240km pistes, moderne liften en heel veel te doen ná het skiën. Dat is de Silvretta Arena, een grensoverschrijdend skigebied tussen het Zwitserse Samnaun en het Oostenrijkse Ischgl. Ik laat je de hoogtepunten zien!

Wat maakt de Silvretta Arena nou zo goed?

Dat is niet één reden, maar dat zijn er meerdere:
1: 80 tot 90% van de pistes ligt boven de 2000 meter. Je skiet dus altijd op hoogte én boven de boomgrens, waardoor je zo goed als altijd goeie sneeuw hebt. Kijk wel uit met slecht weer!
2: Hoewel je als gevorderde skiër het meest uit de Silvretta Arena haalt, is dit skigebied zo gevarieerd dat iedere wintersporter er wel iets van zijn gading vindt.
3: De faciliteiten zijn van een heel hoog niveau. Van uitstekende pistepreparatie tot het waanzinnige liftensysteem en, niet de vergeten, de après-ski in de Paznauner Taja: de Silvretta Arena heeft alles.

Zo haal je het meeste uit je wintersport in Ischgl - Samnaun

Als je, zoals ik, vanuit Ischgl de Silvretta Arena gaat verkennen, dan heb ik een paar tips voor je. Begin je dag door richting het Zwitserse gedeelte van het gebied te gaan. Daar kom je meteen in het zonnetje terecht. Pak ook de, een beetje verborgen, afdaling in het Veliltal. Lekker rustig én met weidse vergezichten. Zoek je wat meer uitdaging? Pak dan de zwarte piste bij de Palinkopf. Niet heel moeilijk (tenzij de sneeuw minder is), maar wel lekker steil. Een andere tip, vooral voor langeafstandsskiërs, is één van de drie smokkelaarsroutes. De langste (gouden) route is bijna 62km lang, waarvan je er 37 skiet. Nog een laatste tip: doe de dalafdaling eens wat eerder op de dag. Aan het einde van de dag is het erg druk maar het is absoluut de moeite om deze eens te skiën als het rustiger is. Een lekker pittige afdaling!

Dus waarom moet je ooit eens naar de Silvretta Arena?

Het is wat duurder, maar je krijgt wel echt waar voor je geld; een goed, modern liftensysteem en waanzinnig geprepareerde pistes. Een skigebied om u tegen te zeggen!

Arjen
is geboren met de kaarten van skigebieden in de wieg en heeft ze bijna allemaal bezocht. Zijn grote passie is freeriden.

Plaats een reactie

Ik ben fan, wel tegen het einde van het seizoen als het lekker rustig is. Heb je regelmatig pistes helemaal voor jezelf alleen.

Ik ben ook fan; maar ga het liefst in de randen van het seizoen; dus voor 20 december of na 15 maart.
Nadeel van veel boven de boomgrens is dat je bij slecht weer ook meteen vrijwel niets meer ziet.

Ik ben ook fan; maar ga het liefst in de randen van het seizoen; dus voor 20 december of na 15 maart.
Nadeel van veel boven de boomgrens is dat je bij slecht weer ook meteen vrijwel niets meer ziet.

Daffie op 19 okt 2022 09:46

Ik ben er nog nooit geweest maar het gebrek aan ook lager gelegen pistes klinkt inderdaad als een nadeel voor de slechte dagen. En het is niet zo alsof je in die gevallen makkelijk je toevlucht kunt zoeken in Kappl, See of Galtür, want daar is dat ook zo.

Verder lijkt het me wel een fantastisch gebied maar hoor je ook veel slechte verhalen over drukte, dronken lui en asociaal gedrag. Als ik hier heen ga zal het inderdaad een keer eind maart/begin april worden denk ik.

Ik ben er in alle eerlijkheid nog nooit geweest, als ik de pistemap bestudeer en filmpjes bekijk van pistes trekt het mij totaal niet.
Ik mis ook enige objectiviteit in dit filmpje, ja het is heel modern en er zijn veel pistes en het is leuk dat je lange pistes hebt die door 2 landen gaan, de sfeer zal ook vast een zeker Oostenrijks gezellig zijn!
Maar voor mij is dit gebied gewoon een no go…ik moet echte diversiteit hebben betreft verschillende dorpen waar je heen kunt gaan, pistes zowel boven als vele onder de boomgrens voor de echte omgevingssfeer/beleving!
Het feit dat je geen ski in en out hebt en vast zit aan 3 gondels die je naar boven moeten brengen voordat je echt het gebied in komt is voor mij ook een minpunt.
Ik ben benieuwd of ik ooit een gebied tegenkom die L3V overtreft voor mij maar dat gebied heeft echt 100% diversiteit en prachtige landschappen en pistes :)

*bericht bewerkt door Freerider op 19 okt 2022 12:49

Ik vond het gaaf om een keer geweest te zijn maar zal er niet snel terugkomen, vooral ook de gerichtheid op wat meer Russisch en jetset publiek maakt de Apres Ski etc. een stuk minder gezellig. Wel zeer zeker mooi Skiën.

Hoewel skiën altijd geweldig is, zijn dit soort gebieden voor mij toch niet heel aanlokkelijk. Ik ben 1 maal in Ischgl geweest maar nooit meer het idee gehad om nog eens te gaan. Het zal aan mij liggen maar ook hooggeprezen gebieden als Saalbach, St.Anton en Westendorf kunnen mij niet bekoren. Een aantal keer in Saalbach geweest, maar hoeveel sneeuw er ook ligt, vaak zijn de drukke pistes slecht van kwaliteit. Hobbels, bruine plekken, het is allemaal niet echt geweldig. Westendorf ook, druk, slechte pistes ook in combinatie met de lage ligging.

Ik ben benieuwd of ik ooit een gebied tegenkom die L3V overtreft voor mij maar dat gebied heeft echt 100% diversiteit en prachtige landschappen en pistes :)

Freerider op 19 okt 2022 12:48

Probeer de Dolomieten maar eens een keer ;)

Aftellen maar!

Artikel misschien nog aanvullen met de nieuwe Silvretta Therme (spa) die deze winter openen…

Denk dat er ook sprake is van enkele volledig nieuwe liften plus pistes (kant Samnaun) komende jaren.

Men staat er niet stil in ieder geval…

Ik ben er 1x geweest en ik heb daarna nooit de behoefte gevoeld nog een keer te gaan.

1x geweest, geen topper. S ochtends erg druk om omhoog te komen, pluspunt prima gegeten op de berg. Dal afdaling einde dag erg druk, hoop gestuntel. Wel een mooi dorp als je van (een beetje over the top) apres ski geniet. Qua skiën is er wel mooier te vinden.

Edwin van Riel

Zo’n 11 keer in Wirl (bij Galtür) verbleven, één keer in Ischgl-dorp, twee keer in Valzür en ook nog een keer in Kappl. Ongeveer vijf keer daarvan in het skigebied van Ischgl geskied.
Pluspunten:

  • ruim voldoende pistekilometers (maar daarin best wel wat stukken bergpad…)
  • goede kwaliteit van de liften
  • voldoende keuze uit bergrestaurants
  • wij hebben er hoofdzakelijk goed weer gehad ;-)
    Minpunten:
  • nogal prijzig
  • als je per bus naar Ischgl gaat: vaak lange wachttijden (volle bussen)
  • éérst met de (lange) lift naar het eigenlijke skigebied, dus je bent toch wel ff onderweg vooraleer je kunt gaan skiën
  • onze laatste paar bezoeken: 's ochtends enorme groepen wachtende skiërs bij de dalstations in dorp
  • capaciteit van verbindingslift Höllboden te beperkt > wachtrijen
  • dalafdaling (naar dorp) vanaf ongeveer 15.00 uur zeer druk
  • aprés ski niet geweldig

Ons laatste bezoek was twee jaar geleden. Wij gaan er niet meer heen.

*bericht bewerkt door Ronald3000 op 19 okt 2022 15:45

Ben er nu 2 x in januari geweest, beide keren vanuit Samnaun en ik vind het echt een super mooi gebied.
Alles goed voor elkaar en in deze tijd van het jaar echt niet druk!
Als alles meezit dan ben ik er begin februari weer 1 a 2 dagen…#zinin

Qua reacties klinkt het meer van, Waarom je NOOIT in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun geweest moet zijn!

Qua reacties klinkt het meer van, Waarom je NOOIT in de Silvretta Arena Ischgl - Samnaun geweest moet zijn!

martin10500 op 19 okt 2022 16:11

Tja, er worden in het artikel met name positieve punten genoemd. Leuk, maar beter een wat vollediger beeld…

Nog twee aanvullingen op mijn eerdere opmerking:

  1. Ja, de pistekwaliteit is goed, maar vooral aan Zwitserse kant zijn meerdere pistes al vanaf middaguur compleet aan gort geskied.
  2. Jonge kinderen op skiles? Dan is Wirl (Galtür) wel geschikter.

*bericht bewerkt door Ronald3000 op 19 okt 2022 17:00

Ik hoor van vrienden alleen maar jubelverhalen. Wij gaan in de voorjaarsvakantie met ons gezin, althans, we zitten dan in Kappl en willen natuurlijk ook naar Ischgl. Maar het zal dan dus wel druk zijn. Kun je goed met de auto vanuit Kappl naar Ischgl toe, of beter de skibus nemen?

Ja, prima te doen van Kappl naar Ischgl. Heb totaal 64 dagen geskied in Ischgl en 32 dagen in Kappl…Ischgl is een mooi gebied maar druk en après-ski is daar uitgevonden lijkt het:). Wel vind ik als je aan de zijkant van de piste even stopt de vouwen uit je broek worden geskied:). Ga je naar St. Anton (wat ik persoonlijk een vergelijkbaar gebied vind), dan is het daar rustiger. Uuuuh Gerben, als je een dag geskied hebt in Ischgl en je gaat daarna een dag skiën in Kappl dan zal je merken dat het in Kappl lekker rustig is…ps ik was ook in Ischgl toen in Galtur die lawine naar beneden kwam (blijkbaar jaren geleden te weinig lawinehekken in Galtur en rare sneeuw wat leek op zand wat naar beneden viel en niet goed aan elkaar hechte weet ik nog…gezien hoe dikke bomen als luciferhoutjes geknakt waren…)…Dus mooi gebied Ischgl en prima skiën en goede après-ski maar wel druk…

*bericht bewerkt door Gerjon op 19 okt 2022 17:31

Ik ben er een aantal keren geweest maar steeds via Samnaun. Ik verbleef dan in het Oberinntal en had de Snowcard Gold zodat ik ook kon skiën in Nauders, Kaunertaler Gletscher en Fendels. Ook was dat buiten de drukke weken.
Ik vond het fijn skiën. Je kan er mooie tochten maken. De rustigere pistes had ik aan de Zwitserse kant. De dalafdaling naar Ischgl heb ik volgens mij maar twee keer gedaan in totaal.
Ik zou er niet voor kiezen daar een hele week te verblijven. Veel kilometers dat wel maar iets te massaal daar.

Aftellen maar!

Ik hoor van vrienden alleen maar jubelverhalen. Wij gaan in de voorjaarsvakantie met ons gezin, althans, we zitten dan in Kappl en willen natuurlijk ook naar Ischgl. Maar het zal dan dus wel druk zijn. Kun je goed met de auto vanuit Kappl naar Ischgl toe, of beter de skibus nemen?

Gerben.t.Z op 19 okt 2022 17:00

Heel goed te doen, parkeergarages is ook(als je vroeg bent, verder geen ervaring mee) niet druk en bijna goedkoop te noemen.

Drukte bij liften in het dal is ook beperkt, zolang je er maar op tijd bij bent. ‘s Avonds een man, ‘s ochtends een man….

Ik ben benieuwd of ik ooit een gebied tegenkom die L3V overtreft voor mij maar dat gebied heeft echt 100% diversiteit en prachtige landschappen en pistes :)

Freerider op 19 okt 2022 12:48

Probeer de Dolomieten maar eens een keer ;)

Matthieu op 19 okt 2022 14:53

Dat kan ik beamen, in 2018 Arabba en cortina gedaan samen met de sella gebieden (val gardena, val di fassa, alta badia) Beter word het niet!

Enkele Jaren geleden eind april geweest en dan is het er heerlijk. Vond het toen overigens helemaal niet extreem duur voor de kwaliteit die geboden wordt.

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Enkele Jaren geleden eind april geweest en dan is het er heerlijk. Vond het toen overigens helemaal niet extreem duur voor de kwaliteit die geboden wordt.

Harry(Winterberg) op 20 okt 2022 00:17

De kwaliteit van het bier?

Ik ken Ischgl niet maar heb altijd een beeld van een gehyped gebeuren waar mensen heen gaan omdat je er gezien wilt worden ofzo. Dure hippe après ski en nachtclubs etc zoek ik niet op wintersport. Door het artikel word ik verder ook niet echt overtuigd eerlijk gezegd.

Ik lees vooral dat het duur is en dat er moderne liften zijn maar goed die heb je op meer plaatsen.

🏂

Ischgl is denk ik het mooiste gebied waar ik geweest ben, maar toch had ik het na vier dagen wel gezien. We waren met drie vrienden en hadden allemaal hetzelfde. De kwaliteit van de pistes was perfect, het was niet heel druk (januari), geweldige infrastructuur. Lange afdalingen, vooral de Smokkelroute naar Samnaun is heerlijk.
En toch zijn we op de laatste dag een paar uur eerder gestopt (iets wat ik normaliter een doodzonde vindt) en heb ik bovendien nooit meer de behoefte gehad om terug te keren.
Ik ben er nog steeds uit wat daar de reden van is. Puur een gevoelskwestie, denk ik…

Peter Pos

Op deze site komen veel liefhebbers die erg de nadruk leggen op het skieen an sich.
Bij sommigen hoort daar ook een klein beetje snobisme bij.
Populaire gebieden met veel nederlanders zijn dan een best “not done”.

Enerzijds snap ik dat wel; anderzijds is puur objectief bezien ISCHGL natuurlijk een topgebied (mooie pistes, goede infra, veel verschillende pistes). Om het dan af te serveren omdat het eigenlijk wat te main stream is…tsja.

Totales Vollidiot

Vind Ischgl nou juist niet zo’n typisch gebied met veel Nederlanders zoals bijvoorbeeld Zillertal Arena. Maargoed ik denk dat het ook een wereld van verschil maakt welke periode je hier heen gaat. Ik denk dat ik het in de vakantieperiode ook niks zou vinden.
Ook ben ik niet het type dat staat te hossen in de après-ski. In Ischgl zijn dan ook heerlijke terrassen te vinden, waar je rustig en drankje kunt doen (buiten de vakanties dus. Misschien dat het in de varkentje echt overvol is).

Ondertussen een vaste waarde voor een shortski in April met de kinderen. Wel altijd vanuit Samnaun / Nauders. Ischgl zelf vind ik maar niks, maar het skigebied is wel top. Je kan er op een dag netto meer skiën dan in andere gebieden door de waanzinnig goede verbindingen. Een ander voordeel zijn de vele leuke zwarte pistes die bovendien goed geprepareerd zijn. Tot slot, je vind er vaak nog uitstekende condities later in het seizoen.

Ischgl is denk ik het mooiste gebied waar ik geweest ben, maar toch had ik het na vier dagen wel gezien. We waren met drie vrienden en hadden allemaal hetzelfde. De kwaliteit van de pistes was perfect, het was niet heel druk (januari), geweldige infrastructuur. Lange afdalingen, vooral de Smokkelroute naar Samnaun is heerlijk.
En toch zijn we op de laatste dag een paar uur eerder gestopt (iets wat ik normaliter een doodzonde vindt) en heb ik bovendien nooit meer de behoefte gehad om terug te keren.
Ik ben er nog steeds uit wat daar de reden van is. Puur een gevoelskwestie, denk ik…

peterpos op 20 okt 2022 10:17 Haha! Heb er precies hetzelfde gevoel bij.

@Alex82 Voor mij is dé grote vraag waar het vandaan komt. Ik ben 10-12 keer in SFL geweest. Dat vind ik een fantastisch skigebied, terwijl Ischgl dat gebied eigenlijk in alles overtreft. Het boeit mij niets of ergens veel of weinig Nederlanders zijn, ik kom om te skiën. Ik doe niet echt mee aan Apres-Ski, maar stoor me er ook niet aan als het volop of helemaal niet aanwezig is. Wij zaten in Ischgl in een niet te duur, maar wel gezellig pension met een sympathieke eigenaresse die ons vertelde over de geschiedenis van het dorp. Daar lag het ook niet aan. Als ik de reacties in dit draadje lees zijn er dus meer mensen die na één keer zeggen… Leuk, maar hier blijft het bij. Wonderlijk toch?

*bericht bewerkt door peterpos op 20 okt 2022 16:09

Peter Pos

ischgl de best

ischgl ich liebe dich

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie