De 4 beste redenen om te gaan lenteskiën in Méribel

gesponsord op 15 februari 2024· geen reacties

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Méribel, gelegen in het uitgestrekte skigebied van Les 3 Vallées, verwelkomt skiërs en snowboarders in een fraai berglandschap. Met een hoogte variërend tussen 1300 en 3230 meter biedt dit gebied een diverse en uitdagende reeks pistes. Niet minder dan 85% van de pistes bevindt zich daarnaast boven de 1800 meter, waardoor ook nog in de laatste maanden van het seizoen optimale sneeuwcondities gegarandeerd zijn. Daarom nemen we nog een kijkje in dit Franse skigebied en geven we je een paar tips voor een mooie lentewintersportvakantie!

1. Méribel: centraal gelegen in het grootste skigebied ter wereld

Méribel is een strategische uitvalsbasis om de 600 kilometer aan pistes van Les 3 Vallées te verkennen. Vanuit dit skidorp kun je 25 toppen bereiken, waaronder 10 die de 2500 meter overstijgen. Bovendien zorgen de efficiënte skiliften voor een naadloze verbinding met de naburige resorts van Courchevel, Val Thorens en Les Menuires, waardoor je iedere dag weer verrast kunt worden door de veelzijdigheid van dit gigantische skigebied.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

2. De après-ski zou zomaar in Méribel uitgevonden kunnen zijn

Ontdek de levendige après-ski scene van Méribel, waar elke middag en avond wordt gevuld met een overvloed aan live muziekconcerten op verschillende locaties in de hele vallei. Met meer dan 40 live optredens per week gedurende het hele seizoen, biedt Méribel een indrukwekkende variëteit aan artiesten uit diverse genres en landen. Als pionier in de après-ski cultuur, is Méribel al meer dan 30 jaar een toonaangevende bestemming voor live entertainment na een dag op de piste. Het wereldberoemde Rond-Point, regelmatig uitgeroepen tot de beste après-ski locatie ter wereld, is slechts een van de vele emblematische locaties waar feestgangers kunnen genieten van livemuziek met een ongeëvenaarde sfeer. Van cabaretvoorstellingen bij La Folie Douce tot de bruisende ambiance bij Le Rond-Point en sfeervolle muziek tijdens een borrel of het diner bij le Clos Bernard, Méribel biedt een unieke après-ski ervaring die geliefd is bij skiërs en boarders van over de hele wereld.

Op zoek naar de beste restaurants van Méribel? Daar schreven we eerder al deze blog over!

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

3. Mis het niet: de Soundclash op 5 april

Dit unieke evenement brengt twee DJ’s samen voor een spectaculair openlucht discofeest in de straten van Méribel. Franse DJ’s gaan de uitdaging aan tegen Engelse DJ’s in een muzikale strijd die iedereen in beweging brengt. Het is een feest dat gratis toegankelijk is voor iedereen, dus kom en dans op het ritme van de DJ’s en maak deel uit van deze onvergetelijke Soundclash-ervaring!

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

4. Profiteer van de Happy Ski Aanbiedingen in maart: tot 19% korting!

Terwijl de lente haar intrede doet en de dagen langer worden, kun jij nog genieten van de frisse sneeuw, de stralende zon en de adembenemende panorama’s. Speciaal voor de weken van 16 tot 31 maart, kun je met kortingen tot wel 19% gaan lentewintersporten in Méribel. Dit zijn all-inclusive aanbiedingen, waarbij je de accommodatie, skipassen, materiaalhuur, skilessen én eventuele transfers vanaf nabijgelegen luchthavens en stations in één keer kunt boeken.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie