Ontdek de pracht van de Zwitserse Alpen in Nendaz

gesponsord op 29 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Etienne Bornet
Beeld: ©Etienne Bornet

Midden tussen de hoogste pieken van Europa en omgeven door een indrukwekkend skidomein ligt Nendaz. Dit Alpenparadijs ligt in het hart van Zwitserlands grootste skigebied met meer dan 400 km aan uitgestrekte pistes. De verleidelijke combinatie van adembenemende vergezichten, betoverende winterwandelingen, en adrenalineverhogende activiteiten, zoals de hoogste zipline ter wereld op Le Mont-Fort, creëert een unieke sfeer die verder gaat dan de traditionele skibestemming. Welkom in Nendaz!

Beeld: ©Etienne Bornet
Beeld: ©Etienne Bornet

Nendaz: onderdeel van het grootste skigebied van Zwitserland, les 4 Vallées

Nendaz bevindt zich in het hart van een van de grootste skigebieden in Europa. In les 4 Vallées vind je meer dan 400 km aan skipistes, gelegen tussen 1.300 m en 3.300 m boven zeeniveau. Het is een paradijs voor alle wintersportliefhebbers en bestaat uit twee totaal verschillende sectoren. In de 4 Vallées sector, die Verbier, Nendaz, Veysonnaz en Thyon via Mont-Fort met elkaar verbindt, vinden meer gevorderde skiërs of snowboarders én thrillseekers wat ze zoeken. De Printse sector is, tussen Nendaz, Veysonnaz en Thyon, is meer geschikt voor beginners en gezinnen. De pistes hier zijn ideaal om op een veelzijdige manier te genieten van de sneeuw én aan je techniek te werken. In Nendaz geniet je daarnaast van uitstekende condities, van december tot april. Sterker nog; dit jaar is het skigebied al op 11 november open gegaan!

Beeld: ©Florian Bouvet-Fournier
Beeld: ©Florian Bouvet-Fournier

Le Mont-Fort: de Zwitserse Alpen op hun best

In het pittoreske berglandschap van Nendaz biedt Le Mont-Fort een adembenemend 360-graden panoramisch uitzicht op tientallen toppen, waaronder enkele van de meest legendarische in de Alpen, zoals de Matterhorn, Mont Blanc en Grand Combin. De panoramische platform, gemakkelijk bereikbaar met de skilift, is toegankelijk voor zowel skiërs als niet-skiërs, waardoor iedereen in alle veiligheid van het prachtige uitzicht kan genieten. Een opvallende attractie is de hoogste zipline ter wereld, met een vertrekpunt op 3.330 meter boven zeeniveau, een topsnelheid van meer dan 100 km/u, een lengte van 1,4 km en een hoogteverschil van 323 m. Deze uitdagende ervaring is zelfs geschikt voor de meest moedige enthousiastelingen!

Beeld: ©Florian Bouvet-Fournier
Beeld: ©Florian Bouvet-Fournier

Ook naast de piste is in Nendaz genoeg te doen

Geniet van een dag zonder skiën in Nendaz dankzij het uitgebreide aanbod van winterse buitenactiviteiten. Maak betoverende winterwandelingen door het sprookjesachtige landschap, waarbij je de keuze hebt uit meer dan 100 km winterse wandelpaden of zeven gemarkeerde routes voor liefhebbers van sneeuwschoenwandelen. Ontdek een van de acht “bisses” van Nendaz, zoals de toegankelijke bisse du Milieu, die gedurende de winter begaanbaar blijft. Voor avontuurlijke skiërs bieden de vijf Movement-routes de mogelijkheid om te genieten van skitoeren. De klimroutes volgen gemarkeerde paden die de perfecte mix van poedersneeuw en natuurlijke omgeving bieden. De aankomstpunten zijn doorgaans nabij een bergrestaurant, terwijl de afdalingen op de ski-pistes volledige veiligheid garanderen. Naast deze activiteiten zijn er ook themapaden, sneeuwschoenwandelingen, sleeën en zelfs een outdoor escape game om de niet-skiënde dagen in Nendaz op een boeiende manier door te brengen.

Beeld: ©Etienne Bornet
Beeld: ©Etienne Bornet

Dit zijn de beste activiteiten voor deze winter

  • Rando’Miam: een winter- of sneeuwschoenwandeling met heerlijke gastronomische stops onderweg.
  • Maak een begeleide skitour: Dit pakket combineert het huren van materiaal (toerski’s en schoenen) met een skileraar die je begeleidt op een beginnersroute.
  • Dine on top: Een rondreis voor niet-skiërs in een gondel of op een stoeltjeslift met een maaltijd in het bergrestaurant van je keuze
    Meer informatie en andere activiteiten vind je op de website van de plaatselijke VVV.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie