Poederalert Prali en Puy St. Vincent

Dit onderwerp gaat over de bestemming Puy Saint Vincent

Dat er een poederalert aan zat te komen was wel zeker, maar de hotspots verschoven gedurende de week. Op vrijdag 8 maart hakken we, ik en @MarcEngelen de knoop door. Zaterdag 9 maart vertrekken we richting Prali.
De Laatste 10 km omhoog worden nog even spannend omdat de regen al snel overgaat in sneeuw maar we we redden het net zonder kettingen. Zondagochtend al vroeg op en wanneer we de gordijnen opentrekken weten we genoeg, dit gaat een topdag worden. De hele dag vermaken we ons in de lariksbossen. Aan het einde van de dag doen we nog een drankje met een aantal andere Wepowder leden. Leuk om de ervaringen zo te delen. Na een relatief koude nacht staan we maandagochtend weer vroeg bij de lift. De lucht is helder en vandaag zijn de meeste Italianen weer aan het werk waardoor we ons vandaag weer prima vermaken. De sneeuwkwaliteit is boven verwachtig goed en zeker met de zon erbij en de rust maakt dat dit wederom een topdag is. De hele dag knallen we tussen de bomen door de nog steeds erg diepe poeder.

Het plan was eigenlijk om deze maandagmiddag door te rijden naar Puy maar omdat het zo goed is besluiten we hier nog een nacht aan te plakken en dinsdag na de lunch te vertrekken richting Puy St. Vincent. De dinsdag ochtend, wederom zonnig en zeker in de ochtend nog fris, benutten we nog goed. De pistes waarom bijna niemand aanwezig is, liggen er werkelijk top bij en zelfs tussen de bomen (waar de schaduw goed is) weten we nog goede poeder te scoren. Na de Lunch vertrekken we en rijden we op ons gemak richting Puy. Voor de woensdag hebben we een gids kunnen regelen, dus we zijn heel benieuwd.

Woensdag ochtend, onze laatste dag skien, dus we zijn er weer vroeg bij. Het is strak blauw! We hebben om 08.30 afgesproken met onze gids bij de lift in Puy 1400. We staan vooraan in de rij. Nog even geduld want de lift blijkt om 09.00 uur open te gaan. Als blijkt dat achter ons @Rogier ook in de rij staat, dan weet je dat het een mooie dag gaat worden. :). We doen vandaag de Col du Bal. Met een paar liften naar de top.De eerste runs doen we door eerst een stuk met de ski’s op de rug naar boven te lopen en daarna met vellen verder. De sneeuw tijdens de afdaling is van sublieme kwaliteit en bijna niemand te zien. Uiteindelijk terug aangekomen in het dal besluiten we in de lift flink wat te eten en bij te tanken. We gaan weer richting de top en besluiten nu nog een heel stuk hoger en verder te klimmen met vellen. De afdalingen zijn werderom subliem! Zonnig, weinig tot geen wind en geen sporen te bekennen. We dansen werkelijk door de sneeuw. Moe maar zeer voldaan eindigen we deze dag bij ons hotel op te terras. Wat een superdag is dit ook weer. @Rogier, wat een mooie regio woon jij! We komen zeker terug om meer poederdagen mee te pakken!!

null
null
null

9:00? Maandag ging de lift pas om 9:15/20 open. Sta je daar met je goede voornemens te wachten.

##franse slag 🫣

Maar verder herkenbaar hoe rustig het was.

9:00? Maandag ging de lift pas om 9:15/20 open. Sta je daar met je goede voornemens te wachten.

#franse slag 🫣

Maar verder herkenbaar hoe rustig het was.

HvdB op 18 mrt 2024 08:51

Ja Heel vlot waren ze niet hahahaha, maar het mocht de pret niet drukken!

Wat een heerlijke beelden!!!
Dank voor het verslag.

Ziet er heerlijk uit! Dank voor het delen

Het was inderdaad helemaal prima :-)

null

Click. Click. Peace

Het was inderdaad helemaal prima :-)

null

Rogier op 20 mrt 2024 19:53

nog een stukje verder gegaan met vellen zo te zien? :)

zeker: het laatste couloir.

Click. Click. Peace

zeker: het laatste couloir.

Rogier op 20 mrt 2024 22:28

Top foto weer en nu ook heel herkenbaar 😊

Plaats een reactie