Minder ski-ongelukken dit seizoen

Rogier op 09 maart 2010· 2 reacties

Tot nu toe zijn er minder Nederlanders gewond terug gekomen van de wintersport dan voorgaande jaren. De ANWB heeft gisteren voorlopige cijfers bekend gemaakt.

Duidelijke daling
Dit jaar zijn er tot nu toe veel minder Nederlandse wintersporters gewond geraakt tijdens de wintersport dan vorig jaar. Vanaf half december hebben ongeveer 1800 wintersporters zich bij de ANWB gemeld, dit is zo’n zes procent minder dan vorig jaar.

Rustige gipsvluchten
De ANWB vervoerde slechts 207 wintersporters met het vliegtuig terug naar Nederland. 420 wintersporters met gebroken ledematen werden met de Ambulance terug vervoert naar Nederland.

Interessant
Het zou interessant zijn om te weten of deze daling in verband staat met de hoeveelheid Nederlandse wintersporters. Het zou goed zijn te weten of er niet eenvoudigweg minder Nederlanders op wintersport zijn gegaan.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Vooral die laatste opmerking is erg zinvol! Alle ophef is volgens mij voor niets. Er gaan dit jaar door de crisis minder Nederlanders op wintersport dus is het niet gek dat de ANWB minder meldingen binnenkrijgt…

Wij waren ook nieuwsgierig naar het waarom, en luisterden gisteren aandachtig naar het interview.
Maar: vanuit Tsjechië kwamen dit jaar veel meer gipsvluchten, aldus de zegsman van de ANWB. Uit Frankrijk de minste. Kwam het door het goede franse sneeuwseizoen??
Het waren echt veel minder sportongelukken in Frankrijk, zei dezelfde man van de ANWB op de radio, in de berekening was al rekening gehouden met minder toeristen.
Blijft de vraag hangen waarom Frankrijk dit jaar er zo rooskleurig af gekomen is…

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie