In Schladming-Dachstein is de winter op z'n allerbest!

gesponsord op 20 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Ski Rittisberg
Beeld: ©Ski Rittisberg

Schladming-Dachstein in Steiermark is dé plek voor een onvergetelijke winterervaring. Hier vind je gastvrijheid, eersteklas skipistes, goed verzorgde loipes, vermaak voor kinderen én alles wat goed is aan de Oostenrijkse keuken. Alleen al in het 4-Berge-Skischaukel Schladming-gebied vind je vier prachtige skibergen met 123 kilometer aan pistes, waarvan de Hochwurzen ideaal is voor gezinnen en de Planai een spectaculaire 4,6 kilometer lange nachtslalom biedt. Dankzij Schladming-Dachstein’s aansluiting bij het Ski amadé-skigebied, heb je toegang tot 270 moderne liften en maar liefst 760 kilometer aan goed geprepareerde pistes, te midden van adembenemende bergen en de majestueuze Dachsteingletsjer. Grias di vanuit Schladming-Dachstein!

Beeld: ©Steiermark Tourismus - photo.austria.at
Beeld: ©Steiermark Tourismus - photo.austria.at

Schladming-Dachstein in cijfers

  • Het hele skigebied van Schladming-Dachstein bestaat uit negen skibergen en 230 kilometer aan piste. Doordat het ook onderdeel is van Ski amadé, kun je zelfs genieten van 760 kilometer aan geprepareerde pisten.
  • De hoogste berg in de regio is de 2.997 meter hoge Dachstein. De langste afdaling vind je in Hochwurzen en is 7.7km lang.
  • Je kunt gebruik maken van 81 liften, 20 skischolen en heerlijk eten bij 100 berghutten.

Beleef de Alpenkeuken als nergens anders

Laat je verwennen door de culinaire hoogstandjes van de gerenommeerde sterrenkok Richard Rauch, een lokale culinaire ster die bekend is van de Duitse televisie. In samenwerking met diverse berghutten in Schladming Dachstein heeft hij unieke topgerechten gecreëerd, die je kunt proeven in maar liefst 14 verschillende berghutten onder de noemer “Almkulinarik by Richard Rauch”, die je kunt vinden naast de skipistes, langlaufloipes en winterwandelroutes. Geniet van deze heerlijke verwennerij tijdens of na een dag in de bergen.

Beeld: ©Peter Burgstaller
Beeld: ©Peter Burgstaller

Veelzijdig wintersporten in Schladming-Dachstein

9 skigebieden met meer dan 230 kilometer aan eersteklas pistes. Het middelpunt van al dat skiplezier is het 4-Berge Skischaukel Schladming in Ski amadé. Het verbindt de skigebieden Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm tot een aaneengesloten gebied van 123 km piste. Er zijn pistes in alle moeilijkheidsgraden, een moderne infrastructuur en tal van andere hoogtepunten om te ontdekken. Ook zijn er funpistes, een crosspark en een snelheidsparcours, voor iedereen toegankelijk. Als onderdeel van Ski amadé hebben de skigebieden in Schladming-Dachstein nog meer te bieden. Het dagarrangement ‘Ski amadé MADE MY DAY’ garandeert bijvoorbeeld een skidag helemaal naar eigen smaak. Voor gezinnen zijn de kinderkortingen interessant; zoals de gezinsbonus, de jonge gezinskaart of de Mini’s Week. Wat kleiner en rustiger gebieden zijn de Planneralm, Riesneralm, Galsterberg of de Rittisberg. Klein is is in dit geval ook zeker heel fijn. De gebieden doen ondanks hun formaat niet onder in afwisseling. De perfecte bestemming voor kenners, beginners en gezinnen met kleinere kinderen vinden hier alles wat ze nodig hebben.

Beeld: ©Schladming-Dachstein - Peter Burgstaller
Beeld: ©Schladming-Dachstein - Peter Burgstaller

Maar er is ook een afwisselend off-pisteprogramma

Alle informatie over het off-piste programma vind je op deze website, maar dit zijn alvast de highlights:

  • Verken de winterse landschappen op een fatbike met extra dikke winterbanden, een fantastisch avontuur voor het hele gezin.
  • Breng een bezoek aan de Dachsteingletsjer en ontdek het ijspaleis, de Sky Walk en de hangbrug, maar houd er rekening mee dat deze attracties wegens verbouwing alleen maar open zijn van 25 december tot 7 januari.
  • Ervaar de serene schoonheid van winterwandelingen terwijl je door de betoverende Talbachklamm wandelt of op sneeuwschoenen de Stoderzinken beklimt.
  • Ga rodelen in het donker, met 's avonds geopende rodelpistes op locaties zoals de Rittisberg en de Hochwurzen.
  • Neem een les Ski-Yoga om te ontspannen, onthaasten en nieuwe energie op te doen, een perfecte manier om je batterij op te laden.
  • Maak een sneeuwschoenwandeling naar de Stoderzinken en word beloond met een adembenemend uitzicht op het Ennstal, de Dachsteingletsjer en de bergen van de Hohe Tauern.
  • Stap op een arrenslee, nestel je onder een warme deken en geniet van de betoverende winterwereld tijdens een magische rit.

Beeld: ©Schladming-Dachstein - Mathäus Gartner
Beeld: ©Schladming-Dachstein - Mathäus Gartner

Praktische tips voor je vertrek naar Schladming-Dachstein

Als je nog op zoek bent naar een accommodatie in Schladming-Dachstein, dan kun je die hier vinden. Het beste kun je je skipas vooraf kopen. Zoek daarom nu al uit welke skipas het beste bij jou past. Ben je daarnaast benieuwd naar wat er precies te doen is tijdens jouw wintersportvakantie? Check dan de activiteitenkalender.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie