Ontdek de betoverende Alpes Vaudoises in drie video's!

Redactie op 16 oktober 2023· geen reacties

null

We nemen je in drie video’s mee naar de schitterende Alpes Vaudoises, een betoverende bestemming die de harten van wintersportliefhebbers en natuurliefhebbers over de hele wereld heeft veroverd. Hier, in het kanton Vaud en in het hart van Zwitserland, vind je adembenemende berglandschappen, perfecte skipistes en sfeervolle dorpjes. Bereid je voor op een reis door de charme van de Alpen en alle rust die dit gebied te bieden heeft: hier vind je namelijk nog het klassieke Zwitserland, waar wachttijden bij liften nauwelijks voorkomen en de uitzichten spectaculair zijn. We laten je alles zien wat de deelgebieden, Leysin - Les Mosses, Rougemont, Villars-sur-Ollon en Les Diablerets te bieden heeft. Welkom in de Alpes Vaudoises!

Leysin - Les Mosses - La Lécherette: sportiviteit en rust komen hier samen

Leysin, een traditioneel Zwitsers dorp op 1.250 meter hoogte, was vroeger bekend als kuuroord maar is tegenwoordig vooral een paradijs voor wintersportliefhebbers. Met 100 kilometer aan pistes en een geweldig snowpark is het een trekpleister voor zowel skiërs als freestylefanaten. Vanuit Leysin bereik je snel de 2.048 meter hoge Berneuse, waar je kunt genieten van mooie rode en blauwe afdalingen omgeven door bomen en moderne en klassieke stoeltjesliften voor snelle toegang. Leysin & Les Mosses bieden een relaxte sfeer, rustige pistes en een panoramisch uitzicht op de Dents de Midi en de Mont Blanc. Les Mosses - La Lécherette, bereikbaar via een korte skibusrit, biedt een sfeer van absolute rust, brede pistes en sleepliften in een betoverende omgeving.

Rougemont - La Videmanette: indrukwekkend skiën in de ‘Dolomieten van Gstaad’


In het charmante Rougemont, gelegen in het Pays-d’Enhaut, langs de rivier de Saane, kun je genieten van een vredige sfeer en prachtige chalets met houtsnijwerk. De gondel naar La Videmanette biedt spectaculaire uitzichten: het heet in de volksmond niet voor niets ‘de Dolomieten van Gstaad’. En de dalafdaling terug richting Rougemeont is ronduit indrukwekkend: een lange, blauwe piste, waar je snel 1.200 hoogtemeters kunt overbruggen. Rougemont is een oase van rust en een grensgebied tussen kanton Bern en Duitstalig Zwitserland en bestemming bij uitstek voor wintersporters die het liever wat rustiger aan doen.

Villars-Gryon-Les Diablerets: klasse en stijl in een markant skigebied

Villars-sur-Ollon, een klassiek Zwitsers Alpendorp met een unieke sfeer, biedt een mix van grandeur en gezelligheid en is echt anders dan Leysin. Het dorp trekt rijken der aarde aan, doordat er een aantal privéscholen aanwezig zijn. Het dorp straalt dan ook een bepaalde klasse uit, vooral met zijn chalets langs de dalafdalingen. Het skigebied, dat meer dan 130 kilometer aan pistes omvat, is verbonden met Les Diablerets en Gryon. De efficiënte gondel naar de 2.000 meter hoge Roc d’Orsay en de schilderachtige treinreis naar Bretaye (1.810 m) vanuit het dorp zijn hoogtepunten. Bretaye dient als het centrale knooppunt, vanwaar je toegang hebt tot verschillende skiroutes richting Gryon, Les Diablerets, en de Petit en Grand Chamossaire. Dit skigebied is het grootste in de omgeving en biedt een fantastische dagtocht met voornamelijk blauwe en rode pistes. Daarnaast zijn er vlak buiten Villars zijn nog enkele korte liften te vinden met daarbij behorende oefenpistes, voor de meer beginnende skiërs. De dalafdaling terug naar Villars-sur-Ollon is een pareltje, met schilderachtige chalets die de route omlijsten.

Les Diablerets: beginners én gevorderden kunnen los op Glacier 3000

null

De gletsjer van Les Diablerets, bekend als Glacier 3000, biedt een spectaculaire ervaring op hoogte en is gemakkelijk bereikbaar via twee grote cabines vanuit Reusch en de Col du Pillon. De snelste route naar de top is via deze laatste verbinding, die met een tussenstop bij Cabane (2.525 m) naar Scex Rouge (2.971 m) gaat. Dit is je vertrekpunt voor een ontdekking van deze gletsjer. Met brede en vlakke pistes, toegankelijk via sleepliften, is dit gebied ideaal voor beginners en biedt het een echte hooggebergte-ervaring met majestueuze uitzichten op onder andere het Rhônedal, de Eiger, de Jungfrau, de Jura en de Dents du Midi. Naast een restaurant is er op de Scex Rouge een indrukwekkend uitzichtpunt met een 107 meter lange hangbrug tussen twee bergtoppen genaamd de Peak Walk by Tissot. Voor gevorderde skiërs en snowboarders staat Les Diablerets bekend als een van de beste off-pistegebieden in de regio, met poedervelden op de gletsjermorene. Met de juiste begeleiding kan de Glacier 3000 veranderen in een freeride-paradijs, waarbij ervaren avonturiers afdalen naar het dalstation van de gondels, met bijna 1.500 meter hoogteverschil. Maar ook de experts vinden sinds kort iets van hun gading in de gebied: de nieuwe afdaling ‘Black Wall’. Met een maximale helling van 46 graden is dit één van de steilste geprepareerde pistes ter wereld, is drie kilometer lang en brengt je van de top van het skioord naar het dalstation in Col du Pillon. Deze piste bevindt zijch in het Pierres Pointes-gebied en je bereikt het met een 265 meter lange, recent duurzaam gerenoveerde, tunnel door de berg.

De Alpes Vaudoises: ideaal voor een skisafari!

null

In slechts een paar dagen hebben we vier verschillende skigebieden in de Alpes Vaudoises verkend, elk met een uniek karakter. Van het sportieve Les Diablerets tot het mondaine Villars-sur-Ollon, en van het gezellige Leysin tot de serene rust van Rougemont. Toch hebben ze enkele gemeenschappelijke kenmerken. Naast de gemakkelijke bereikbaarheid (je gaat de bergen in na Montreux) bieden deze bestemmingen het klassieke Zwitserse sfeertje, minimale wachttijden bij de liften en adembenemende panoramische uitzichten. De skigebieden zijn ideaal voor een langer verblijf en omdat ze niet ver uit elkaar liggen, is het mogelijk om een skisafari te maken, waarbij je van dorp naar dorp trekt.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Redactie
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie