Nieuwe supersnelle liften in Schladming - Dachstein

gesponsord op 15 november 2021· 2 reacties

Reiteralm Foto: Schladming-Dachstein Peter Burgstaller
Reiteralm Foto: Schladming-Dachstein Peter Burgstaller

Schladming - Dachstein heeft iedere wintersporter veel te bieden. Kilometervreters kunnen terecht in de 4-Berge-Skischaukel en natuurlijk de gehele Ski amadé. Beginners en kinderen vinden er heerlijk brede pistes, sportieve skiërs vinden perfect geprepareerde pistes en langlaufers vinden hier misschien wel het allerbeste langlaufgebied ter wereld!

De 4-Berge-Skischaukel : 123 kilometer aaneengesloten pistes

De 4-Berge-Skischaukel in Ski amadé verbindt de bekende skigebieden Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm tot een uniek aanbod in Oostenrijk: 123 verbonden pistekilometers en 45 moderne kabelbanen en liften.

Hauser Kaibling: perfecte pistepreparatie

Hauser Kaibling is de meest oostelijke skiberg van de 4-Berge-Skischaukel. Dit gebied biedt ideale omstandigheden voor beginnende skiërs. “De mooiste pistes” is meer dan een reclamebelofte op Hauser Kaibling. Een toegewijd team met ultramoderne pistenbully’s zorgt ervoor dat de pistepreparatie op deze skiberg als een van de beste van Oostenrijk kan worden gezien.

Planai: in de voetsporen van de wereldkampioenen

Als je skiet op de Planai dan ski je in de voetsporen van wereldkampioenen. Met twee wereldkampioenschappen alpineskiën (2013 en 1982) kwam de Planai als “World Cup Mountain” in het middelpunt van de belangstelling van de internationale sportwereld te staan. Wintersporters profiteren van brede pistes, zeer efficiënte besneeuwingsinstallaties, een modern dalstationgebouw (Planet Planai) met een “one-stop shop” en een van de modernste ondergrondse parkeergarages van Europa.

De nieuwe Lärchkogel in Planai Foto: Harald Steiner
De nieuwe Lärchkogel in Planai Foto: Harald Steiner

Hochwurzen: dag en nacht actief

Een ultramoderne 10-persoons gondellift kan tot 2.500 mensen per uur naar de top van de Hochwurzen brengen. Naast skiërs en snowboarders genieten ook rodelaars van het ruime aanbod aan activiteiten op deze skiberg - zowel overdag als 's avonds. Met zijn Hopsi-piste, funpiste en pistes van verschillende moeilijkheidsgradaties heeft de Hochwurzen de laatste jaren een goede naam opgebouwd als familieskiberg.

Reiteralm: trainingsberg van de Elite

De Reiteralm is gelegen aan de westkant van het Schladminger 4-bergen skigebied. In de afgelopen jaren heeft het zich ontwikkeld tot “trainingsberg van de wereldwijde ski-elite”. Met het nieuw gebouwde “Crosspark Reiteralm” biedt de berg unieke trainingsmogelijkheden voor beginners en professionals.

Schladming: Planai en Reiteralm investeren in gloed nieuwe liften!

Zowel de Planai als de Reiteralm hebben opnieuw geïnvesteerd in meer comfort en skiplezier. Met de 8-persoons Lärchkogel lift presenteert het skigebied Planai de snelste stoeltjeslift van Stiermarken. De lift bevindt zich op een belangrijk punt in het skigebied, bedient drie hoofdafdalingen en heeft een belangrijke verbindingsfunctie met de andere stoeltjesliften en pistes in het Planai gebied. Met meer dan 25 miljoen vervoerde gasten sinds 1994, is de Lärchkogel lift een van de meest gebruikte liften van de hele Planai.

Op de Reiteralm is er een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift gebouwd, die ook extra afdaalmeters mogelijk maakt. De nieuwe, moderne Schoberbahn vervangt en verlengt de sleeplift Reiteralm III in het oostelijke deel van het skigebied.

Ramsau, een waar langlauf eldorado Foto: Peter Burgstaller
Ramsau, een waar langlauf eldorado Foto: Peter Burgstaller

Een waar langlauf-eldorado

Naast het alpineskiën is Schladming - Dachstein een waar langlauf-eldorado. Een eersteklas loipennetwerk van 435 kilometer(!) aan lengte zorgt voor puur langlaufplezier. Ramsau am Dachstein is een van de populairste langlaufbestemmingen in de Alpen. Voor winterwandelaars biedt de regio een 300 kilometer lang netwerk van wandelpaden op alle hoogten, alsook een voordelige winterwandelkaart voor het gebruik van de kabelbaan. Zo ben je er zeker van altijd in een winterwonderland te lopen.

Prachtig gebied, een flink aantal jaar geleden geweest. Nog niet zo’n skifabriek als sommige Oostenrijkse gebieden, leuke hutjes en afdalingen die nog door boerderijen heen slingeren.

Net paar weken terug uit dit gebied, ook in de zomer / herfst prachtig!

null

Hochwurzen is echt een pareltje.

Hup Willem II
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie