Skiën in het Pitztal: the day after en Hochzeiger (III)

Rogier op 27 februari 2010· geen reacties

Onlangs heb ik weer een paar prachtige dagen in het witte goud mogen vertoeven. Mijn trip voerde mij ditmaal naar het Pitztal, een betrekkelijk onbekend gebied in Tirol.

The day after de vliegende herten was een zware (zie deel II over het Pitztal). Bij het sluiten van de kroeg nodigde onze gids Martina ons uit om in het hotel van haar ouders nog een afzakkertje te halen. En zo geschiedde. Met de gehele familie Dobler (pa, ma, zus, zus, Martina en huisvriend Jan en zijn vrouw uit Nederland) hebben we tot in de vroege ochtend wijn gedronken, worst en kaas gegeten en over van alles en nog wat zitten keuvelen. Leuk en de gemoedelijkheid waarmee je wordt uitgenodigd is heerlijk.

Hochzeiger
Skigebied Hochzeiger ligt aan het begin van het Pitztal. Het is een niet al te groot gebied met zo’n 50 kilometer aan pistes en zeer kindvriendelijk. En ook hier is er voor ieder wat wils. Mijn favoriet: de ‘Kanonenrohr’! Een supersteile piste waar je enorme snelheden kunt halen. Heb je dit overleeft dan kun je ervoor kiezen om het laatste stuk offpiste te gaan. Heerlijk! Of het met de flying hirsch van de avond tevoren had te maken weet ik niet, maar mijn magnifieke salto in de poeder was om te smullen! Snowboarders kunnen hier dan ook zeker aan hun trekken komen.

Verder…
Zoals eerder gezegd heeft het Pitztal de gunstig geprijsde Pitz Regio Card. Je hebt hiermee toegang tot alle vier de skigebieden en de onderlinge busverbindingen van het Pitztal. De kaart is verkrijgbaar vanaf 4 dagen, voor 136,- euro voor volwassenen en 82,- euro voor kinderen tot 15 jaar. Kinderen tot en met 10 jaar krijgen in het gezelschap van een betalende volwassene een gratis Bambini-Freipass.

Samenvattend: ik raad het Pitztal iedereen (maar met name gezinnen) van harte aan!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie