Nederlandse website
Belsiche website

Ervaringen Portes du Soleil

   78 % beveelt dit dorp aan.

Waardering van bezoekers

Uitstekend
41%
Heel goed
37%
Gemiddeld
10%
Matig
2%
Vreselijk
10%

Scores per thema

Beginners
Gevorderden
Kindervriendelijk
Offpiste
Prijsniveau

OlafK op 20 juli 2014

Voor zo'n groot gebied was dit een behoorlijke teleurstelling. Met dit aantal pistes is er natuurlijk wel variatie, maar teveel Schuss stukken en paadjes zonder uitdaging. Veel oude liften, lange wachttijden bij verbindingsliften en regelmatig heb je een skibus nodig. Matige prijs-kwaliteit bij de bergrestaurantjes. Wij zaten in Chatel, als je naar dit gebied wilt is Avoriaz waarschijnlijk het beste, dan zijn de verbindingsproblemen een stuk minder. Naar mijn idee kan dit gebied echter absoluut niet tippen aan de andere grote Franse en Zwitserse gebieden.

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Joostglas op 8 juni 2014

Wij komen hier al 10 jaar, en we hebben heel veel pistes nog nooit gedaan. Wij verblijven altijd in Morgins (zwitserland), en wij zijn zelfs nog nooit aan de kant van Morzine en Les Gets geweest. Vroeger waren in het zwitserse gedeelte veel sleepliften, maar eindelijk zijn ze hier nu ook aan het investeren, zodat je tegenwoordig (bijna) alle sleepliftjes aan de zwitserse kant kunt mijden. In Frankrijk zijn overigens bijna alle liften snel en modern. Verder is het piste aanbod zeer divers, logisch met 650 km piste. Wijzelf houden ook van tochtjes maken, in dit gebied is dit ideaal. Je kunt echt van dorpje tot dorpje skien zonder dezelfde piste te doen, en zonder de skibus te gebruiken. Kortom, echt een aanrader!

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Gast566 op 3 april 2014

Net terug van een shorttrip Portes du Soleil. Wij verbleven in het charmante dorp Champéry, dit is in het Zwitserse gedeelte. Wat een ontzettend groot gebied zeg FANTASTISCH! Prijzen aan de Zwitserse zijde aan de hoge kant maar daarentegen vielen de prijzen aan de Franse kant mee. kwaliteit liften wisselt erg van sleepliften tot luxe gondels als je dit een beetje uitzoekt zit het wel goed. Voor snowboarders niet altijd even ideaal om tochten te maken omdat de verbindingspistes behoorlijk vlak zijn en er dus behoorlijk vaart gemaakt moet worden om niet te moeten steppen. Piste niveau echt voor ieder wat wils groen/blauw voor de beginners en prachtige lange rode afdalingen voor de meer gevorderde wintersporters. Ook de dorpjes in portes du soleil zijn sfeervol en doen bijna Oostenrijks aan vooral Avoriaz en Morzine. Ja volgend jaar weer richting portes du soleil !!! AANRADER !

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast234 op 16 februari 2014

Groot gebied, veel heuvels/valleien. Leuke tochten te maken. Meeste pistes tot 2000 meter. Liften soort/kwaliteit/snelheid verschillen per gedeelte van het gebied. Bij chatel bijvoorbeeld nagenoeg alleen maar sleepliften. Rond avoriaz erg mooi/lekker skieen met snelle moderne liften. Gebied niet geheel aaneengesloten. Chatel leuk dorp(apres ski in hotel lion was leuk (centraal in dorp)! Eten/drinken duur (zowat dubbele prijzen als nl). In chatel waar wij zaten is een bussennetwerk die vanaf alle kanten van het dorp naar het centrum van het dorp komen vanaf daar met lift omhoog of bijvoorbeeld andere bus pakken naar linga en/of pre la joux. Bussen rijden constant heen en weer dus nooit lang wachten. Afgelopen week erg rustig op de pistes.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Gast145 op 5 januari 2014

Na jaren lang in Oostenrijk te hebben geskied dit jaar naar France(Chatel). We hebben in Escard blanche gelogeerd, super enthousiaste crew, leuk hotel, prima verzorging. Het skigebied is groot maar in mijn ogen verouderde voorzieningen. Het bevreemd mij dat er anno 2014 nog zoveel sleepliften zijn, zeker aan de kant van Chatel en ook in het Zwitsersedeel.(Zwitserse precisie:-)). Er is maar een cabinelift en een paar stoeltjes liften uit het jaar 0. Ook in de rest van het gebied oude liften. Er is 1 overkapte stoeltjeslift, echt jammer en niet van deze tijd. Het prepareren van de pistes gebeurt wel maar is matig te noemen. Het lijkt of men wel het geld vd skipas wilt incasseren maar niet de service, welke ik gewend ben in Oostenrijk ervoor wilt of kan leveren! Ondanks mijn misschien negatieve review op het gebied was het super om in Superchatel te hebben geskied. Zeker met een "rattendollen":-)groep! Jammer voor Chatel misschien, of niet:-) volgend of dit jaar ga ik weer een ander gebied proberen! Veel skiplezier Ludo.

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast794 op 2 augustus 2013

Fantastisch gebied!! Wij gaan er met het gezin al jaren. Mijn broer, zus en ikzelf snowboarden, maar mijn ouders skiën, en iedereen is het er over eens dat we nergens beter kunnen vinden. we hebben al andere gebieden geprobeerd, maar blijven overtuigd dat Portes du Soleil er met kop en schouders bovenuit blijft steken!!

  • Met familie
  • Snowboarder
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast761 op 21 februari 2013

Snowboarders maken van de pistes ijsbanen en weilanden vol bulten waar de skier niet blij van wordt.

  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

patrick op 7 januari 2013

Wat Eelco schrijft vind ik echt klink klare onzin. Er zijn wat oudere liftjes maar er zijn geweldige lange afdelingen. Over de muur van zwitserland nog niet gesproken. Naar chatel linga gaat een echte race baan waar je niet stil komt te staan. Van morzine naar les gets racebanen. Waanzinnig veel goede pistes en liften. Een keer in een sleeplift gehangen maar dat is een kwestie van oefenen. Het belangrijkste verschil met Val thorens is dat het gebied lager ligt, meer bomen heeft en veel afwisselendere landschap heeft. En het allerbelangrijkste... authentieke dorpen terwijl Val thorens het nieuwe lloret de mar van de wintersport is geworden. Tres ordinaires maar lees het op zijn hollands

  • Met partner
  • Snowboarder
  • meer dan 10 jaar ervaring

Gast268 op 5 januari 2013

Met de kerst in Avoriaz geweest.De ervaring van Eelco deel ik , teveel paden en te weinig lange echte spannende afdalingen. Wat betreft de liften die vond ik op zich wel o.k.. Opvallend was alleen het aantal keren dat de liften stil stonden, met name belangrijke verbindingsdliften in het gebied werden rustig stilgezet en als je dan een uur later kwam deden ze het weer, je kon er niet erg op vertrouwen. Peter

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Eelco op 14 maart 2012

Wat een beroerd gebied voor snowboarders; veel en lange paden, idioot veel sleepliften (met schuin aflopende banen!) en weinig echt lange afdalingen! Kortom, niet doen dus! Dan liever naar trois vallées.

  • Met familie
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

misha op 29 februari 2012

Vandaag de route vanuit Morzine, avoriaz, chatel gedaan.Je moet inderdaad door het dorp, met busje of mini trein naar de andere TC. De route naar boven beslaat 3 liften voordat je lekker kan skieen. Nog 2 liften naar boven (mosellette) en dan afdalen naar Zwitserland om vervolgens terug te gaan. De liften verschillen nogal van snel tot traag, zowel in Zwitserland als Frankrijk. Ik heb weinig verschil gemerkt in de pistes, het was warm en allemaal goed tot zeer goed te skieen (gevorderd). De weg terug is volle bak skieen en wat liften, zeer leuk om te doen. Opvallend is dat het in Avoriaz drukker is dan waar dan ook in het gebied (lelijk dorp m.i.) bovenop de berg is alles duurder dan halfverwege maar het uitzicht geweldig (mont blanc, meer van geneve) Morzine is druk met de auto dus de parkeergarage (8 euro)in. Alles bekeken na 2 dagen parkeer ik in Les Gets (eerste of tweede P) lift naar boven, skieen naar morzine, oversteken en richting chatel en weer terug, in 1 dag, moet kunnen. Wij zijn dagskiers en verblijven elders in het gebied, vandaar de route en parkeren. have fun!@PdS

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

misha op 27 februari 2012

Vandaag voor het eerst hier geweest om te skieen en super genoten. redelijk duidelijk aangegeven en een leuke tocht gemaakt van les gets (eerste P) naar Morzine en weer terug. Het weer was prachtig, dat helpt, maar die burger was slecht. Pistes prima geprepareerd, wel opgespoten, breed en uitdagend. Een aantal blauwe pistes zijn snel tot zeer snel, dus even opletten. Rood is ook hier echt rood. we hebben hier in de regio vaker geskied, le grand bornand, les contamines, veysonanz maar dit gebied is super. mooi groen en voelt gezellig aan. de dagprijs is hier ongeveer gelijk met de rest van de omgeving. morgen weer en dan opstappen in Morzine. route is goed tot zeer goed te rijden, zeker over de D907 vanaf Bonneville

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Job op 17 februari 2012

Ik ben vorig jaar in Portes du Soleil geweest en heb geweldig genoten! Het was echt prachtig skiën in een erg mooi gebied. Het is erg uitgestrekt, dus je kan je helemaal uitleven zonder vaak dezelde pistes te zien. Voor elk niveau skiër is er wel wat te doen. De wachttijden bij de liften waren ook erg goed te doen (in de voorjaarsvakantie, dus de drukste week van het jaar) vergeleken met de meeste andere gebieden. Ik ga morgen opnieuw naar dit gebied omdat het me zo goed is bevallen, dit is de eerste keer in de afgelopen 12 jaar dat ik een gebied voor de 2de keer bezoek! De vorige keer zaten we in Châtel en dit jaar gaan we vanuit Morzine de rest van het gebied verkennen!

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Jim op 12 februari 2012

heerlijk skigebied lekker weer veel sneeuw, helaas niet veel poeder :-( maar dat maakt niet uit, ik ben een carver en ze hebben lekker brede pistes dus prima te doen, de laatste jaren komen er steeds meer moderne liften en sneeuwkanonnen, naar Avoriaz van Les Gets & Morzine is lastig want je moet een stuk lopen door het dorp.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

iemand (13 jaar) op 24 januari 2012

Het is een erg groot, mooi en bijzonder skigebied. Ik ben er in 2010 geweest. We hebben toen enorme tochten gemaakt van les Crosets tot chatel. Alleen mogen sommige skiliften wel vernieuwd worden.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

iemand (13 jaar) op 24 januari 2012

Het is een erg groot, mooi en bijzonder skigebied. Ik ben er in 2010 geweest. We hebben toen enorme tochten gemaakt van les Crosets tot chatel. Alleen mogen sommige skiliften wel vernieuwd worden.

  • Met familie
  • Skiër
  • 4 tot 6 jaar ervaring

Henk op 23 januari 2012

In Chatel geweest: leuk dorpje, echter het deel van Portes du Soleil aldaar en in Zwitserland is slecht verbonden, er zijn bijna uitsluitend sleepliften. Tip is om in Chatel op de stappen bij La Linga of Prx de la Jou om vervolgens richting avoriaz en morzine te gaan. Daar is het prachtig. Zeer uitgebreid gebied, echter sommige gedeelten alleen bereikbaar via bus. Veel platte stukken/verbindswegen, voor skiers geen probleem voor (beginnende) snowboarders wel. Avoriaz zeer kindvriendelijk. Slechte pistenkaart en bewegwijzering (klopt af en toe gewoon niet). Voor lange tochten een topgebied, ik hou meer van overzichtelijke grote gebieden als Trois Vallees en Paradiski (mijn favoriet). Al met al een mooi gebied met wel nog wat verbeterpunten.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Remco op 16 januari 2012

Afgelopen week zijn we met vrienden naar Avoriaz geweest. Van tevoren hadden we natuurlijk gelezen over de "lelijke flatgebouwen" dus we hadden een lage verwachting van het dorp zelf. Dit bleek uiteindelijk 100% mee te vallen. Natuurlijk is er veel hoogbouw, maar wel vrijwel allemaal met hout betimmerd waardoor het er veel warmer en gezelliger uitziet dan bijvoorbeeld Le Menuires. Offpiste: Wellicht komt het door de fantastische omstandigheden (ruim 2m sneeuw), maar er waren offpiste mogelijkheden te over. Geweldige poederafdalingen buiten de pistes om, en voor iemand zonder gids of leraar waarschijnlijk moeilijk te vinden waardoor ze nog erg weinig begaan waren. Vooral de zwarte skicross (die niet geprepareed was), was werkelijk fantastisch. Verschil binnen gebied: We hebben mooie tochten gemaakt door het hele gebied, waarbij je een groot verschil merkt tussen het Franse en Zwitserse gedeelte. In Frankrijk zijn redelijk moderne liften (helaas allemaal zonder windkap en verwarming), terwijl in Zwitserland vrijwel alleen maar sleepliften zijn. Toch zijn beide gebieden wel verschillend waardoor een tocht erg de moeite waard is. Tocht: Als je een complete ronde wil doen moet je in Morgins ongeveer 10 minuten lopen (erg vervelend als skiër) en in Chatel met de bus (10 minuten) naar Linga toe. Verder goede aansluitingen. Nadelen: Voor beginnende boarders is het gebied zeker niet ideaal, want veel pistes hebben lange vlakke stukken waar alleen de ervaren cracks met de voetjes in de bindingen overheen kunnen komen. Alle beginners moeten daar lopen. Uberhaupt is het gebied voor beginners niet ideaal, omdat veel blauwe pistes aanzienlijk stijle stukken bevatten. Er zijn weinig gelijkmatig dalende pistes (zoals in Paradiski en Trois Vallees wel het geval is). Prijzen: De prijzen in het Franse gedeelte zijn zoals te verwachten en vergelijkbaar met andere gebieden zoals Trois Vallees, Espace Killy en Paradiski. Het Zwitserse gedeelte is aanzienlijk duurder (ik schat ongeveer 25%) qua eten en drinken op de piste. Wel zijn er zowel in Frankrijk als in Zwitserland een aantal low-budget standjes te vinden met hamburgers voor 5 euro, maar dan moet je wel goed zoeken. Conclusie: Een mooi gebied, waar bij voldoende sneeuwval mogelijkheden te over zijn. Doordat het zo groot is, is de pistekaart echt onleesbaar en onduidelijk, dus houd rekening met het nemen van extra afdalingen. Voor gevorderden is het zeker een aanrader en qua offpiste mogelijkheden was het geweldig. Een aanrader is zeker om les te nemen, omdat de leraren echt alle mooie offpisteroutes kennen die je op het 1e oog niet zou vinden. Het niveau van de lessen ligt ook echt duidelijk hoger dan wat ik in andere gebieden heb gezien.

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • meer dan 10 jaar ervaring

Jos van Boxtel op 8 januari 2012

Top skigebied. Na een week rond boarden en ski-en nog steeds niet het gevoel dat de pistes op zijn! Liften kunnen beter (en warmer), maar de piste kilometers en de offpiste mogelijkheden maken het goed! http://www.youtube.com/watch?v=wqUFb0LWR7Y&feature=youtu.be

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Tom op 7 januari 2012

Prachtig skigebied waarin leuke tochten gemaakt kunnen worden. Nadeel is wel dat pistes niet goed aangegeven staan (qua bewegwijzering). Ik ben jaren Oostenrijk gewend, en daar is alles veel overzichtelijker. Bovendien is alleen op internet te zien welke pistes en liften geopend zijn. Daardoor hebben we (ondanks voldoende sneeuw en goed weer) een aantal keer om moeten skiën omdat we voor gesloten liften kwamen te staan.

  • Met familie
  • Skiër
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Frédéric op 1 november 2011

Het is echt geweldig om in Les Portes du Soleil te skien vanwege de veelzijdige pistes! Je kan er geweldig off-piste skien en voor jonge kinderen is het ook geen probleem om naar Les Portes du Soleil te gaan want, je hebt ook aardig veel makkelijk pistes en overal waar je heen gaat heb je wel een moeilijkere piste om terug te gaan of een hele rustige piste. In het ski gebied van Les Portes du Soleil heb je ook heel veel gezellige kleine restaurantjes en ook hele grote cantines waar je geweldig met de hele familie lekker kan lunchen! Als ik naar Les Portes du Soleil ga dan verblijf ik altijd in het gezellige redelijk kleine dorpje Champery. In Champery zijn niet al te veel Restaurantjes maar de Restaurants die er zijn, zijn zeker aan te raden! Na een lange dag geskied te hebben hoef je je geen zorgen te maken om daarna nog te sjouwen met de ski's etc. , want je heb heel veel bussen die skiers oppikken onderaan de liften in Champery, die je naar de cabine lift brengen. Mijn ervaringen in Les Portes du Soleil zijn tot nu toe geweldig en de komende jaren ga ik zeker weten naar Les Portes du Soleil!

  • Met familie
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Martijn op 12 februari 2011

Zijn de 4e van februari aangekomen in Torgon ( Portes du Soleil ) bij aankomst zagen we al dat de meeste skiliften gesloten waren. Het had hier ook al een maand niet gesneeuwd. Volgende dag zijn we gelijk doorgereden naar Val Thorens wat ongeveer 300 km verderop lag. Hier hebben we gelukkig nog goed kunnen boarden!

  • Met vrienden
  • Snowboarder
  • 6 tot 10 jaar ervaring

Anoniem op 30 december 2010

Een shortski naar Les Crosets. Ons verblijf viel tegen. Hotel De La Telecabine is verouderd en veel te duur. We betaalden er € 116,00 per nacht voor kamer en ontbijt(eenpersoonskamer).Daarboven betaal je nog dagelijks € 4,00 voor de parking aan de liften. Sterk verouderde liften, sneeuwkanonnen nooit van gehoord etc.... De Franse kant is een stuk beter en kan alleen maar verblijf in Frankrijk aanraden. Ik denk dat dit mijn laatste keer Zwitserland was. Ze kunnen hier nog veel leren van de Oostenrijkers!

  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Ton de Lange op 30 december 2010

Een beetje 'mixed feelings'. Het blijft een mooi gebied, relatief rustig en vreemd genoeg de laatste jaren behoorlijk sneeuwzeker. Maar het wordt wél tijd dat de Zwitsers weer eens wat gaan investeren. Pistes die niet voldoende (of zelfs niet) worden geprepareerd, liften uit het jaar nul, eigenlijk kan het niet meer. Het Franse deel is duidelijk stukken beter onderhouden. Ondanks dat, een tochtje Chatel - Morgins - Champoussin - Les Crosets - Avoriaz - Linga - Chatel met uitstapjes naar Grand Paradis en Morzine blijft top. Daar kan geen gebied tegenop. Dus, Zwitserse vrienden...

  • Met partner
  • Skiër
  • meer dan 10 jaar ervaring

Anoniem op 18 januari 2010

Dit gebied is Geweldig, Vorig jaar ben ik er 2 maanden geweest en ik ook dit jaar ga ik er een maand heen. Het skigebied is inmens groot en divers. Schitterende Rode pistes, veel mooie blauwe bospaden en steile zwarte pistes.. Heerlijk! De natuur is geweldig, de sneeuw is goed kortom perfect! De rode pistes zijn werkelijk een genot, heerlijk breed, goed geprepareerd echt heerlijke snelheidsduivels. De zwarte pistes zijn ook memorabel. De muur heeft enorme buckels en is zeer steil, het zelfde mag gezegd worden over de geweldige afdalingen van Le haut forts. De snowparks zijn geweldig, Kick, rails, jumps alles is hier te vinden. De off piste is in 1 woord geweldig, er zijn talloze mogelijkheden en je raakt hier als ervaren skieer er nooit op uitgekeken! Tips -Gebied van Pre la joux/Morzine-les gets voor de gemiddlede skieer zijn dit de spots! -The stash geweldige Freestyle ervaring, 1 lange run met allemaal vette attracties heerlijk! -Vallee manche, vanaf le Fornet en vanaf point de nyon beide zijn off piste klassiekers! -hidden valley/Happy falley, Heerlijke off piste afdalingen! -Le mur suise/Coup de monde, de beste zwarte pistes in dit gebied, heerlijk uitdagend! -Halfpipe, er is een halfpipe in avoriaz die zeker het proberen waard is! -snowparks: de snowparks van les crosets en avoriaz zijn degene die je moet proberen als gevorderde! De sneeuwcondities zijn vanaf Januari tot eind maart top!

Anoniem op 12 januari 2010

Het afgelopen jaar 2 Maanden in Portes Du Soleil geweest en het was Fantastisch. Het skigbied is enorm groot en divers. Voor ieder wat wils is er in portes du soleil wat te vinden. Ik ( ervaren snowboarder ) kan hier helemaal uit me dak gaan. De snowparks zijn geweldig! het toppunt is The stash een natuurlijk Snowpark met enorm veel vatte atracties! De pistes zijn geweldig, steile zwarten, rode racebanen en blauwe bospaden het is hier allemaal te vinden! De Off-piste is ook van enorm hoog niveau, de vele couloirs, witte weiden en prachtige bospaden zorgen voor een geweldige ervaring! de sfeer is uitstekend te noemen zeker voor franse begrippen. Les portes du soleil is 1 van de beste zo niet het beste skigbied wat ik ken, de grote de variatie en goede sneeuwcondities maken dit tot een walhalla voor elke skieer!

Anoniem op 3 januari 2010

Als ervaren skieer ben ik in ongeveer alle gebieden geweest en Portes Du Soleil staat zeker in de top 3! De diversiteit van dit gebied is Enorm, de 650 km piste zorgen ervoor dat Begginners en de zwaar gevorderden zich hier helemaal kunnen uitleven! De Off piste is van enorm hoog niveau, bosritten of kale vlakten in portes du soleil is alles te vinden. Het zonnige karakter, de sfeervolle dorpjes ( zeker voor Franse Begrippen ), de zeer goed geprapareerde pistes en Snelle Liften ( minder aan zwitserse kant ) zorgen voor 1 van de beste gebieden ter wereld. Het gebied is niet enorm Sneeuwzeker door de lage ligging, alleen in alle keren dat ik hier ben geweest heb ik daar nooit last van gehad. Paar tips: Le mur Suisse: Een zeer steile zwarte met enorme buckels een echte aanrader voor de Craks. Les Gets/Morzine Pleney: Een Prachtig deel voor de gemiddelde skieer, mooie natuur en prachtige pistes! Zwitserse deel/Avoriaz: Prachtige piste is hier te vinden voor de echte Cracks!

Anoniem op 22 april 2009

Wij zijn hier van 28 Maart t/m 3Maart geweest we hebben onz prima vermaakt! toen we aankwamen begon het te sneeuwen, volgende ochtend hoorden we dat er 25CM sneeuw was gevallen. Dit was natuurlijk erg prettig, ondanks dat we de eersten 2 dagen echt geen hand voor oog zagen door mist en een enkel sneeuwbui. Wij waren in Champoussin wat in Zwitserland erg bekend staat om z\'n vele Nederlanders en ja? Dat is zo en klopt ook. Er waren heel veel Nederlanders ondanks dat het gebied Champoussin en Morgins helemaal niemand was, was het gewoon top. Zonde dat hier heel VEEL SLEEPLIFTEN STAAN! EN HELE SLOME STOELTJESLIFTEN, De pisten 4 woorden DE BESTE VAN ZWITSERLAND Nog nooit zo goed geprepareerd geweest. Ondanks dat de laatste 4dagen tussen de +3 en +10 zaten prima condities waren om hierbij te skieen. Avoriaz is een heel karatistiek Dorp met een eigen charme voor Nederlanders geen aanrader vind ik enkel fransen en (zeer) gevaarlijke appartementen, ik zal zelf maar naar Chatel gaan. De liftpersoneel was uitmuntend en zeer vriendelijk ze groeten je allemaal! Je kan dit gebied nooit zien in een week. De pisten gaan over van Makkie tot Pittig.. De verbindingen zijn goed aangegeven met borden. Eten in Zwitserland duur, Frankrijk Duur tot Goedkoop maar alles wordt vers bereidt. Niet wat je in Oostenrijk ziet van die grote pannen waar wat uitgehaald wordt! Dit gebied verveelt nooit en elk jaar komen er 2 liften of meer..

Anoniem op 4 maart 2009

Dit jaar voor het eerst naar Portes Du Soleil geweest. Onze opstapplaats was Champery. Als je voor het skieen komt, is dit gebied een echte aanrader. Maar wanneer je, zoals wij, de Oostenrijkse en Duitse \'Gemudlichkeit\' kent, mis je toch iets in dit gebied. De apres ski was in Champery en Champoussin niet tot nauwelijks aanwezig, wat toch voor ons een groot minpunt was. Ook zijn wij niet de grootste fans van de Fransen, die hier natuurlijk in grote hoeveelheden aanwezig waren. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien de grens Zwitserland-Frankrijk erg dichtbij is. Het skigebied is zelf geweldig. Veel diversiteit, met geweldige mooie pistes. We hadden gelukkig voldoende sneeuw, maar we kwamen er al snel achter, dat wanneer er in Champery een tijdje niets zou vallen, da afdaling al snel onmogelijk zou worden. Het wordt volgend jaar toch weer zoals vanouds Oostenrijk. Al met al een mooi skigebied, alleen jammer van de apres ski.

Anoniem op 2 maart 2009

Ik ben eerste jaars snowboarder en dan heb je brede blauwe pistes nodig om je bochten te leren. Het probleem in Morzine is juist dat de meeste blauwe pistes eigelijk geen pistes zijn, maar smalle bospaden. dus bochten oefenen is onmogelijk. (zeker als het druk is en iedereen je voorbij raast) Als beginneling moet je dus uitwijken naar de rode pistes (die weer behoorlijk steil zijn) Conclusie: Voor beginnende boarders geen aanrader.

Anoniem op 18 februari 2009

Kan er mij iemand zeggen dat je er ook tax vrij kan inkopen doen in zwitserland zoja waar dan ergens.

Anoniem op 31 december 2008

Heerlijk gebied met op de goede afstanden gezellige pleisterplaatsen. Neem de Perrieres Express lift vanuit Les Gets naar boven, ski als een van de eerste over de Ranfolly naar beneden over het pistebullypad, dan met de Rosta naar boven, lekker koffie drinken boven om vervolgens de aansluitingen met Morzine te pakken (de NAuchets lift bv). Het kommetje tussen Les Gets en Morzine over. Daarna richting Pointe de Nyon. De blauwe en rode Li?e afdaling is heerlijk voor mensen die niet al te ingewikkeld naar beneden willen suizen. Met het bruggetje over het dal en h?weer een lekker kopje koffie onderaan de Telesiege de Fys. Dit is ons standaard eerste rondje als we weer in Les Gets zijn. Daarna zijn er nog z?l mogelijkheden... een Top gebied

Anoniem op 29 december 2008

het is hier prachtig ski?Het is uitstekend voor beginners ,kinderen gevorderden iedereen wat.ik heb reeds veel ervaring het eten schenkt u echte Belgische kost ik ging al in Zwitserland,Itali?ostenrijk ski?maar Ch?l is een echte uitblinker er zijn meer dan 100rode ,58 blauwe,62 groene en 30 zwarte pistes een echte aan rader en ook vriendelijk voorde portemonee en u kan van op de piste het hotel letterlijk binnen ski?hier boven op mag je ook van 4 tot 11u gratis drinken zeker gaan !!!

Anoniem op 11 november 2008

Wij hebben nagenoeg reeds alle skigebieden gedaan in Frankrijk met meer dan 150km pistes, alsook enkele in Zwitserland. Als toerskier is dit voor ons zeker een top 5 skigebied (samen met Les Trois Vallees, Paradiski, Espace Killy en Zermatt)zowel qua groote als qua variatie van pistes . Qua oppervlakte is dit gebied zeker groter dan Les Trois Vallees, qua aantal kilometer pistes ongeveer even groot (600km!). Als je alle uithoeken wil doen moet je soms wel eens je skis afdoen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je van Morzine naar Avoriaz wil (10min te voet), in Morgins (5min te voet), of van Petit Chatel naar Chatel Linga (met bus). In 1 week tijd kun je hier onmogelijk alle pistes doen. Als je dit gebied niet kent ski je hier zonder plan werkelijk verloren. Wat zeker doen: - Als je in Morzine of Avoriaz verblijft: tocht naar Morgins en dan Petit Chatel en dan verder naar Torgon van waar je een zicht hebt op de Rhonevallei in Zwitserland. DAn terug via Chatel Linga (even bus nemen) - De zwarte pistes \"Muur Suisse\" en \"Coup du Monde\"(van de top van Avoriaz naar Les Prodains)voor de cracks - De langste piste \"le Grand Paradis\" waar het werkelijk altijd zeer rustig is en die zich start tegen de \"Muur Suisse\" om dan achter de berg naar Les Planachaux te skien. - Middageten in Ardent (lekker en goedkoop) of in \"Le Croix du Culet\" op de top boven Les Crosets. - Het gebied van Super Morzine is meestal goed te doen qua sneeuwcondities tot midden maart. Neem in elk geval altijd een skipas voor het ganse gebied. Ook prijs-kwaliteit is dit een top-skigebied. Enkel spijtig dat hier over het algemeen wat minder zon is dan de meeste andere Franse skigebieden gezien het ? van de meest Noordelijke skigebieden is (ligt ter hoogte van Geneve). Voordeel is uiteraard dat de afstand wat kleiner is. Hier komen wij elke drie af vier jaar terug!

Anoniem op 26 oktober 2008

Dit is werkelijk ? van de beste skigebieden ter wereld. Qua oppervlakte wellicht de grootste en dus absoluut de moeite voor tourski?. Zeker aan te raden is de tocht van Avioriaz via Morgins en Petit Chatel naar Torgin en dan terug naar Avoriaz via Chatel Linga. Door de nogal lage ligging van Morgins is deze tocht dikwijls niet meer mogelijk vanaf midden maart. Zeer lekker eten \'s middags in het dorpje Ardent en boven het dorp Les Crosets in het restaurant Croix du Culet. Wachttijden bij de benedenliften kunnen oplopen tijdens de vakanties. De eerste 50m van de piste Muur Suisse zijn benauwelijk steil en een echte uitdaging.

Anoniem op 3 oktober 2008

we hebben in pds goede ervaringen in alle opzichten er zijn geen negatieve punten , de omgeving is perfect, alleen de trv heeft langer en hoger piste

Anoniem op 21 maart 2008

Super gebied, geen eetschuren maar locals met de beste croutes. Vooral het gebied tussen Torgon en Avoriaz is geweldig. Torgon kleinschalig, zeer gezellig en zeker niet de makkelijkste pistes. Avoriaz, druk en grootschalig met voor ieder wat wils. Met daartussen een enorme hoeveelheid skipistes.

Anoniem op 16 maart 2008

Geweldig gebied, afwisselend en tussen de bomen skien is en blijft leuk. Vele km\'s pistes maar veel gezelliger dan menig ander Frans skigebied. De liften kennen nauwelijks wachttijden met uitzondering van de verbindingsliften tegen het einde van de dag. Hou je van skien, dan is PdS the place to be.

Anoniem op 4 maart 2008

Het is een leuk afwisselend gebied maar niet hoog, wij hebben slechte sneeuw getroffen en dan is er geen hoge piste waar het nog OK is. Wij vonden het erg prettig dat je niet gelijk met een cabine omhoog hoeft maar dat je gewoon met stoeltjes bijna overal komt. Nadeel van het gebied is dat de aansluitingen tussen gebieden niet super zijn. De skibus is wel uitstekend te noemen (frequentie heel hoog). Voor beginners meerdere goede oefenhellingen, maar de beginstukken van veel blauwe pistes zijn dan weer steil, dus dat is lastig. Prima voor gevorderden. De skiklassen voor kinderen zijn groter dan ik de laatste 10 jaar in andere gebieden heb gezien (12-15 kinderen).

Anoniem op 3 maart 2008

Kom al 12 jaar in de Portes du Soleil. Vind het nog steeds een geweldig gebied om te skien. Je kunt hele dagtochten maken. Een echte aanrader voor de skiecracks!!!

Anoniem op 2 februari 2008

Ik kom zo\'n 10 jaar in Portes du Soleil en ben hiervoor in heel veel andere ski gebieden geweest. Ik vind PdS een fantastisch gebied omdat je zo veel mooie pistes in de bossen hebt en in vele leuke kleine dorpjes komt met gezellige eettentjes. Hier nauwelijks eetschuren en dringen bij de lift. Er wordt iedere keer veel geinvesteerd in verbeteringen in het gebied. De mensen zijn bijzonder aardig, vooral in het Franse deel en met name in les Gets. Het is gemoedelijk, maar als je voor apr?ski komt moet je hier niet zijn. Wel lekker skieen en lekker eten. Het Zwitserse deel van PdS vind ik iets minder goed. Oudere liften, onvriendelijker en bus nodig om rondje PdS te maken. Ook in de zomer is het erg gezellig en druk in PdS. In les Gets is het dan net zo druk als in de winter. De liften worden dan gebruikt voor mountainbikers en zomer en winter wordt er iedere avond wel iets leuks georganiseerd voor de toeristen. U begrijpt ik kom hier erg graag.

Anoniem op 29 januari 2008

Super gebied, echt een waar avontuur om het wijdse gebied in te trekken. Let echter wel goed op dat je op tijd terug keert want je vergist je nogal in de afstand die je aflegd. Als je in Crosets zit mag je niet de laatste lift terug vergeten anders kost het je een taxi ritje van 3 uur!

Anoniem op 23 januari 2008

Alweer voor de vierde keer in morzine,zit nu in hotel le Cret een uitstekend hotel de pistes zijn ook weer fantastisch,de muur is echt kicken een must voor iedere skier, een week is eigenlijk te kort maar in maart gaan we nog een keer.just for the fun.

dennis op 17 november 2007

Als je in avoriaz zit, zit je helemaal op de juiste plek in het gebied je kan alle kanten op die je wilt. En je moet echt een keer de muur proberen gewoon een te geweldige piste. later

David op 6 november 2007

Ik kom al vanaf mijn 1e in het gebied en ik moet zeggen het heeft me nog nooit verveeld. Enorm goed sfeer in Chatel (vooral rond het nieuwe jaar) veel diversiteit in de pistes, aan te raden is wel om een kaart van heel portes du soleil te nemen. Ook voor de freeriders is het een heerlijk gebied, voldoende offpiste mogelijkheden. Kortom gewoon een gebied waar je geweest moet zijn!

Marc op 22 juli 2007

Nieuwjaar in Chatel. Chatel valt best mee op vlak van prijzen voor de appartementen. Dat heeft ook zijn reden. Chatel heeft 2 skigebieden die niet rechtstreeks met elkaar verbonden zijn. Het interessantste en tevens verste van het dorp en de meeste appartementen is LINGA. Hier kan je de verbinding maken met Avoriaz. Dit betekent wel de bus nemen tot het centrum en dan opnieuw bussen tot LINGA. Zorg dat je de skipas s'avonds of smorgens heel vroeg koopt want om 09.30 hr heb je gemakkelijk een "queu" van 30 minuten of langer eer je naar boven kan. Ik denk dat het efficienter is in Avoriaz of Les Gets te boeken als je van het volledig gebied Portes de Soleil wil genieten.

J vd meer op 25 maart 2007

Afgelopen week in champoussin geweest, Portes du soleil zwitserse kant, het is een snowboard onvriendelijk gebied, omdat we bij redelijk wat afdalingen moesten lopen de liften niet logisch met elkaar verbonden waren.

Wouter op 6 februari 2007

Ik ben 2 keer naar Avoriaz geweest en het was 2 keer fan-tas-tisch! Avoriaz is een autovrij dorp wat het al veel gezelliger maakt dan andere skidorpen. Verschillende restaurantjes, bars en winkels maken het compleet. Kies zeker een app dichtbij de pistes! Buiten het seizoen is de après-ski niet geweldig te noemen. Voor de snowboarders is er een snowpark en veel off-piste mogelijkheden. Tot in Zwitserland skieën is niet zo interessant door de vele, trage sleepliften. Maar je moet zeker de eitjeslift naar Morzine. Daar zijn ook schitterende pistes in het hooggebrgte waar het minder druk is. Aanrader: piste Aigle Rouge.

jf op 29 januari 2007

We zijn net voor de derde keer in dit gebied geweest. Gezellig bergdorpje, de kerkklok wekt je eventueel om 8 uur. Voor het eerst geen sneeuw in het dorp, tijdens de eerste 3 dagen. Gelukkig was die er wel vlakbij in Avoriaz. En dan...dinsdagavond wordt alles weer heel wit. Wat is het er weer mooi! We skiën/boarden nu allemaal, beginners en gevorden. Dit jaar voor mij even geen langlaufen. 57 jaar en ... ik heb dit jaar alpineskiën geleerd: priveles van ESF helpt bij angst. Je kan er ook, op hoogte, prima wandelen en langlaufen in een paradijsachtige witte bosrijke omgeving. Leuk voor kleine kinderen, ouders en grootouders. Voor jongeren is er slechts beperkt vertier.(1 disco en bars met DJ's en thema's).Toch leuker dan Avoriaz..., vonden we allemaal, ook de jongeren.

Henk de Man op 5 januari 2007

Na de achtste keer in Portes du Soleil en nog steeds niet uitgekeken moet je wel tevreden zijn met de voorzieningen in dit zeer grote skigebied. Vooral de tour van Frankrijk, via de Muur van Avoriaz, naar Zwitserland en weer terug maken altijd weer veel indruk op mij. Voor mij een echte aanrader dus. Veel skiplezier gewenst.

peter op 28 december 2006

prachtig en groot skigebied. Veel ruimte en weinig herrie. Morzine is ok voor apres ski, maar de andere dorpen minder. Geen toeters op de waterscooters, maar geweldig en perfect geprepareerd skigebied met "vergeten" zwarte en dieprode hoekjes.

Claire op 28 november 2006

Les Portes du Soleil is verreweg mijn favoriete gebied. Veel afwisselender dan bijv. 3 Vallees; uitstekende pistes (zelfs bij weinig sneeuw weten ze er nog wat van te maken; vaak beter dan in de andere grote Franse gebieden) en voor iedereen is er wel wat te vinden. TOP!

Dorothy op 21 november 2006

Ik hou van Morzine. Ik ben er 4 keer geweest de afgelopen drie jaar en ga wederom januari. Het is een prachtige plaats en niet bedorven door tourisme. Heel veel aardige mensen die je zelfs kennen na drie jaar. Skieen is in 1 woord gewelding en niet zo druk als in veel andere Oostenrijkse en Franse skigebieden. Lekker veel off-piste skieen. Apres ski in Morzine is werkelijk 1e klas. Veel bars, neem Crepu of deBuddha Bar en gewelidig goede restaurants (Clin D'Oiy en L'Etale zijn mijn favoriten. Twee geweldig leuke discotheken, Opera en Paradis. Kortom Morzine is super, makkelijk bereikbaar vanaf, geweldig om te skien en heerlijk uitgaan. Ik voel me hier thuis!

jules rutten op 12 november 2006

ik ben jules en ik ben nu 13. ik ski al vanaf mijn 4e in portes du soleil. ik vind het een super gebied voor beginners naar ook voor gevordene. een zekere aanrader is het skidorp avoriaz dat midden in de bergen ligt. ook daar is mijn favo piste gevestigt. voor beginners zou ik voor oefening naar super chatel gaan daar zijn vele oefen pistes voor jong en oud. voor de geoefende skiers is pre la joux een knooppunt voor allemaal skidorpen zoals morgine, torgon en avoriaz. vanaf chatel rijden bussen naar pre la joux. voor meer informatie zou ik eens op www.chatel.com ik hoop dat u iets aan mijn ervaringen heeft gr jules

Danique op 6 november 2006

Geweldig gebied, veel te skien alle niveaus en ontzettend gezellig. Vooral omdat je door veel dorpjes kunt. Avoriaz is helemaal autovrij je stapt zo van de skies bij de meest geweldige bakker van Frankrijk naar binnen. Neem zo'n heerlijk broodje of een echte franse Crepe. Een van de beste skigebieden die ik heb bezocht, en dat zijn er veel.

Rick op 5 november 2006

Absoluut een aanrader. Afgelopen jaren diverse gebieden bezocht in Oostenrijk en Frankrijk. Wat skien en boarden betreft echt een toplocatie. Dusdanig uitgestrekt dat ik 2 keer in 1 seizoen ben geweest om het gehele gebied te kunnen doen. Après ski in Lion d'Or te Chatel!

Hedi op 17 oktober 2006

Een geweldig gebied, prima overnachtingplaats in Avoriaz. Op voorwaarde dat je voor het skieen gaat. Als de apres ski meer jouw ding is... niet gaan!!

Josien op 12 oktober 2006

Morzine. Volgens veel wintersporters het gezelligste skicentrum van Frankrijk. Een levendig dorp zonder hoogbouw en met veel chalets. Naast de diverse skimogelijkheden zorgen de restaurants en bars dat u een leuke tijd heeft in Morzine. De plaats is gedeeltelijk tegen een berg gebouwd. Het ligt vlak bij Geneve zodat je binnen 3 uur op de latten kunt staan. En skien maar, want het aantal pistes is gigantisch. Geen zin meer om te skien, ga lekker lunchen in Avoriaz, winkelen en in de zon zitten. En daarna heerlijk terug skieen voor een geweldige Apres ski in Morzine!

Manoes op 6 oktober 2006

één van de grootste skigebieden ter wereld in Frankrijk en Zwitserland! Een waarlijk spectaculaire skigebied dat bestaat uit meerdere deelgebieden met uitstekend geprepareerde en goed aangelegde pistes, waar je door de bossen heerlijke tochten kunt maken. Er zijn hier eindeloos veel afdalingen voor ieder niveau. Kilometers sneeuwplezier. Voor de toppers onder ons, neem de afdaling ‘Mur Suisse’, deze legendarische buckelpiste is vreselijk steil. Dankzij de talloze moderne, snelle liften en het ‘hands-free’ skipassysteem is wachten een zeldzaamheid. En voor de sportieve kids 5 snowparken!

Mark op 2 oktober 2006

Het oude stadje Morzine heeft door de decennia heen niets aan charme verloren. Tradities worden in ere gehouden en gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Morzine heeft een gezellig centrum met veel winkels en restaurants. Er zijn talrijke bars en terrasjes die voor een gezellige après-ski zorgen. Het is ook een sportieve plaats, zo is er een kunstijsbaan, worden er ijshockeywedstrijden georganiseerd en je kunt er zelfs bungeejumpen. Vanuit het dorp gaan er meerdere liften het skigebied in richting Avoriaz en Les Gets. Vanwege de goede bereikbaarheid en doordat sommige chalets zich wat verder van het centrum en de liften bevinden, is het een autobestemming bij uitstek, alhoewel de uitstekende skibusverbindingen ter plaatse de auto in feite overbodig maken.

Truus op 1 oktober 2006

Wij gaan al jaren naar Morzine. Erg gezellig is het daar. Het eten is uitstekend. Skien is geweldig. Moeilijk of makkelijk je kiest maar, pistes en liften in overvloed. Wij hebben het nooit druk gehad, alleen de verbindingslift van Avoriaz naar Zwitserland is tegen het eind van de dag wel eens druk. Een aanrader!

Maartje op 29 september 2006

Heerlijk skigebied. Veel diversiteit in afdelingen en geweldig off piste gebied. Wij hebben nooit hoeven wachten bij de liften. Voor een onervaren skier is portes du soleil wel groot. Voor de ervaren skier is het een walhalla.

Carla op 27 september 2006

Een geweldig leuk skigebied. Avoriaz is ideaal met kinderen. Je zit op de piste en het dorp is autovrij. Ook Morzine vonden wij een een erg leuk dorp. Authentiek, gezellige en goede restaurants. Het zwitserse deel van Portes du Soleil is minder druk dan het Franse alleen heb je daar op sommige plaatsen wat last van losse stenen in de sneeuw. Vooral op de zonnige pistes en daar zijn er veel van. Wij hebben altijd geweldig weer gehad, veel zon en weinig wind. Een echte aanrader!

Martijn op 27 september 2006

Morzine is een gezellig authentiek plaatsje waar alles is. Gezellige bars, restaurants en een grote diversiteit aan winkels. Les Gets is compacter, de uitgangsmogelijkheden zijn uitstekend alleen zit je niet midden in het skigebied. Avoriaz is autovrij, je verblijft op de piste, en is een lekker bedrijvig dorpje. De architectuur past in de omgeving, tussen veel hoge bergen staan veel houten hoge gebouwen. De skiër kan zich in Portes du Soleil lekker uitleven. Je komt na een aantal jaren nog steeds nieuwe pistes tegen. En is het in het ene deel geen mooi weer dan zoek je een ander deel van het gebied op waar tot je verrassing de zon straalt. De naam Portes du soleil staat ergens voor!

Joke op 17 september 2006

Heerlijk tussen de bomen skieen, grootste tochten, superlekker eten, bijna altijd mooi weer en vlak bij geneve. Van alle grote skigebieden die ik heb bezocht, waaronder les trois vallees, espace killy, zermat, ischgl, la plagne, saalbach, les arcs, is dit toch wel het allerleukste. Vooral ook door de vele zwarte afdelingen! Subliem

Frank op 21 augustus 2006

Ik kom hier nu al 25 jaar en dit is het mooiste gebied wat ik ooit gezien heb. Oostenrijk (Gerlos etc) echt wel aardig maar voor wie van echt skieen houd...... Wel wat prijzig in verhouding met andere landen, echter je krijgt er ook veel meer voor. Super service en de mooiste pistes die je je maar kunt voorstellen. Er is overigens een route waarbij je in 2 weken het hele gebied doorskiet zonder ook maar 1 keer dezelfde piste te doen.

paul rousseau op 18 augustus 2006

Ik ben in circa 15 skigebieden geweest. Les Portes du Soleil is voor mij de top. Uitgestrekte pistes. Avoriaz is goed voor beginners. Les Gets voor de iets gevorderde skier. De liften in het zwitsers gedeelte (Les Morgins) zijn een beetje ouderwets, maar het gebied is top (gelet op de hoogte niet eind maart/april) naar toe gaan!

Stef op 18 augustus 2006

Ik Ben 2 keer in Avoriaz geweest. Een keer met bakken sneeuw en een keer dat ik beter mn grasmaaier mee had kunnen nemen. Het gebied is uitgestrekt, maar nergens hoger dan 2500m en dat is een serieuse beperking als het weer niet mee zit. Verder zijn er te weinig uitdagende stukken. Offpiste is wel goed, mits er maar genoeg sneeuw op lage hoogt ligt.

Zoek accommodatie

Bestemming:
Incheck datum: