Sneeuwkettingen omgevig chambery

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Trois Vallées

Hoi,

Ben op zoek naar een winkel die maandagochtend open is die sneeuwkettingen verkoopt omgeving chambery … vertrekken namelijk vanavond en gisteren gemerkt dat de oude kapot zijn.

Groeten niko

Zowat elk tankstation onderweg?

Bla, bla, bla.

Rijdt vandaag langs een bouwmarkt in NL

Zowat elk tankstation onderweg?

bartvwg op 28 nov 2021 08:17

Als er net iets meer keuze mag zijn:
Norauto of Feu Vert, hebben altijd wel een winkel in of aan een centre commercial, en dus makkelijk bereikbaar, en doorgaans om 08:00 of 08:30 open.

Snelle check leert dat dit ook in Chambéry het geval is.

Daar zit een automaterialenwinkel, autodistribution. https://www.autodistribution.fr/?utm_source=google&utm_mediu…

Je zou het ook bij de (grote) Decathlon kunnen proberen, of de sportzaken die daar in de buurt zitten. Of anders op de automaterialenafdeling van een grote supermarkt, de Carrefour zit ook in die buurt (Saint Alban Leysse), of een dhz zaak (bricolage).

Mocht je ook nog langs Albertville komen, daar zitten al deze winkels ook bij elkaar op het industrieterrein (tussen afrit 26 en 28 van de N90).

hartelijk dank iedereen !

  • tankstations zijn uit ervaring wel heel duur voor sneeuwkettingen (zeker in de maat 245-45-18)
  • bouwmarkt is wel heel goede tip
  • autodistribution lijkt mij prijs/zekerheid de beste keuze

Het is geen probleem om kettingen te vinden in Franse dorpen rij naar de winkelzone buiten de stad toe ‘zone activités’, en je vind genoeg. Daar vind je veel autowinkels en grote Franse supermarkten.

Een paar aandachtspuntjes:

  • Let op de maximale schakeldikte die onder je auto past. (instructieboekje van je auto)
  • Let op of je auto gewone sneeuwkettingen mag hebben en je geen loopvlakkettingen nodig hebt. (instructieboekje van je auto)
  • Ik raad je het kopen van (goedkope) kettingen bij de bouwmarkt af. Deze kunnen eenvoudig breken en dan ben je snel vaak duizenden euros meer kwijt.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 28 nov 2021 16:05

Click. Click. Peace

Ook zeer vervelend: je kan niet thuis op het gemak testen hoe je de nieuwe kettingen precies zonder gepruts kunt omleggen.
Maar ja: de kans dat je ze effectief nodig zal hebben is zeer klein. Zeker als je pas maandag de berg op wil rijden. De weersverwachting zegt dat de sneeuwval zal stoppen rond middernacht en op 10u tijd krijgen ze de weg zeker wel terug open/voldoende sneeuwvrij om met winterbanden omhoog te rijden.

Glide on!

Plaats een reactie