Ontmoet de 'Höhenmeter Millionär' in Engelberg - Titlis

gesponsord op 17 oktober 2023· 1 reactie

null

Voor vele bezoekers is een bezoek aan een skigebied een jaarlijks terugkerend fenomeen. Voor de bekendste skiër van het Zwitserse Engelberg - Titlis is het pas echt een way of life. Hij staat maar liefst 150 dagen per winterseizoen op de pistes van de wereldberoemde freeride-routes van Engelberg. Al die hoogtemeters, de afdaling van de gletsjer naar het dal telt er bijvoorbeeld maar liefst 2.000, maakten hem een hoogtemetermiljonair. Het allerbijzonderste? Deze Heinrich Giesker, alias Snowflake, is al 77 jaar oud. Tijd om hem en zijn favoriete skigebied te leren kennen (én een reis te winnen)!

null

“Skiën is als vliegen, je wordt er gewoon gelukkig van”

In Engelberg kent iedereen de 77-jarige man met golvende haren, een wit skipak en een brede grijns op zijn gezicht door de poedersneeuw stuitert. Voor hem is skiën een vorm van puur geluk. Zijn passie en enthousiasme voor de wintersport werken aanstekelijk en worden overgebracht op iedereen die het geluk heeft om van zijn gezelschap te genieten. Hij mist nooit een kans om zijn passie na te jagen en staat het liefst elke dag op de latten. Op deze manier komt hij op een verbazingwekkende 100+ skidagen per seizoen. Zijn absolute passie gaat echter niet alleen uit naar de pistes; met een grote grijns op zijn gezicht veegt hij ook door de diepe sneeuw op de wereldberoemde freeride-hellingen van Engelberg. Dit skigebied biedt dan ook alles wat een hoogtemiljonair zich kan wensen: het langste ononderbroken winterseizoen in de Alpen, een van de langste dalafdalingen met meer dan 2.000 hoogtemeters, en dankzij de Titlis gletsjer is het skigebied sneeuwzeker.

null

Ga met deze hoogtemiljonair mee zijn reis door de winter

“Minder zorgen - meer skiën - gelukkig zijn” is het motto van Snowflake. Deze winter kun je hem zien in verschillende films die over hem werden gemaakt. In totaal vijf afleveringen toont hij iedere keer een, voor jou waarschijnlijk herkenbaar, geluksmoment dat de winter hem brengt. En je kunt tijdens een loterij een een skivakantie in Engelberg-Titlis winnen, waar je de kans krijgt om de hoogtemiljonair persoonlijk te ontmoeten en de geneugten van de wintersport te ervaren.

null

Over Engelberg - Titlis

Engelberg ligt 25 km ten zuiden van het Vierwoudstedenmeer en op een uur rijden van Zürich in een hooggelegen dal op ongeveer 1000 meter hoogte. Het dorp aan de voet van de 3238 meter hoge Titlis is het outdoorparadijs bij uitstek: in de winter staat het vakantieoord Obwald onder freeriders en skitoeristen wereldwijd bekend als een mekka voor diepsneeuw dankzij de hoge sneeuwzekerheid en goede sneeuwkwaliteit. In de zomer zijn er 500 km aan wandelpaden, verschillende mountainbikeroutes, vijf via ferrata’s voor elk niveau en boulder- en klimroutes. De Alpkäse Trail en de traditionele Buriäbähnli Safari vervelen nooit, en gezinnen kunnen genieten van de actie in de ruime speeltuinen bij de Trübsee en de Berglodge Ristis (Brunni).

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Je kan zien dat hij nog van de oude garde is. Zonder helm… onverantwoord dus geen goede reclame voor de jeugd van nu :-)

Voor de rest om jaloers op te zijn natuurlijk :-(

*bericht bewerkt door Gerrit op 26 okt 2023 10:38

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie