Hoewel het seizoen nog ontzettend pril is, kunnen er rond deze tijd al behoorlijk wat meters gemaakt worden in het Oostenrijkse Sölden. Samen met Kristy ben ik een aantal dagen aanwezig om onze eerste meters van het seizoen te maken op de twee gletsjers die het skigebied rijk is: de Rettenbach- en de Tiefenbachgletsjer. Gelukkig viel er voor het weekend nog een lekkere laag sneeuw waardoor de condities op dit moment echt goed zijn. Aan het einde van de dag wordt het op sommige plekken wat dun, maar de grip is overdag echt onzettend goed!

Winteropening

We zijn overigens bij lange na niet de enige Nederlanders aanwezig in het gebied. Double Dutch organiseert tradititegetrouw de winteropening in Sölden. Dat is niet alleen met heel veel gelijkgestemden veel meters maken. Er zijn ontzettend veel merken aanwezig die hun ski’s, snowboards, helmen en goggles beschikbaar stellen om te testen deze dagen. Maar bovenal is het vooral ontzettend gezellig!

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Jullie vallen wel heerlijk met je neus in de boter zeg met deze condities, top! Pak sneeuw afgelopen vrijdag zal de condities zeker fors beter hebben gemaakt. Anderhalve week terug toen ik er was waren met name de pistes op de Rettenbach erg hard, Tiefenbach lag er ook toen al erg goed bij.

Geniet er nog even van en hoe meer filmpjes hoe beter:)

Het was echt genieten. Ik was er van vrijdag tm zondag, vrijdag was een dikke bak sneeuw, zware condities, zaterdagochtend goed zicht en magische poederpistes (s’ middags werd het zicht weer slecht). Zondag kaiserwetter en echt top. Al met al een super mini skitrip.

De opmerking van Kristy tussen 1m15s en 1m30s vat het wel heel treffend samen. Iedere keer als je naar de sneeuw rijdt een beetje zenuwachtig, maar na 1 afdaling meteen weer een glimlach op je gezicht.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Ziet er heerlijk uit!

Het is o zo hard genieten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie