Méribel, in het hart van het grootste skigebied ter wereld

gesponsord op 17 oktober 2021· geen reacties

Midden in het grootste gebied ter wereld Foto: Sylvain-Aymoz
Midden in het grootste gebied ter wereld Foto: Sylvain-Aymoz

Lijkt het je wat om naar Les Trois Vallées te komen en te skiën op 600 kilometer pistes die samen het grootste skigebied ter wereld vormen? Of je nu een gevorderde skiër bent die onvermoeibaar doorknalt, of een beginner die graag lekker over de pistes heen glijdt, Méribel is ‘the place to be’! Het dorp ligt in het hart van het grootste skigebied ter wereld. Het bied je een bevoorrechte toegang tot een wintersport-speeltuin die geen grenzen lijkt te hebben. Door vanuit Méribel Les Trois Vallées in te gaan kun je de hele week skiën zonder twee keer dezelfde piste te nemen!

Méribel opent op 4 december 2021: ter gelegenheid hiervan zullen op 4 december de hele dag animaties worden georganiseerd. Ontdek 's avonds Méribel in light: een lichtshow met gerenommeerde DJ’s in Méribel-Mottaret.

Covid geruststelling

Boek je skivakantie in Méribel met een gerust hart dankzij de kosteloze annuleringsclausule. Of het nu gaat om je accommodatie of je skipas, je wordt tot op het laatste moment terugbetaald in geval van sluitingen wegens het coronavirus. Met de ervaring van de afgelopen maanden zal Méribel er alles aan doen om je veiligheid te garanderen.

>> Meer info over deze annuleringsclausule

Wintersporten in Les Trois Vallées, minstens één keer in je leven

Je zit op de beste uitvalsbasis voor het grootste skigebied ter wereld. Hier kan iedereen zich uitleven, ongeacht je niveau. Dankzij de hoge ligging van het gebied en de pistes is sneeuw gegarandeerd van begin december tot eind april. En dat is toch voorwaarde nummer één voor een geslaagde wintersport?

>> Les Trois Vallées

Méribel is een schitterend authentiek bergdorp! Foto: Sylvain-Aymoz
Méribel is een schitterend authentiek bergdorp! Foto: Sylvain-Aymoz

Nieuw in Méribel

Dankzij de nieuwe stoeltjeslift Bouquetin ben je zo op de top van het skigebied en klaar om af te dalen naar Saint-Martin-de-Belleville of Les Menuires. Dankzij de bevoorrechte ligging in het geografische hart van de 3 Vallées en de snelle en comfortabele liften, kun je zeer eenvoudig en bijna ongemerkt van het ene skioord naar het andere gaan.

>> Nieuw in Méribel

Wintersport in al zijn vormen

Kom skiën tijdens de zonsondergang: bij het sluiten van de pistes, na een korte klim, krijg je een plaatselijk aperitief geserveerd en daal je vervolgens met hoofdlamp af. Of maak kennis met biatlon onder leiding van een ESF-instructeur en leer langlaufen om daarna ook nog precies te schieten.

Naast skiên en snowboarden kun je hier ook perfect langlaufen in schitterende natuur! Foto: Sylvain-Aymoz
Naast skiên en snowboarden kun je hier ook perfect langlaufen in schitterende natuur! Foto: Sylvain-Aymoz

En na het skiën en snowboarden?

‘s Winters is er in de bergen meer te doen dan alleen skiën en snowboarden. In Méribel worden tal van activiteiten en evenementen aangeboden: sleeën, hondensledetochten, paardrijden, paragliding, sneeuwschoenwandelen en dat is nog lang niet alles.

Geniet van de Franse gastronomie

De Franse keuken, in al zijn verscheidenheid, is goed vertegenwoordigd in Méribel. Alle goede adressen zijn bereikbaar per ski op de piste of lopend in het dorp. Ontdek deze winter twee nieuwe restaurants:

  • Le Maya Altitude, een nieuw restaurant met een Himalaya-geïnspireerde inrichting en een 360° panorama waar je zelfs de Mont Blanc kunt zien. Je kunt er genieten van een keuken in brasseriestijl van hoge kwaliteit, met traditionele bergspecialiteiten.
  • La Tanière, een nieuw openluchtrestaurant in Méribel-Mottaret. Deze tapasbar biedt een ruime keuze aan wijnen, bieren en cocktails.

null

De après-ski

Concert, show of clubbing… het is allemaal mogelijk in Méribel. Een van de nieuwigheden van het seizoen 2021/2022 is de uitbreiding van het podium van de Folie Douce! Ga naar deze niet te missen plaats per ski of gondel en geniet van unieke shows op een hoogte van 2100 meter. La Folie Douce Méribel - Courchevel is niet alleen de feestelijke après-ski op de pistes. Het zijn ook restaurants die bekend staan om hun kwaliteit, buitengewone shows, en zelfs een kapperszaak…

>> De Folie Douce

Alsof je in een ansichtkaart bent

Méribel is het bewijs dat er in Frankrijk ook mooie dorpen zijn! Kom nieuwe energie opdoen in dit typisch Savoyaardse dorp met zijn houten chalets. Je kunt verblijven in chalets met traditionele bergarchitectuur, aan de voet van de pistes of aan de rand van het bos.

>> Mooie accommodaties

Kom naar Méribel

Méribel ligt in de buurt van Moutiers, aan de ingang van de Tarentaise vallei. Dankzij de goede bereikbaarheid is het een eerste keus bestemming geworden voor skiërs uit de hele wereld.

  • Met de auto. Dankzij de snelwegen A41 of A43 en de nationale wegen N90 of N6 kun je het skigebied gemakkelijk met de auto bereiken. De reis duurt iets meer dan 10 uur vanuit Amsterdam.
  • Met de trein. De stations van Albertville en Moûtiers worden bediend door de TGV en de directe verbinding van de Thalys sneeuw, daarna kun je met shuttlebussen eenvoudig Méribel bereiken.
  • Met het vliegtuig. Vier luchthavens geven je de mogelijkheid om Méribel te bereiken: Genève, Lyon, Chambéry en Grenoble. Profiteer gedurende het hele skiseizoen van de regelmatige vluchten en busverbindingen vanaf de luchthavens.

>> Hoe kom je naar Méribel

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie