Het Noorse Beitostølen is misschien wel meer bekend in de zomer dan in de winter. Het ligt aan de rand van Jotunheimen Nationaal Park, een van de mooiste gebieden van Noorwegen. In de zomer wordt er veel gewandeld, maar in de winter kun je hier ook van de bergen genieten. Bij het dorpje Beitostølen ligt een klein skigebied dat vooral de absolute beginners en kleine kinderen aan zal spreken. Met in totaal twaalf liften en ongeveer 200 meter hoogteverschil is dit dan ook geen skigebied waar het hart van de gemiddelde wintersporter sneller van gaat kloppen.

Beitostølen heeft een skigebied direct bij het dorp liggen, waar een aantal stoeltjesliften een klein maar fijn skigebied ontsluit. De pistes hier zijn vrij kort, maar van uitstekende kwaliteit. Ideaal voor de absolute beginner. Aan de andere kant van het dal ligt Raudalen. Dit skigebied is het tegenovergestelde, want het is toegankelijk met een oude sleeplift, de pistes worden niet echt geprepareerd dus het is een paradijs voor freeriders en toerskiërs.

Je gaat naar Beitostølen niet voor het skiën alleen. Geniet van de schitterende omgeving en ga lekker wandelen, langlaufen of snowraften. Het dorpje heeft ook veel restaurants en gezellige barretjes. En drukte in de winter? Dat kennen ze hier al helemaal niet!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Worden deze filmpjes / posts nu herhaald eigenlijk. Meende ze al gezien te hebben? (niet dat het uitmaakt hoor maar begin aan mezelf te twijfelen :)).

@brakes Klopt, ik dacht het ook al te herkennen. Deze zat ook in https://www.wintersport.nl/weblog/22/10/2023/gouden-afdaling…

Dit ziet er echt prachtig uit!🤩

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie