is het supper zeker een aanrader

twente op 31 augustus 2006

gaan januari 2007 voor de 4e x naar kirchberg, leuk dorpje, met de skibus kom je overal, voordeel is dat wij buiten vakanties gaan dan is het nog niet zo druk in de bus. wachttijden bij de liften minimaal. mc hansi in centrum is heerlijk!! lekkere tosti's. we verblijven altijd in hotel bechlwirt (midden in centrum) skibus om de hoek. super

Ben de Haas op 21 augustus 2006

Na Tjechië, Andorra, een paar jaar in Italië (Val Gardena) en een paar andere gebieden in Oostenrijk, was Kirchberg boven onze verwachting prima. Wel kleinere afdalingen dan Italië, maar mooier gebied. Alles was uitstekend, de Oostenrijkse vriendelijkheid was hier iets minder dan dat wij gewend zijn, maar zijn niet ontevreden. Wij kwamen voor het skiën en niet voor de aprè-ski. Het blijft een mooi land met hele mooie gebieden.

Robbert op 21 augustus 2006

Ik ben in de week van 14 tot 21 januari in Kirchberg geweest. De sneeuw was echt TOP. We hebben 1 dag bewolking gehad, 1 dag dumpte het werkelijk keihard met verse poeder. Hierdoor waren de pistes tpv Key West LEEG. (geen skieers). Dus continu verse sporen van 40cm diep trekken OP de piste. De rest zon en lichte bewolking gehad. Niet te klagen dus. De pistes en liften zijn goed en relatief rustig. Maar dat komt door de tijd waarin wij er waren. Eén groot nadeel is de vebinding tussen de gebieden. Vanuit Kirchberg Centrum, waar wij zaten, moet je werkelijk ALLES met de bus doen. Je kan niet naar de pistes lopen of skieen. Tevens hadden wij de pas voor het gehele Kitbuheler-Alpen-gebied. Dit is dit seizoen ingegaan door de Key West gondel. Een mooie gondel welke je van Kirchberg naar het gebied van Westendorf brengt. Maar om bij deze lift te komen moet je weer met die ...bus! De funparken in het Westendorf-gebied zijn VET. Hoge slides en kickers. Hier kan zowel de gevorderde als beginnende freestyleboarder goed terecht. Al met al; Het gebied is TOP, maar een regelrechte ramp qua verbinding. Have Fun, Robbert

Melanie op 21 augustus 2006

Dit jaar in januari hebben we voor het eerst geskied hier en over vier weken gaan we weer. Prima pistes, prima eten op de piste en echt gezellige en leuke après ski. Fantastische Italiaan in het dorp, vlakbij de kerk onderweg naar boven waar ook het leukste café zit de boomerang. Doe ook eens mee aan de kroegentocht op zaterdagavond. De busverbinding is goed te doen, soms wel wat druk en dan nog het verhuur van skikluisjes om dan 's morgens je lekkere warme skischoenen aan te doen en dat voor € 2,00 ? p.d. En je kunt met je skipas de trein nemen naar Kitzbuhel om eens een avondje gewoon rond te kijken naar de jet-set. Kortom, wij gaan bijna nooit twee keer naar dezelfde plaats, maar van mij mogen we volgend jaar weer.

Joep op 21 augustus 2006

Ik ben er 10 jaar geleden voor het laatst geweest. Het gebied is in mijn herinnering met name voorzien van veel blauwe en rode pistes. Dus ideaal voor beginners en gevorderden. Je kunt leuke dagtochten maken (die door de ingebruikname van een nieuwe lift tussen Pass Thurn en Pengelstein een stuk efficienter zijn te doen). Off-piste durf ik niets over te zeggen. Ook is er een verbinding met de SkiWelt (Westendorf, Brixen e.d.) gekomen, wat de mogelijkheden heel veel groter maakt (m.n. voor de vergevorderden). 10 jaar geleden werd Kirchberg overspoeld door Nederlanders op zoek naar een goedkope skivakantie. De apres-ski was toen (afhankelijk van hoe je bent doorhalen wat niet van toepassing is) te erg voor woorden/heel vet. Ik heb begrepen dat het iets minder is geworden. Voor een korte skitrip is het volgens mij wel aan te raden. Je kunt er denk ik goed betaalbare acco vinden. Let wel op waar je zit; de bergbanen vertrekken allemaal aan de rand van het dorp, een end weg van veel van de acco's. Er zal nog steeds wel een skibus rijden.

Rene op 21 augustus 2006

Het gebied is groot ongeveer 200km pistes en heeft een zeer gevarieerd aanbod in pistes idd veel blauw en rood maar ook diverse zwarte pistes behoren tot de mogelijkheden. Pistenr 25,26 beginnen bovenaan de Fleckenalmbahn en gaan tot aan beneden 25 eindigt weer bij de Fleckenalmbahn en daarbij heb je de keuze uit rood of blauw Poste 26 eindigt bij Maierl 1 maar je kunt ook het laatste stuk doorsteken richting Fleckenalmbahn ook een aanrader is de dalafdaling vanaf Pengelstein pistenr. 31 dit is een blauwe maar erg leuk en gevarieerd.Voor meer uitdaging is er keuze genoeg vanaf Pengelstein richting Kits bv de beroemde Hannenkam,keuze te over ik denk dat het echt een ondergewaardeerd gebied is wat echt de moeite waard van het bezoeken is.Als je dit gebied met Zell am see mag vergelijken wint Kirchberg het met een straatlengte voorsprong.3 Feb gaan ook wij voor een shortbreak terug naar dit fraaie sportgebied met een heel gezellig nachtleven.

Rogier op 18 augustus 2006

Het gebied is eigenlijk opgedeeld in 1 groter gebied en een aantal wat gebiedjes die erom heen liggen (gaisberg, kitzbueheler horn) De plaatsen liggen rond de 800 meter en het hoogste punt is 2000 meter. Het gebied is redelijk groot en er zijn pistes voor iedereen. Pistes varierend van heel makkelijk tot pik-zwart (der streif en een piste van 70%). Het is geschikt voor iedereen. Wel jammer dat op sommige plaatsen het liftsysteem enigszins verouderd is. Wel hebben ze nu een nieuwe gondel gebouwd die zelfs vanuit het dal omhoog gaat. Ook staat al een tijdje een verbinding met St Johann in T. op het programma maar of dat er ook ooit van komt.....

skierrrr op 18 augustus 2006

ik kom er nu mijn heele leven en heb het no steeds geweldig naar mijn zin ik heb pas een jaar mee gemaakt dat er moeilijk te skien was door te weinig sneeuw val je hebt er leuke barren en het is er altijd reuzen gezellig

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: