Veelzijdig wintersporten en ontspannen in Gastein

gesponsord op 06 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Christoph Oberschneider
Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Christoph Oberschneider

Gastein, gelegen in het prachtige SalzburgerLand, is een bestemming die het hart van elke wintersportliefhebber sneller doet kloppen. Met zijn schilderachtige alpine landschap, betoverende dorpjes en uitgestrekte skigebieden, biedt Gastein een onvergetelijke omgeving om te genieten van een veelzijdige wintersportvakantie waar iedereen van gezinnen, freestlyers, langlaufers tot wandelaars zijn lol op kan. Hier scherp je niet alleen je skitechnieken aan op perfect geprepareerde pistes, maar geniet je ook van ontspanning en welzijn in de beroemde thermale baden!

Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography
Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Marktl Photography

Gastein blinkt uit in veelzijdigheid

Gastein behoort tot de hoogstgelegen skigebieden in het uitgestrekte Ski amadé-gebied. Hier vind je een diversiteit aan pistes, variërend van brede en kindvriendelijke afdalingen tot uitdagende freeride-routes, en alles daartussenin. Voor liefhebbers van freeriden en toerskiën is Sportgastein de gedroomde bestemming, waar ze zich omringd weten door ongerepte natuur en adembenemende vergezichten op het nationale park Hohe Tauern. Wat Sportgastein bovendien bijzonder maakt, is dat het zich op een hoogte van 1.650 meter bevindt, waardoor langlaufers gedurende vele maanden kunnen genieten van perfect onderhouden en sneeuwzekere loipes. En voor wie eens een dagje niet de piste op wil, biedt Gastein een scala aan alternatieve winterse activiteiten, zoals ijsklimmen op bevroren watervallen, rodelen op sfeervolle natuurbanen, romantische arrensleetochten en ontspannen wandelingen over goed geprepareerde winterpaden. Met zoveel opties is er voor iedereen wat wils!

Beeld: Gasteinertal Tourismus GmbH - Christoph Oberschneider
Beeld: Gasteinertal Tourismus GmbH - Christoph Oberschneider

Gastein in cijfers

Vele opties op en naast de pistes…

De veelzijdigheid van Gastein komt niet alleen tot uiting in de uitgestrekte pistes, maar ook in het bijzondere scala aan activiteiten op en naast de pistes:

  • Culinair genieten onder de sterren: op een hoogte van 1.600 meter in Sportgastein kun je bij volle maan aanschuiven aan lange tafels onder een fonkelende sterrenhemel en genieten van een voortreffelijk viergangenmenu. Deze unieke ervaring staat op de maankalender en biedt gastronomisch genot met betoverende maanverlichting, met de majestueuze drieduizenders van het nationale park Hohe Tauern als achtergrond.
  • Vroeg op pad met Early Bird Skiën: word vroeg wakker en bedwing de maagdelijke pistes samen met een ervaren gids. Early Bird Skiën staat garant voor een onvergetelijke ochtend vol verse poedersneeuw en ongerepte afdalingen.
  • Verken de winterwandelpaden: in Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein kun je prachtige winterwandelingen maken. Er is zelfs een handige app om je op weg te helpen, zodat je optimaal van de schitterende omgeving kunt genieten.
  • Langlaufen in Sportgastein: Gastein is de ideale bestemming voor langlaufers, met routes variërend van licht tot middelzwaar en een lengte van 0,8 tot 8 kilometer.
  • Toerskiën met een gids: ervaar de rust en stilte buiten de drukte van de pistes tijdens een toerskitocht met een ervaren gids. Met vellen onder je ski’s kun je de ongerepte natuur verkennen en onvergetelijke avonturen beleven.
  • Maak een rit met Husky’s: beleef een spannend avontuur in Sportgastein met een rit op een slee, voortgetrokken door enthousiaste husky’s. Een unieke ervaring voor dierenliefhebbers en avonturiers.
  • IJsklimmen: klimmen op bevroren watervallen is niet alleen een spannende activiteit om te ondernemen, maar ook een spectaculair schouwspel om naar te kijken. In Bad Gastein kun je zelfs ijsklimmers bewonderen terwijl ze de waterval bedwingen.
  • Europa’s hoogstgelegen Hangbrug: Durf jij de wandeling aan over de 140 meter lange hangbrug op de Stubnerkogel, gelegen op een hoogte van 2.300 meter? Dit avontuurlijke pad biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH - Marktl Photography
Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH - Marktl Photography

… en veel ontspanning in de thermen van Gastein

Na een actieve dag op de piste is het mogelijk om direct vanuit de sneeuw de thermaalbaden in te duiken. Beide locaties, de Felsentherme in Bad Gastein en de Alpentherme in Bad Hofgastein, met warm thermaal water uit totaal maar liefst 17 warmwaterbronnen, nodigen je uit om je vermoeide spieren weer tot leven te wekken. Hier kun je volop genieten van weelderige baden gevuld met borrelend thermaal water, terwijl je wordt omringd door majestueuze berglandschappen. Daarnaast kun je ontspannen en tot rust komen in de weldadige sauna’s. Gastein biedt wintersporters de perfecte gelegenheid om zowel de adrenaline van de pistes als de rustgevende warmte van de thermale baden te ervaren.

Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Steinbauer
Beeld: ©Gasteinertal Tourismus GmbH, Steinbauer

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie