Wintersport op z'n Italiaans: de 8 bijzondere gebieden van Skirama Dolomiti

gesponsord op 27 december 2022· geen reacties

Beeld: ®Camilla Pizzini
Beeld: ®Camilla Pizzini

In het skigebied Skirama Dolomiti Adamello Brenta kun je kiezen tussen acht verschillende skigebieden in en rond de Brenta Dolomieten. Hier vind je rust, natuur, zon, beeldschone panorama’s én heerlijk Italiaans eten, met de natuurparken Adamallo Brento en Stelvio aan je voeten. Met de Superskirama Skipas heb je toegang tot alle verschillende skigebieden, maar in deze blog laten we je zien wat de verschillende gebieden voor jou te bieden hebben zodat je op precies de juiste plek jouw wintersport boekt!!

Skirama Dolomiti; luxe, comfort, goed bereikbaar én voor iedereen

Wintersport in de Dolomieten staat voor beeldschone panorama’s, sneeuwzekere, brede en top geprepareerde pistes en veel zonuren aan de zuidzijde van de Alpen. Het gebied is ook goed bereikbaar: vanaf Utrecht is het 1100 kilometer rijden naar de regio Trentino waarin Skirama Dolomiti ligt. Maar je kunt ook het vliegtuig pakken en vliegen op Verona, Milano Bergamo, Venetië of Innsbruck. Skirama geeft je ook de mogelijkheid om zelf te kiezen hoe je je wintersportvakantie indeelt. Wil je kilometers maken door de Dolomieten heen? Pak dan de Superskirama Skipas. Liever naar één gebied? Dan kun je ook skipassen van de afzonderlijke skigebieden kopen. Extra tip: bestel je skipas online! Dan profiteer je van aantrekkelijke kortingen en kun je met je skipas deelnemen aan interessante actieweken. En dan vergeten we nog het grootste plusplunt van een wintersportvakantie in Italië: de lokale keuken die je in de hutten en lokale restaurants ontdekt!

De Italiaanse keuken: een groot pluspunt! Beeld: ®Camilla Pizzini
De Italiaanse keuken: een groot pluspunt! Beeld: ®Camilla Pizzini

Charme en nét iets meer luxe: Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio is een charmant bergdorp met pistes tot ruim 2.500 m. hoogte. Bovendien zijn de pistes verbonden met die van Pinzolo en Folgarida-Marilleva, waardoor je nóg wat meer kilometers kunt maken. Vanuit vrijwel elke accommodatie sta je direct op de piste en ski je van de ene zijde naar de andere van de vallei, met steeds een ander uitzicht. Daarnaast zijn de pistes bij Grosté heerlijk breed en zonnig: een echte klassieker. Maar mis ook zeker het Ursus Snowpark of de afdalingen van de Spinale of 5 Laghi niet. Overigens staat de internationale skitop op 22 december weer klaar voor de jaarlijks 3TRE Fis World Cup slalom, wat zeker een reden is om Madonna di Campiglio aan te doen.

Pinzolo: het kleine zusje van Madonna di Campiglio

Pinzolo is een typisch Italiaans dorp op ongeveer een kwartiertje met de Campiglio Express van de pistes van Madonna di Campiglio. Bovenop de berg gekomen, heb je een overweldigend uitzicht op die spitse, witgrijze rotsen van de Dolomieten. Hier kun je Heerlijk cruisen over de brede pistes die dit skigebied rijk is. Wil je liever wat meer uitdaging (of het melkzuur in je benen voelen? Probeer dan de zwarte Tulot-afdaling!

Prachtige uitzichten op de Dolomieten. Beeld: ®Camilla Pizzini
Prachtige uitzichten op de Dolomieten. Beeld: ®Camilla Pizzini

Veel te doen in Val di Sole

Val di Sole blinkt vooral uit als een gebied voor veel verschillende types wintersporters. Het heeft veel faciliteiten voor gezinnen, funparken, accommodaties aan de piste en verlichte afdalingen zodat je ook ‘s avonds kunt skiën. Daarnaast kun je via de afdalingen van Folgarida en Marilleva ook verder toeren richting Madonna di Campiglio en Pinzolo.

Paganella Ski: ideaal voor gezinnen

Paganella Ski ligt aan de oostzijde van de Brenta Dolomieten en heeft veel gevarieerde pistes. Deze starten bij Andalo en Fai della Paganella, kent vier oefenweides, vijf speeltuinen in de sneeuw is daarmee ideaal voor gezinnen. Er is zelfs een agility snow park voor je trouwe viervoeter! Daarnaast kom je hier voor de gezellige hutten en steeds dat prachtige uitzicht op de Brenta Dolomieten. Je kunt zelfs het Gardameer zien vanaf de top van de Paganella!

Ook in Paganella zijn de uitzichten om voor even bij stil te staan. Beeld: ®Camilla Pizzini
Ook in Paganella zijn de uitzichten om voor even bij stil te staan. Beeld: ®Camilla Pizzini

Ponte di Legno: hoog, hoger, hoogst

Rijd je dieper Val di Sole in dan sta je op de Passo del Tonale (2.000 meter hoog) en de Presena-gletsjer (3.000 meter hoog). Hier vind je een schitterende, elf kilometer lange, afdaling tot in het pittoreske dorpje Ponte di Legno. Freeriders kunnen daarnaast bij Ponte di Legno - Tonale hun hart ophalen. En doordat Ponte di Legno zo hoog gelegen is, duur het seizoen hier ook extra lang. Deze winter kun je daarnaast op de Presena-gletsjer het Ice Music Festival bezoeken, waarbij je in een iglo luistert naar een concert van uit ijs gemaakte muziekinstrumenten. Een unieke ervaring (waarvoor je niet moet vergeten te reserveren)!

Waan je op een Noorse hoogvlakte in Alpe Cimbra

In Alpe Cimbra vind je de authentieke dorpen Folgaria, Lavarone en Lusern. De uitzichten zijn heel afwisselend: de ene keer is het een Noorse hoogvlakte, de andere keer kijk je weer op op de grillige toppen van de Brenta Dolomieten. Soms eeuwenoude hutten liggen verspreid door het landschap en zorgen voor een extra bijzondere sfeer. Kies uit één van de vele blauwe en rode pistes, of test je techniek op een zwaardere afdaling. Maar ook de langlaufers komen aan hun trekken met prachtige loipes over hoogvlakten en door bossen.

Langlaufen op de hoogvlakte van Alpe Cimbra. Beeld: ®Camilla Pizzini
Langlaufen op de hoogvlakte van Alpe Cimbra. Beeld: ®Camilla Pizzini

Ook de hoogte in met Val di Pejo/Pejo3000

Afdalen vanaf 3.000 meter is ook mogelijk in het gebied Pejo 3000 in Val di Pejo. Hier ski je ook nog eens in het Stelvio natuurpark, sinds 2019 het eerste ‘plastic free’ skigebied. Hier vind je de prachtige, acht kilometer lange dalafdaling Val della Mite, funslopes en fijne gezinspistes. Nieuw deze winter is de berghut op 3.000 meter hoogte, boven op de berg (open rond kerst '22). Hier eet je heerlijk, geniet je van het adembenemende uitzicht en leer je meer over de geschiedenis van het gebied in een speciale foto- en informatieruimte. Bijzonder aan deze berghut is ook dat er tijdens de bouw bijzondere aandacht is gegeven aan de omliggende natuur, zodat deze zo min mogelijk belast werd.

Monte Bondone: combineer je wintersport met een citytrip

Wil je tijdens je wintersportvakantie ook wel eens iets anders doen? Dan is Monte Bondone een aanrader. Deze City Ski-bestemming combineert de stad Trento met haar winkels en musea met de lekkere afdalingen van de Rocce Rosse-piste: een piste die met regelmaat wordt uitgeroepen tot de mooiste afdaling van Trentino. Op de pistes kom je veel (lokale) jeugd tegen terwijl ze hun tricks verbeteren in het fraaie snow park. Maar ook heel fijn is het dat je hier vanuit bijna alle accommodaties zó de sneeuw in stapt.

Combineer skiën in Monte Bondone met een bezoek aan Trento. Beeld: ®Camilla Pizzini
Combineer skiën in Monte Bondone met een bezoek aan Trento. Beeld: ®Camilla Pizzini

Goedkoop op wintersport: check de Skirama actieweken!

Skirama Dolomiti heeft heel interessante actieweken met flinke kortingen op je skipas of aanbiedingen waarbij de skipas is inbegrepen bij de actie. Op hun website vind je meer informatie hierover!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie