Het Franse Les Menuires is beroemd en berucht bij veel Nederlandse en Belgische wintersporters. Het is een van de goedkoopste manieren om in Les Trois Vallées te verblijven. Het is absoluut ski-in ski-out, en boven Les Menuires vind je geweldige skimogelijkheden. Echter, Les Menuires wordt ook vaak genoemd als voorbeeld van typische Franse appartementen. Kortom, iedereen heeft wel een mening over dit gebied!

Ben jij wel eens in Les Menuires geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Afgelopen jaar in Meribel geweest en 3 vallée is echt een fantastisch gebied. Kom er zeker nog eens terug, want ik heb nog lang niet alles gezien. O.a. dat stukje waar jij net skiet.

Les Meniures ziet er niet uit, maar inderdaad prima ski-in ski-out en genoeg mooie nieuwere appartementen te vinden naast de typische Franse hokken. Kan zomaar zijn dat dit de uitvalsbasis wordt als ik de volgende keer naar 3 vallée ga.

Eeeeh…begrijp ik dus dat een ski-in/out alleen “ultiem” is als die in een lelijke flat zit?

Lang geleden dat ik er was. Ik zal het uitzicht van La Masse inderdaad niet snel vergeten. Zo gruwelijk, zo armzalig, zo deprimerend die flats daar beneden.

Eeeeh…begrijp ik dus dat een ski-in/out alleen “ultiem” is als die in een lelijke flat zit?

Lang geleden dat ik er was. Ik zal het uitzicht van La Masse inderdaad niet snel vergeten. Zo gruwelijk, zo armzalig, zo deprimerend die flats daar beneden.

Liezen op 17 okt 2023 09:34

Nee dat begrijp je verkeerd, er zijn weinig gebieden waar je vanuit elk appartement zo op de pistes stapt. En vanaf de pistes alle services zo kunt bereiken.

Click. Click. Peace

Tsja, ga je 100% voor de sport dan zit je hier goed.
Voor mij is het vooral de vakantie, wat iets breder is. Gezellig dorpje, leuke barretjes en restaurants, mooie plaatjes…
Dat kan zeker in Frankrijk overigens! Maar een stuk minder in de grotere skistations.

Ik ben 3 jaar achtereen naar St. Martin de Belleville geweest. Soort compromis - iets kneuteriger maar wel het grote gebied onder handbereik.

*bericht bewerkt door Jay op 17 okt 2023 09:55

Echt vreselijk; ben er in het verleden vrij vaak geweest vanwege de prijs maar de Bijlmer is gezelliger. Maar inderdaad wel heerlijk ski-in-ski-out en als je bijziend bent en je bril of lenzen thuis laat een perfecte bestemming :)

*bericht bewerkt door Gerwin op 17 okt 2023 14:54

Het lager gelegen deel van Les Menuires, rond de Bettex zetellift, heeft prima chaletaccomodaties. Heerlijke week gehad vorig jaar.

Als je gewoon in een week zonder teveel gedoe genadeloos veel kilometers wilt rammen bestaat er niet beter dan Les Trois Vallées en dan is Les Menuires gewoon zeer betaalbaar voor wat je ervoor krijgt. Ik zal het niet snel zelf nog eens kiezen, maar sluit ook niet uit dat ik er alsnog een keer beland en dat vind ik dan ook echt geen straf.

Het lager gelegen deel van Les Menuires, rond de Bettex zetellift, heeft prima chaletaccomodaties. Heerlijke week gehad vorig jaar.

WouterVdB op 17 okt 2023 15:16

Daar hebben wij inderdaad ook gezeten. Prachtige ruime en luxe appartementen. Perfecte locatie. Ik zou zo weer terug gaan!

Als je les menuires lelijk vindt is er wel een ander mooi dorpje in les trois vallees genaamd saint martin dat is echt een geweldig dorp

Ik kom graag in zowel Val Thorens als Les Menuires. Wij komen met ons gezin puur voor het skiën en het genieten van de besneeuwde bergen. We koken het liefste zelf en supermarkten zijn in beide plaatsen nabij. Dus wat dat betreft zeker een geweldige, betaalbare ski-in ski-out! Flats kan ik mij nooit aan storen, als je aan het skiën bent is er zoveel moois te zien. Gewoon kijken naar het berglandschap ipv de flats als je het dorpje nadert. Maar ja voor ons is een appartement ook puur noodzaak voor koken en overnachten en stellen we verder ook weinig eisen aan.

Groot voordeel van Les Menuires is ook de ligging in het gebied. Als je bijvoorbeeld bij de Bruyeres lift zit ben je in twee liften (Bruyeres en Pas du Lac) in Courchevel. Vanuit Val Thorens is dat een stuk minder makkelijk (vier liften).

Ik heb al een keer eerder een review filmpje van je voorbij zien komen over Les Menuires :-)
Zou het ook wel onwijs leuk vinden als er een keer van Meribel, Courchevel of Valtho een review filmpje komt…of in een snowshow heel L3V.
Ik mis alleen wat diepgang in deze fimpjes wat betreft de restaurants, winkelstraat die overdekt is met de supermarkten en bakkers etc., wat zichtbare info over liften, routes en de overgangen.
Kortom wat is er buiten de pistes te doen aan vermaak maar ook de noodzakelijke dingen.
Maar voor mij is dit skigebied echt nummer 1!, ik verblijf volgend jaar weer in LM aan de piste voor het eerst nu met mijn dochter :-D.
Ik kan niet wachten!
Ik vind de lelijke flats uiteraard ook niet zo fraai zoals dat in La plagne ook het geval is, maar er zijn buiten het centrum ook genoeg luxe en mooie (ruime) accomodaties te vinden die in het hoogseizoen gerust 4000 euro kunnen kosten.
Het is een dorp waar echt iedereen aan zijn trekken kan komen met een hele goede uitvalsbasis voor de rest van L3V.
Mis alleen een goede verbindingslift van en naar Saint Martin dat zou wel een enorme verbetering zijn.

“Na Albertville is het nog zeker 35 à 40 minuten omhoog rijden… zeker op drukke zaterdagen kan dat wel eens een lange rit zijn”.
Ik snap wat er bedoeld wordt, maar het wordt niet helemaal juist verwoord :)

Toch mooi dat er een discussie ontstaat tussen over ski-in/-out en lelijke gebouwen. Ik snap dat we het liefst in een sfeervol dorpje zitten en een prachtig ruim chalet waarbij je 600km voor je voeten heb als je de voordeur uitstapt en dat het liefst nog voor €500,- pp/pw in het hoogseizoen… Maak een keuze wat voor jou belangrijk is, zoveel mensen zoveel wensen.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Ik heb al een keer eerder een review filmpje van je voorbij zien komen over Les Menuires :-)
Zou het ook wel onwijs leuk vinden als er een keer van Meribel, Courchevel of Valtho een review filmpje komt…of in een snowshow heel L3V.

Freerider op 18 okt 2023 12:58

Niet alles gaan we van dit lijstje afvinken, maar een groot deel hiervan wel. Dus stay tuned. Elke week nieuwe videos :-)

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 18 okt 2023 15:23

Click. Click. Peace

Wij komen al ca10 jaar in Les Menuires soms 2 x per jaar
Daarvoor altijd naar Oostenrijk geweest.
Wij vinden de pistes in Le Menuires veel beter ,geen après-ski wel leuke terrassen met af en toe life muziek zonder opdringerig personeel om de gasten zoveel mogelijk drank te verkopen en heel belanruhj Sneeuw zeker .

Het hele concept van zo’n Betondorp staat me tegen, al is het wel nodig om de meute te bergen, zeker als ‘we’ steeds hoger moeten gaan om een beetje te kunnen skiën…let op de prijzen volgend jaar, Frankrijk=goedkoop dat gaat er langzaam uit.
En ski-in ski-out vind ik een tikje overgewaardeerd. Is het nou echt zó erg om een stukkie te lopen? De week na je vakantie ga je weer naar de fitness of hardlopen. Die conditie heb je toch niet voor niets?

Life is what happens while you were checking your phone
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie