Les Menuires ademt al 60 jaar wintersport!

gesponsord op 30 november 2023· geen reacties

Gilles Lansard
Gilles Lansard

Terwijl het uiterlijk van het skidorp zelden bezoekers onverschillig laat, is één ding dat altijd unaniem wordt toegejuicht in Les Menuires en dat is het skiën en snowboarden!

Gegarandeerde sneeuw

Gelegen in het hart van Les 3 Vallées biedt Les Menuires toegang tot 7 skigebieden, 600 kilometer aan verbonden pistes (waarvan 85% zich boven de 1.800 meter hoogte bevindt). Daarnaast overbrug je op hun pistes rond de 50.000 meter aan hoogteverschil en kom je enkele van de meest iconische pieken in de Alpen, zoals de Cime de Caron (op 3.200 m), Saulire (op 2.700 m) en Mont du Vallon (op 2.952 m), tegen.

Pointe de la Masse Foto: Vincent Lottenberg
Pointe de la Masse Foto: Vincent Lottenberg

Mont de la Chambre & Pointe de la Masse

Les Menuires, gelegen op een hoogte van meer dan 1.800 meter, beschikt over 160 km aan pistes en twee belangrijke pieken: de Mont de la Chambre op 2.850 m en de legendarische Pointe de la Masse, bereikbaar met een supersnelle nieuwe en gelijknamige cabinelift. Op deze top vind je een een panoramaterras en een speciaal educatief gebied dat de constructie en werking van deze nieuwe skilift uitlegt. Vanaf deze top vind je mooie rode en blauwe afdalingen en een geweldig off-piste potentieeL

null

Les Menuires: De beste prijs-kwaliteitverhouding in Les 3 Vallées

Als toegangspoort tot het gerenommeerde en grootste skigebied ter wereld is Les Menuires een sportief en gezinsvriendelijke dorp (het gebied heeft zelfs het ‘Famille Plus’-label), met een breed scala aan accommodaties, diensten en activiteiten voor alle smaken en budgetten. Je kunt hier kiezen tussen mooie chalets die van alle luxe zijn voorzien tot voordelige appartementen. Een ding hebben al deze acommodaties gemeen en dat is de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Absolute ski-in ski-out

Er bestaat geen gebied wat meer ski-in ski-out is dan Les Menuires. Vanuit elke accommodatie stap je zo de pistes op en glij je zo naar een lift toe. En aan het eind van de dag glij je zo weer terug naar je appartement of chalet. Je hebt hier echt geen auto of skibus nodig! Ook alle winkels en restaurants zijn snel via de sneeuw te bereiken.

Een gemakkelijk te bereiken resort!

Toegankelijk per trein, via Moûtiers en dankzij een shuttlesysteem, is dit resort op meerdere manieren gemakkelijk te bereiken Laat eenvoudigweg je auto achter op een van de vele parkeerplaatsen (gratis buiten parkeren, tegen betaling binnen) gedurende je verblijf en verplaats je te voet of met de gratis pendelbussen. Dit is zowel handig als milieuvriendelijk.

Foto: Marine Vernaz
Foto: Marine Vernaz

60e verjaardag van les Menuires

Les Menuires viert dit winterseizoen haar 60ste verjaardag! Dit wordt natuurlijk gevierd met gave activiteiten. En in die jaren is er heel wat gebeurd. Maar het plezier in de wintersport is er niet minder op geworden. Alleen maar meer! Ontdek daarom deze winter waarom Les Menuires al 60 jaar een zeer populair wintersportdorp is.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie