Waarom Schladming-Dachstein zo geschikt is voor families

gesponsord op 30 november 2023· geen reacties

(C) rittisberg.at
(C) rittisberg.at

Schladming - Dachstein staat natuurlijk bekend om de vier aaneengeschakelde skibergen waar je je heerlijk kunt uitleven op aaneengesloten pistes. Maar wist je dat deze vakantieregio, aangesloten bij de 760 pistekilometers en 270 moderne liften van Ski amadé extra aandacht schenkt aan kinderen en families? We presenteren twee deelgebieden die zich speciaal op de jongste wintersporter richt.

4-Berge Skischaukel en meer

De 4-Berge Skischaukel - de naam zegt het al - verbindt maar liefst vier skibergen, namelijk de Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Deze zijn middels liften en pistes allemaal met elkaar verbonden waardoor je eindeloos bochtjes kunt draaien. Maar buiten deze 123 kilometer aan aaneengesloten pistes die ook families genoeg te bieden hebben, hebben gezinnen en kinderen nog veel meer skimogelijkheden in Schladming-Dachstein.

null

Rittisberg

De Rittisberg bij Ramsau am Dachstein is een zeer kindvriendelijk skigebied. Het afgelopen jaar is hier onder andere een gloednieuwe combibaan neergezet. Je kunt kiezen om in 10-persoons cabines of 6-persoons stoeltjes de berg op te gaan. De Rittisberg is echt familiegebied; meer dan de helft van de pistes is blauw en er zijn meerdere kinderpistes en kindvriendelijke liften. Maar je kan er ook volop langlaufen en winterwandelen. Daarmee is het tevens een paradijs voor niet-skiërs. Dit alles onder de indrukwekkende rotswanden van de Hoher Dachstein (2996m).

De Drachenlift bij Ramsau am Dachstein, (c) rittisberg.at
De Drachenlift bij Ramsau am Dachstein, (c) rittisberg.at

Rittisberg in een oogopslag:

  • Centrale berg van de skiregio Ramsau am Dachstein
  • 9 liften en 25 km pistes
  • rodelbaan van 3,5 km
  • Toerski route met bergopwaartse tocht door terrein en afdaling via de piste
  • Kali’s avonturenpistes voor kinderen en diverse skischolen
  • Geplande seizoensstart op 8 december 2023

Galsterberg

De Galsterberg bij Pruggern is een populair alternatief voor de grotere, drukkere skigebieden. Je vindt hier een verscheidenheid aan gemakkelijke pistes voor beginners, kinderen en gezinnen. En hoogtepunt is het Gallisch Skidorp: van Gallische hutten tot sprekende Gallische figuren, kinderen kijken hun ogen uit. De drie funslopes "Little Gallier Park, “Bottelix Hinkelsteinbruch” en de “Romeinse Weg VII” maken het plaatje compleet. En: ook hier is een nieuwe lift gebouwd. De moderne 10-persoons Galsterbergbahn brengt je in minder dan 7 minuten naar het bergstation.

Funslope op de Galsterberg (c) Herbert Raffalt/Schladming-Dachstein
Funslope op de Galsterberg (c) Herbert Raffalt/Schladming-Dachstein

Galsterberg in een oogopslag:

  • Een klein maar fijn skigebied bij het dorpje Pruggern.
  • 4 liften voor 15 km piste
  • 3 funslopes
  • Een natuurlijke rodelbaan van 5 km
  • Uitgebreide mogelijkheden voor zowel pisteskiërs, toerskiërs als winterwandelaars
  • Gallisch KinderLand, skischool en Gallische Herbergen
  • Geplande seizoensstart op 8 december 2023

Schladming-Dachstein en Ski amadé: perfect voor gezinnen!

Vanaf twee dagen kun je met de Ski amadé skipas namelijk in het hele dal terecht en genieten van al het moois genieten dat Schladming-Dachstein te bieden heeft. Maar je kunt dus ook gebruik maken van de 760 kilometer aan pistes en 270 liften, 10 snowparks, 13 funslopes en funcross-routes, snelheidsmeetroutes, lokale gourmet-tours, de Hoogste Boerenmarkt van de Alpen, culinaire hoogtepunten in bekroonde skihutten én nog veel meer in de vijf regio’s van Ski amadé. En als in iedere winter is er ook dit jaar weer de Minis Week; ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Van 13 tot 27 januari 2024 krijgen kinderen van zes jaar en jonger (geboren in 2018 of later) de kans om te leren skiën tegen een geweldige prijs. Je verblijft in een gezinskamer, je kind krijgt een kinderskicursus, huurski’s en een kinderskipas. Afhankelijk van de regio en de skischool worden de skilessen drie keer vier uur les of vijf keer twee uur les aangeboden.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie