Vijf redenen waarom jij echt een keer naar Val Thorens toe moet!

gesponsord op 23 december 2022· 3 reacties

Val Thorens is een begrip onder wintersporters en dat is niet voor niets. Het hoogste skidorp van de Alpen, gelegen op maar liefst 2300 meter, heeft je dan ook veel te bieden: ieder type wintersporter kan hier zijn hart ophalen. Hieronder vijf (en het hadden er net zo goed tien kunnen zijn) redenen waarom elke wintersporter eens in zijn leven naar Val Thorens zou moeten gaan! En één ding is vrij zeker, als je hier wel eens geweest bent, dan kom je hier zeker nog eens terug!

Ski-in Ski-out

Val Thorens is de vereenzelviging van Ski-in-Ski-out. Dit gebied is echt 100% ski-in ski-out. Er is geen accommodatie die je niet snel op de ski of board kunt bereiken. Bij de meeste accommodaties stap je letterlijk meteen de piste op (of af) en bij de enkele die niet direct aan de pistes liggen, hoef je maar maximaal twee minuten te lopen. Dit is niet alleen aangenaam en praktisch, het geeft het dorp ook een echte wintersportsfeer: je slaapt letterlijk tussen de pistes. Als je uit je raam kijkt zie je skiërs, boarders en pistes zo ver het oog reikt! En dat is toch heerlijk op wintersportvakantie?

Val Thorens absolute ski-in ski-out
Val Thorens absolute ski-in ski-out

Extreem sneeuwzeker en zeer lang skiseizoen

Door de hoogte en de ligging in een echte kom, is Val Thorens extreem sneeuwzeker. Elk jaar kun je hier skiën van november tot en met eind april/begin mei. Dat betekent dat je hier zo goed als zes maanden per jaar kan skiën. Ben je aan het eind van de herfst niet te houden? Ga dan in november. Hou je van ijskoude poeder? Ga dan in januari. Wil je meters sneeuw? Ga dan in maart. En hou je van voorjaarsskiën? Ga dan in april of mei. En, hou je van een feestje? Vergeet dan de Dutchweek niet aan het einde van het seizoen!

600 km aan pistes tot je beschikking
600 km aan pistes tot je beschikking

Grootste skigebied ter wereld

Val Thorens ligt in de Trois Vallées, het allergrootste aaneengesloten skigebied ter wereld: 600 kilometer aan pistes die met elkaar verbonden zijn. En dit is geen geknutselde verbinding, deze zit echt heel goed in elkaar. Dus kilometervreters kunnen hun hart hier ophalen. Als je schrikt van zo’n groot gebied als lichtgevorderde skiër of boarder dan kunnen we je ook meteen geruststellen. Je kunt zo goed als het gehele gebied doorkruisen met groene en blauwe pistes. En als je liever rondom Val Thorens blijft dan kan dat ook. Dan koop je gewoon de Val Thorens ski-pas.

Geweldige off-piste in Val Thorens
Geweldige off-piste in Val Thorens

Après-ski

Geen après-ski in Frankrijk? Val Thorens bewijst het tegenovergestelde. Het is altijd gezellig in Val Thorens, in de middag al in La Folie Douce en bij de 360 Val Thorens. Na de sluiting van de liften gaat het meteen door in het dorp om in de late uurtjes onder de grond te eindigen in Le Malaysia. Hou je van Nederlandse après-ski? Breng dan een bezoekje aan Le Monde, hier kun je ook Nederlandse après-ski hits verwachten!

Voor elke portemonnee

En het mooiste? Een wintersportvakantie in Val Thorens is echt voor iedereen mogelijk! Je vindt pakketreizen waar je voor weinig een week ski-in ski-out kunt skiën. Maar als je iets meer of veel meer meer luxe wilt dan zit je in Val Thorens ook helemaal op het goede adres, want je vindt hier ook geweldige accommodaties in het hogere en luxe segment.

En dat is lang niet alles!

En dat is allemaal lang niet alles, want in ‘Val Tho’ vind je een absoluut geweldige slee-afdaling, je kunt hier slipcurssussen doen met auto’s en buggys, je vindt hier geweldige off-piste en toerski-mogelijkheden en er is een zeer indrukwekkende zip-line. Naast dit alles zit je in no-time in het hart van het nationale park La Vanoise, midden in de natuur! In het dorp vind je een erg mooi zwembad en sporthal waar het gehele gezin zich uit kan leven als je een dagje niet wil skiën of boarden. En, de inwendige mens wil ook wat, in Val Tho vind je absoluut geweldige restaurants! Kortom: Val Thorens is echt een skigebied voor elke wintersporter.

Één keer in Tignes geweest.
Dat totale gebrek aan service van die Fransozen hoef ik geen tweede keer mee te maken.

Ik vind de skipasprijzen van Val Thorens in verhouding erg duur geworden (ook met kinderen) dat in combinatie met de vaak relatief erg kleine appartementen maakt dat ik er niet snel meer zal komen.

Ik vind de skipasprijzen van Val Thorens in verhouding erg duur geworden (ook met kinderen) dat in combinatie met de vaak relatief erg kleine appartementen maakt dat ik er niet snel meer zal komen.

Powermage op 02 jan 2023 22:19

Probeer het eens in Les Menuires, net zo kindvriendelijk en veel goedkoper. Ook altijd sneeuwzeker.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie