De vele familievoordeeltjes van Hochkönig

gesponsord op 17 februari 2022· geen reacties

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Met 120 kilometer aan pistes en 34 moderne kabelbanen en liften is het Oostenrijkse skigebied Hochkönig een waar winterparadijs voor het hele gezin. Meisjes en jongens kunnen er ontspannen hun eerste bochten oefenen dankzij de brede, ruime pistes, terwijl de jeugd hun eerste tricks in het funpark oefenen. En als het kroost in de skischool of in de kinderopvang wordt verzorgd, kunnen mama en papa over de pistes cruisen of de poeder induiken. We lichten de voordelen een voor een toe.

Leren skiën met Schneewutzel

Met de mascotte Schneewutzel wordt beginnen met skiën kinderspel: in de kinderclub Schneewutzel leren kids hun eerste meters op twee ski’s op het vliegende tapijt of op het oefenterrein met sprookjespark. Naast het speels aanleren van de skitechniek bieden de skischolen een gevarieerd programma met kinderfeestjes, spelshows, actionpainting en heerlijk eten in de skihutten. Als de kinderen vervolgens met hun ouders de piste afgaan, kunnen ze de Schneewutzel-shortcuts gebruiken om op een ontspannen manier moeilijke stukken van de piste te omzeilen.

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Skipasvoordeeltjes

Kinderen onder de zes jaar kunnen gratis gebruikmaken van de kabelbaan via hun eigen Schneewutzel-ingang. En als mama en papa om de beurt met de kinderen op pad willen, kunnen ze een skipas delen middels een speciale pas voor 'jonge gezinnen’. In grotere gezinnen krijgen de jongsten vanaf het derde kind een gratis liftpas middels de ‘Familie Bonus’. Al deze acties gelden overigens voor de gehele Ski amadé; de overkoepelende skipasregio die goed is voor 760 pistekilometers en 270 liften! En als een kind helemaal geen zin heeft om te skiën of te klein is voor de skiles, kan het vanaf twee jaar spelen en ravotten in de kinderopvang in Maria Alm. Dit kan per uur, halve of hele dag.

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Pretpakket van funpark en funslope

Oudere kinderen willen vaak meer actie dan alleen de pistes op en af skiën. Geen probleem in Hochkönig, want ze kunnen zich uitleven in de drie funparks om er hun eerste tricks te oefenen. Er is het ‘Kings Park’ in Mühlbach, een 1,8 km lang snowpark met meer dan 50 jumps en jibs, het beginnerspark ‘Natrun’ in Maria Alm of de ‘Livingroom’ op de Hochkeil in Mühlbach. Als het snowpark nog te uitdagend voor je is, is de 850 meter lange Funslope Schönanger in Maria Alm met zijn steile kombochten, golvende pumptrack en reuzenslakbocht met een diameter van 30 meter inclusief skitunnel precies wat je zoekt. Maar let op: of het nu gaat om een funpark of een funslope - hier bestaat het risico op verslaving!

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Familiegeluk met Pasen

De paashaas brengt niet alleen de traditionele paaspresentjes naar de Hochkönig, maar ook geweldige aanbiedingen en verrassingen. Met de ‘Kids for free’-aanbieding krijgen kinderen gratis een skipas. Zo wordt de zoektocht naar de verborgen paaseieren nog leuker voor jong en oud! Van 19 maart tot 18 april 2022 kunnen ouders en hun kinderen het pakket ‘Oster Familienglück’ boeken. Het is verkrijgbaar vanaf 579 euro en omvat zeven nachten in de geselecteerde categorie, een 6-daagse skipas en een gratis skipas voor kinderen onder de 15 jaar. Zo wordt Pasen nog leuker.

Breng je gezinsvakantie door in Ski amadé en profiteer van de vele acties voor kinderen en jongeren zoals de Familie Bonus, de skipas voor jonge gezinnen, de Junior Weekend Discount of de Mini’s Week.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie