Vijf tips voor een wintersport in de Steiermark

gesponsord op 02 november 2022· geen reacties

De Steiermark in Oostenrijk heeft wintersporters enorm veel te bieden Steiermark Tourismus / Peter Lugosi
De Steiermark in Oostenrijk heeft wintersporters enorm veel te bieden Steiermark Tourismus / Peter Lugosi

De Steiermark in Oostenrijk heeft wintersporters enorm veel te bieden! Van mooie steden en pittoreske dorpjes naar grootse bergen en van zonovergoten wijnvelden tot de sneeuwrijkste skigebieden van de Alpen! Voor elke wintersporter is hier wat te beleven! Of je nu op stap gaat met je langlaufski’s, je voorzichtig je eerste bochten in een skigebied probeert of je een volleerd freerider bent. Er is genoeg te doen in dit mooie deel van Oostenrijk! Vijf tips voor een onvergetelijke wintersport.

Beeld: TV Schladming-Dachstein Peter Burgstaller
Beeld: TV Schladming-Dachstein Peter Burgstaller

Tip 1. Wintersporten in Schladming-Dachstein

Sta jij graag volle dagen op de pistes? Ben je een echte wintersportfanaat? Ga dan naar Schladming-Dachstein. Als onderdeel van Ski amadé biedt Schladming-Dachstein 230 kilometer aan pistes en 77 ultramoderne liften. Het hart van het skigebied, de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, verbindt Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en de Reiteralm. Ideaal voor tochtenmakers. De skigebieden Fageralm, Ramsau am Dachstein, Ski Galsterberg, Riesneralm en Planneralm maken het aanbod helemaal af en bieden zo voor iedereen, van kinderen en beginners tot echte cracks, voldoende mogelijkheden.

Langlaufen in het Murtal Beeld TV Murtal Tom Lamm
Langlaufen in het Murtal Beeld TV Murtal Tom Lamm

Tip 2. Toerskiën in het Murtal

In het Murtal in de Steiermark kun je heerlijk skiën in vele kleine skigebiedjes. En het is een waar langlaufparadijs. Maar de ongerepte bergen in dit dal hebben nog een ander speerpunt! De geweldige toerski-mogelijkheden in de Seetaler en Seckauer Alpen tot aan Wölzer of Rottenmanner Tauern. Je vindt er eindeloze poeder- en firnafdalingen voor toerskidagen.

Ausseerland Salzkammergut horen bij de sneeuwzekerste regio's van de Alpen. Beeld: TVB Ausseerland Salzkammergut Katrin Kerschbaumer
Ausseerland Salzkammergut horen bij de sneeuwzekerste regio's van de Alpen. Beeld: TVB Ausseerland Salzkammergut Katrin Kerschbaumer

Tip 3. Freeriden in Loser & Tauplitz

In de Steiermark vind je de Ausseerland Salzkammergut-regio. Deze naam zegt je misschien niet direct iets, maar de namen Loser en Tauplitz hoort elke (off-piste) wintersporter te kennen. Zo staat Tauplitz bekend als een extreem sneeuwzeker skigebied! Zelf zeggen ze dat ze het sneeuwzekerste gebied van de Alpen zijn. Dit gebied heeft een goede 40 kilometer aan pistes en is daarmee groot genoeg voor een heerlijke skivakantie. Voor freeriders heeft het gebied oneindige mogelijkheden, het is een internationaal bekende freeride-hotspot! Loser heeft ook bijna veertig kilometer aan pistes en staat eveneens bekend om de freeride mogelijkheden! Beide gebieden hebben daarnaast iedere wintersporter, van beginners tot ervaren carvers, genoeg te bieden! En zoek je nog meer avontuur, in het Ausseerland Salzkammergut vind je oneindige toerskimogelijkheden! Dus als je van diepe poeder en mooie bergen houdt ben je op het goede adres.

Beeld: TV Murau Tom Lamm
Beeld: TV Murau Tom Lamm

Tip 4. Skigebiedhoppen rondom Murau

Authentiek en aangenaam: De regio Murau is een waar juweeltje in Oostenrijk. Omgeven door de adembenemende Steiermarkse bergen biedt de wintersportregio talloze ski- en snowboardmogelijkheden voor wintersporters van alle leeftijden en niveaus. Een vakantie lang skihoppen van gebied naar gebied is een leuk idee voor een afwisselende wintersportvakantie. Een korte samenvatting per deelgebied:

  • Kreischberg: brede pistes tot ruim 2000 meter hoogte. Vanwege de geweldige pistes is het een van de meest populaire skigebieden in het dal. Je vindt hier meer dan 40 kilometer aan pistes!
  • Lachtal: dit leuke skigebied met zo’n 35 kilometer aan pistes biedt een echt hoog-alpien gevoel. De uitzichten zijn geweldig!
  • St. Lambrecht: vanaf de top van dit gebied in het Nationale Park Zirbitzkogel-Grebenzen heb je een heel bijzonder uitzicht op de St. Lambrecht abdij. De glooiende pistes zijn ideaal voor cruisers en lichtgevorderde wintersporters.
  • Tonnerhütte: weg van de massa, weg van de drukte, breng een bezoek aan dit one-lift wonder.
  • Turracher Höhe: een waar winterparadijs. Hier kun je heerlijk skiën, boarden en wandelen. En let op freestylers: je vindt hier het grootste funpark van Oostenrijk!
  • Tockneralm-lift: nog een echt one-lift wonder. Maar vergis je niet, hier worden elk jaar FIS-slalomwedstrijden georganiseerd!
  • Schöder ski resort: dit is het ideale gebied voor beginners en kinderen. Klein, overzichtelijk en dus zeer veilig!

Beeld: Graz Tourismus Harry Schiffer
Beeld: Graz Tourismus Harry Schiffer

Tip 5. Een city & skitrip naar Graz

Is wintersport voor jou meer dan alleen skiën en boarden? Wil je ook genieten van een mooie en romantische stad? Dan zit je in de Steiermark helemaal goed. De hoofdstad Graz is een bezoek meer dan waard. Na Wenen is dit Oostenrijks grootste stad. Het historische centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naar deze stad, waarvan de geschiedenis tot in de oudheid teruggaat, kom je voor de cultuur, de musea, en als je in december komt voor de advents- en kerstmarkten die internationaal beroemd zijn. Dompel jezelf onder in een romantische wereld vol met kerstversiering en lekkernijen! Een absolute aanrader.

En, vanuit deze fijne stad ben je in no-time in een van de vele kleine skigebiedjes. Het is de ideale plek voor een city & skitrip!

Kortom, je ziet dat elke wintersporter in de Steiermark aan het juiste adres is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het heerlijke eten, de lokale wijnen, de plaatselijke bierbrouwers en de fijne accommodaties.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie