Live: supercondities in Courmayeur

Edo op 08 maart 2024· 2 reacties

Strakblauw weer  in Courmayeur
Strakblauw weer in Courmayeur

We zijn momenteel op reportage aan beide zijdes van de Mont Blanc; eerst Chamonix en daarna Courmayeur. We hadden geen betere tijd kunnen uitkiezen want beide skigebieden ontvingen de afgelopen dagen een flink pak sneeuw.

Ligging

Het skigebied van Courmayeur ligt in een landschappelijk mooie hoek van de Aostavallei aan de voet van de Mont Blanc. Het compacte skigebied gaat tot een hoogte van 2.755 meter. Aan de andere zijde van de Mont Blanctunnel ligt Chamonix. Chamonix Mont-Blanc is de verzamelnaam voor verschillende niet al te grote deelgebieden. Grands Montets is met 2.765 meter de hoogste, alleen wordt de gondel die naar dit punt leidt momenteel herbouwd.

Supercondities

Aan de Franse kant, dus Chamonix, bleven de wolken woensdag iets langer laag hangen waardoor het zicht niet optimaal was. Wel had het hier iets meer en langer gesneeuwd dan aan de andere zijde van het bergmassief, dat dus een echte barrière vormt voor het weer. Aan de Italiaanse kant, die sowieso altijd zonniger is, was het donderdag gelukkig smullen. Strak blauw, heerlijk zonnetje en perfect getunede pistes: Courmayeur op z’n best.

Meer info

Wie de komende tijd deze kant opgaat zit gebakken, zowel aan de Franse als Italiaanse kant. Want de opgebouwde sneeuwhoeveelheid op de hogere delen, zal niet snel verdwijnen. Wat het verschil tussen beide skigebieden is qua wintersportbeleving, lees je komend seizoen in Wintersport Magazine.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Mooi! Dit gebiedje, samen met nog wat uit Val d’Aosta, staat op mijn lijstje! We gaan altijd naar Valtournenche, maar even iets anders is ook welkom…

Genoeg moois daar om de hoek. Pila, La Thuile dichtbij, dagje Monte Rosa is een uurtje eerder opstaan

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie