Montafon met kind

Dit onderwerp gaat over de bestemming Silvretta Montafon

Volgende week gaan we naar Montafon en ik ben op zoek naar de meest perfecte blauwe piste voor onze jongste snowboarder (8), die nog een absolute beginner is (ongeveer 5 uur les gehad). Het liefst vermijden we pistes die verbonden zijn met een sleeplift, om extra stress te voorkomen.

We zoeken dus naar een brede, rustige blauwe piste met een aangename hellingsgraad, die bereikbaar is zonder gebruik te maken van een sleeplift. We zijn dus niet op zoek naar een oefenweide van slechts 50 meter. Aangezien onze focus voornamelijk op de ochtend ligt, lijkt het lager gelegen Golm zeker een mee-te-nemen optie.

Voor Golm: Zouden de blauwe pistes 4 of 1 geschikt zijn?
Voor Gargellen: Denken jullie dat de blauwe pistes 5 of 3 beter passen?
Is de Hochjoch of Nova kant interessanter?

Als er iemand een ideale locatie/piste kent, laat het dan zeker weten. Alle feedback wordt op prijs gesteld. We hebben wel enige ervaring met deze gebieden, maar hebben ze nog nooit vanuit dit specifieke perspectief bekeken.
Alvast bedankt voor jullie reacties!

Ik zou, ook gezien de hoogte, naar Gargellen gaan. Daar is het vaak net iets kouder en blijft de sneeuw langer goed. De blauwe pistes bovenin zijn allemaal erg ‘blauw’ en perfect voor beginners. De blauwe pistes 2 en 6 aan de buitenkanten zijn prachtig, maar weet niet tot hoe laag die nog open zijn. De linker 2 heeft halverwege een sleeplift. Golm is ook zeer toegankelijk, als de sneeuw nog goed is daar. De pistes zijn daar heerlijk breed, en vlak. Hochjoch en Nova zijn wat grilliger voor beginners. Veel plezier!

Gargellen is een goede optie. Anders Grasjoch. Vond de blauwe daar meer dan prima te doen. Hoge ligging en je bent met de gondel zo weer boven.

Zoals al gezegd, idd Gargellen.

Gargellen is zeker een optie, is een hoger gelegen deelgebied. Gondel omhoog en dan boven in de kom een aantal mooie brede blauwe, perfect om te oefenen, heel overzichtelijk ook. Zeker deze die je kan bereiken via lift zetelvierzitter C Gargellner Köpfe, piste 3, 3a, 2 boven. Vervolg van piste 2 is in wezen een dalafdaling via 2, 2a, 2b, top als er nog sneeuw genoeg ligt…
piste 6 Täli, daar heb je naar en na de Kesslhütte tot aan lift B (tweezitter) een heel stukje dat smal en redelijk vlak is (weinig helling / pad), en zonder voorheen veel snelheid te nemen ga je daar als snowboarder sowieso stilvallen. Wel een hele mooie piste bij helder weer. Om piste 6 te nemen, moet je na de 6-zitter wel altijd een hoekje rond skiën (circa 100m?), waar het naargelang de condities in een waar buckelgebied kan omgetoverd zijn omdat dit niet zo’n breed stuk is dat vrijwel iedereen na de lift neemt, die niet de directe (steilere) rode 8 naar beneden neemt. Maar zoals gezegd bovenin echt wel mooie, brede, vlakke pistes… die op ongeveer zelfde punt uitkomen.
Om op je vraag te antwoorden wat betreft de 3: ja
piste 5 is in aanvang (net na de liften) iets uitdagender dan piste 3, kent ook kleine stukjes waar je als snowboarder zonder veel snelheid zou kunnen stilvallen.

*bericht bewerkt door JerA op 29 mrt 2024 21:39

Thanks voor de tips!

Plaats een reactie