Tirols winter- en gezinsparadijs: Serfaus-Fiss-Ladis in vogelvlucht

gesponsord op 15 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl
Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl

Welkom in het betoverende skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis, waar de majestueuze Alpen samenkomen met ongeëvenaarde wintersportmogelijkheden. Dit Tiroler paradijs biedt een perfecte combinatie van schilderachtige charme en moderne voorzieningen, wat het tot een favoriete bestemming maakt voor gepassioneerde skiërs en snowboarders. Én voor gezinnen, niet te vergeten. Voor deze groep hebben ze zelfs speciale accommodaties! Ontdek de uitgestrekte pistes, adembenemende uitzichten en een scala aan activiteiten die zowel beginners als ervaren wintersporters bekoren. Zo ontdek je meer over de unieke aantrekkingskracht van Serfaus-Fiss-Ladis en waarom het een must-visit is voor elke winterliefhebber.

Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl
Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl

Het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis: divers en modern

Serfaus-Fiss-Ladis, gelegen in de Tiroler Alpen, is een indrukwekkend skigebied dat een overvloed aan mogelijkheden biedt voor wintersportliefhebbers. Met maar liefst 214 uitstekend geprepareerde pistekilometers, variërend van lichte hellingen tot uitdagende zwarte pistes, is het gebied geschikt voor skiërs van alle niveaus. Voor de avontuurlijke geesten zijn er mogelijkheden om buiten de gebaande paden te treden met freeriden of om de eigen stijl te tonen in een van de zes fun areas voor freestylers. Ook voor langlaufers is er genoeg te beleven, met een prachtige 22 kilometer lange langlaufroute en 30 kilometer aan loipes, waarvan 8,4 kilometer bergloipes. Wat de sneeuwcondities betreft, is Serfaus-Fiss-Ladis sneeuwzeker tot in het voorjaar, waardoor het een betrouwbare bestemming is voor wintersportplezier. Met een indrukwekkende transportcapaciteit van 92.260 personen per uur, ondersteund door 38 moderne liften en voorzieningen, waaronder een ondergrondse metro, gondelbanen, stoeltjesliften en sleepliften, wordt niet alleen de uitdaging op de pistes, maar ook het comfort en de veiligheid van jou gewaarborgd.

Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl
Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl

Ideaal voor een wintersport met het hele gezin

Een skivakantie met het hele gezin in Serfaus-Fiss-Ladis belooft een onvergetelijke ervaring te worden, doordrenkt met de beroemde Tiroolse charme. Dit skigebied staat bekend om zijn uitgebreide voorzieningen voor zowel kinderen als volwassenen, waardoor het de perfecte bestemming is voor families. Met speciaal ontworpen kinderarealen, drie kindvriendelijke restaurants, kinderopvang, animatie en twee skischolen, is alles in het werk gesteld om aan de behoeften van jou en je gezin te voldoen. Het skigebied is zorgvuldig afgestemd op families, met oefenpistes voor de kleintjes, uitdagendere pistes voor de jeugd en skicursussen die specifiek gericht zijn op kinderen, ondersteund door kindvriendelijke liften.

In Serfaus-Fiss-Ladis worden kinderen als skihelden van de toekomst verwelkomd. De Kinderschneealm en Berta’s Kinderland bieden fantastische oefenterreinen voor kinderen om te leren skiën, met professionele skileraren, moderne lesmethodes en speels ontworpen pistes die een waar winterparadijs voor hen creëren. Het skigebied verandert in de winter in een avontuurlijke arena met thematische pistes zoals Murmliweg, Berenpiste, Berta’s Indianenland en de Höhlenwelt, waardoor skiën een opwindende belevenis wordt. Naast de pistes biedt Serfaus-Fiss-Ladis een binnenspeeltuin met eindeloos plezier, inclusief klimwanden, torens, hindernisparcours en interactieve spelletjes voor zowel kinderen als volwassenen. Hier kunnen gezinnen niet alleen genieten van de spanning op de pistes, maar ook van ontspanning en plezier naast de sneeuwhellingen.

null

Niet alleen een uitgebreid assortiment op de piste

Serfaus-Fiss-Ladis biedt niet alleen op de piste, maar ook buiten de skihellingen een scala aan bijzondere activiteiten. Na een dag vol skiavonturen kunnen wintersporters genieten van een culinair verwennerij, zoals een ontbijt met weids uitzicht bij de Sunrise Hexensee, een verfijnde lunch in de Crystal Cube, of een romantisch Sunset Dinner. De gastheren en -vrouwen van de bergrestaurants nodigen gasten uit op zonnige panoramaterrassen en gezellige hutten. Voor avonturiers zijn er opwindende attracties, waaronder een razendsnelle rit met de Fisser Flieger, een adrenalinekick in de Skyswing, zweven met de Serfauser Sauser, en een spannende rit op de gezinscoaster Schneisenfeger. De zomer- en winterrodelbaan voegt nog meer opwinding toe met jumps, 360° bochten en talloze keerbochten. Daarnaast biedt Serfaus-Fiss-Ladis unieke hoogtepunten, zoals een “blik achter de schermen” tijdens een drie uur durende rondleiding in de “heilige hallen” en een bijzonder hoogtepunt met de Masner Express, een omgebouwde sneeuwruimer die comfortabel naar het Masner-gebied op 2.450 meter hoogte brengt. Voor vroege vogels is er het “Eerste Spoor”, waarop ze op een vers geprepareerde piste met absolute stilte kunnen genieten en hun sporen in de verse sneeuw achterlaten.

Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl
Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH - Daniel Zangerl

Haal alles uit je wintersport met deze bijzondere afdalingen

Ontdek de allermooiste pistes van Serfaus-Fiss-Ladis en voeg een extra dimensie toe aan je wintersportvakantie. Dit zijn de bijzonderste pistes van dit skigebied:

  • De Carve-route, gelegen op de “Lawens-afdaling,” is een uitgestrekte, uitstekend geprepareerde piste die perfect is voor skiërs die hun carve-techniek willen aanscherpen. Hier krijg je de ruimte om je volledig uit te leven op de brede hellingen.
  • Voor de ultieme snelheidservaring zijn er de Speedpiste en twee wedstrijdpistes bij de **Lawensbahn in Serfaus **en de Schöngampbahn in Fiss, evenals de speedroute bij de Zwölferbahn. Daag jezelf uit en meet je snelheid met andere skiërs en snowboarders op deze adrenaline-verhogende trajecten.
  • Een unieke ervaring is ook de Skimovie-route aan de noordkant van Fiss, waar je als een echte wedstrijdskiër kunt afdalen en je skikunsten kunt laten vastleggen door meerdere camera’s.
  • Voor wie graag zijn prestaties wil analyseren of indruk wil maken op vrienden, is de parallel-slalom wedstrijdpiste voorzien van speciale videocamera’s. Deze routes beloven niet alleen uitdagende afdalingen, maar ook onvergetelijke momenten die je skivakantie in Serfaus-Fiss-Ladis extra bijzonder maken.

Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH
Beeld: ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie