Verbinding vanaf Turijn/Oulx naar Briancon

Dit onderwerp gaat over de bestemming Puy Saint Vincent

Binnenkort hoop ik nogmaals Puy st Vincent te bezoeken. Nu kan ik gelukkig rekenen op mijn broertje die me komt ophalen in Oulx.

Ik heb namelijk alles afgezocht maar er lijkt geen verbinding te zijn vanaf Oulx naar Briancon. Je zou toch verwachten dat er wel iets moet zijn maar de enige busverbinding die er is start ergens in Modane en rijdt alleen in de ochtend. Overigens is de verbinding van Turijn naar Oulx prima geregeld. Een prachtige treinreis met constant prachtige uitzichten op de bergen. En dat voor maar €7,50. Maar dan stopt het. Vanuit Briancon is er ook geen fatsoenlijke busverbinding naar Puy st Vincent overigens.

Of zie ik iets over het hoofd? Waarom maakt men de skigebieden niet beter bereikbaar met het openbaar vervoer?

Er is een doorgaande trein (TGV). Maar die is tot ergens volgend jaar gesloten, een lawine heeft het spoortracé zwaar beschadigd.

The older I get, the better I was

De buslijn heeft erg veel problemen gehad met migranten. Daarom is deze volgens mij tijdelijk gestopt. Iets wat op de grens van Italië en Frankrijk hier heel erg speelt.

Ik ben het compleet met je eens dat openbaar vervoer hier heel erg slecht geregeld is. Helaas.

Click. Click. Peace

Misschien te laat, maar er gaan op za. en zo. een bus in de ochtend, begin vd middag en (dagelijks) eind vd middag van St. Michel de Maurienne (=station St.Michel/Valloire, TGV vanuit Paris/Lyon) naar Montgenevre, Briancon en verder naar alle dorpen van Serre-Chevalier. Die rijdt -denk ik- wel door Italië (o.a Oulx) maar stopt daar niet.

Website: https://www.autocars-resalp.com/lignes-regulieres/bus/moneti…
Winterdienstregeling: https://www.autocars-resalp.com/resa_1501_siteweb/wp-content…

Leuk alternatief is de nachttrein van Paris-Bercy (v 21:20) naar Briancon (A 8:38).
Stopt ook in Argentieres, 5 km van Puy St. Vincent

Plaats een reactie