Peiling: Eten op de piste

Rogier op 17 november 2010· 39 reacties

null

Na twee wat meer serieuze peilingen vandaag tijd voor een luchtigere ‘Peiling van de week’. Namelijk hoe en wat eten jullie op een dag skiën of boarden?

Lekker uit het handje?
Hoezo naar een duur restaurant waar je uren in de rij staat? Smeer 's ochtends je broodjes en deze eet je op in de lift als je zoveel mogelijk uit je dag wilt halen, of op een mooie zon overgoten rots. Heerlijk genieten van natuur al etend…

Eet niets op de piste!
Elke dag ski je maar een paar uurtjes, en na een goed ontbijt ski je lekker door om ergens halverwege de middag op het terrasje van je eigen appartement lekker je eigen eten klaar te maken! Lekker relaxed, het is toch vakantie?

In het appartement…
Je zorgt er altijd voor dat je vlak aan de piste zit met wintersport zodat je lekker ‘thuis’ kunt lunchen. Heerlijk, snel en lekker rustig!

Restaurant!
Het is pas echt vakantie als je ook tijdens een dagje skiën of boarden lekker in een restaurantje wat kunt eten. Vaak prima eten, lekker en gezellig en het is toch heerlijk om even lekker warm binnen te zitten. Dat is pas echt genieten…

Kies hieronder in de peiling hoe jullie op wintersport eten! En graag lees ik ook de ‘waarom’ en wat jullie het liefst eten tijdens de wintersport in de reacties!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Lekkere grillwurst mit pommes, ideale vakantie-voeier… :P

en een lekkere apfelstrudl ergens in de middag…

Een combinatie van 3 met ‘in het appartement’ als uitgangspunt. Lekker je terras op boarden (afhankelijk van de sneeuwcondities ;) ), wat eten en verder. En als we lange tochten gaan maken gaan de broodjes mee de rugzak in. Als het smiddags dan mooi weer is wordt er een plekje in de zon uit de wind opgezocht. Bij slecht weer toch maar richting een hut voor de warme dranken.

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Hirsch knock’n dan kan ik er heel de middag weer tegenaan!

Stevig bord Brinta als ontbijt! En dan een homp baguette in de rugtas, zakmes mee, een droge saucisson , stuk Franse kaas, thermosfles met infusion (niet te veel want anders moet je weer een toilet opzoeken :), een snicker voor de energie, lekker ergens op een rustig plekje (liefst off-piste) op een rots, genieten van het zonnetje (of sneeuwvlokjes op je boterham) en misschien even een klein tukje doen in de late winter.

Lekker even een pitstop in een restaurantje, en dan proberen gedurende een week te varieren in het eten,dus niet alleen friet met… maar ook pasta’s of lokale gerechten. Maar zeker minstens 1x een grote schnitzel…lekker…

En s avonds een zelfgemaakte tartiflette of kaasfondue. Smaakt mij bij kaarslicht toch het best. Kun je daarna tenminste rustig uitbuiken…

Als ik met de familie ga, altijd in het restaurant op de berg.

Maar als ik met vrienden ga smeren we broodjes. Helaas worden die dan nog vaak opzij geschoven bij het ruiken van al dat warme eten in het restaurant…

Dat weet ik sneeuwzeker!❄️

Wij nemen wat broodjes mee vanaf het ontbijt, voor tussendoor. De lunch in een restaurant, veel en stevig, zoals een bord pasta met veel groente.

Het komt bijna niet voor dat we niet met de eerste lift omhoog gaan en na de laatste lift afdalen, dan heb je 't voer wel nodig. Die apres-ski kan me gestolen worden, al pakken we een enkele keer een biertje/wijntje onderweg naar 't hotel. Maar vroegtijdig stoppen?! Nooit, dat laat m’n board niet toe!

mmm…krijg nu al zin in wurst mit pommes!
Vakantie moet wel vakantie blijven, dus een leuke en gezellige hut (met bediening) is een must!

's ochtends stevig veel semmeltjes eten, als lunch een gewoon tirools restaurant-menuutje (dikke soep met brood, currywurstl mit pommes, rostkartoffeln mit wienerschnitzel, haus-specialität, etc.) en 's avonds een pizzaatje/soep met brood/mc donalds/etc. meestal 's avonds niet uit-eten omdat we dat bij lunch al redelijk uitgebreid eten…

Ik kom al een aantal jaren in hetzelfde gebied. Dit heeft als voordeel dat je weet welk hutje een bepaalde specialiteit heeft. Zo is de soep in de het ene hutje heel lekker en is de curryworst mit bratkartoffeln heel lekker bij een ander. Zo eet je dus erg gevarieerd en elke keer weer met een ander uitzicht

Heerlijk toch zo’n bord met kaisersmarren of een tiroler Gröstl tussen de middag met een emmer schiwasser.

Beetje zelf van die droge semmeln met nutella meenemen van de vorige dag, lekker geplet in je skijas en dan zeker uit je binnenzak een thermos met vieze koffie halen. Dan kun je volgens mij beter thuis blijven.

Wij steunen tijdens onze wintersport vakantie zoveel mogelijk de locale bedrijven, Dus niet naar de beroemde Amerikaanse fastfood ketens, brood van de plaatselijke bakker, en vleeswaren van de slager.

Wij eten Kaisersschmarren en germknodel hmmmmmmmmm goulashsoep Fritattensuppe lekkere Bratwurst of Frankfurter mit Pommes.

Lekker in het hotel ontbijten en wakker worden. Daarna snel de ski’s onderbinden en gaan! Dan rond de lunch lekker ergens bij een bergalm aan de piste stoppen voor een lekkere lunch (tiroler gröstl, frankfurter mit pommes, spagetti bolognese, currywurst, schnitzel, bunte salat, goulashsuppe, kaisersmarren, et cetra). Kom tijd tekort voor al die lekkere gerechten… En misschien nog een keertje een extra stop voor een lekker apfelstrudel met een warme choco en rum ;-) Het blijft toch vakantie.

Meestal een broodje en isostar reepje uit de hand, en doorspoelen met jaegermeister, maar soms pakken we uit met spareribs, schnitzel, etc… maar net of we in een ‘dure bui’ zijn :)

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

En om iedereen nog even lekker te maken, hierbij wat plaatjes van al dat lekkers ;p

http://www.thewednesdaychef.com/.a/6a00d8341c660253ef01310fa…

null

null

null

martine serre che, wauw…
Hier goed ontbijt, ergens afspr om gezellig en goed te eten, dan again afspreken om ergens gezellig en gezellig te eten en als laatste ergens gezellig en gezellig en gezellig…
s morgens weer een goed ontbijt:)

Geen oostenrijkse ski dag zonder kaisersmarren natuurlijk en dat lekker op berg in een leuk restaurantje.
Voor frankrijk wat luxueuzer of gewoon duurder eigenlijk en dan ook lekker in een restaurant.
Dit kan uiteraard niet allemaal te lang duren

mmmmmmm ReneD, het water loopt me al weer in de mond…

Wij ontbijten en dineren gewoon in onze caravan, soms halen we s’avonds een pizzaatje. Tussen de middag pakken we gewoon een hut.

Het liefst in een wat kleiner en knusser bergrestaurantje ergens aan de rand van het skigebied. Dat zijn vaak de beste! En dan heel cliche schnitzel (nergens zo goed als in Gasthaus Kropfen boven Schruns, of rosti / grostl of een kom gulaschsoep.

Ik ga op de piste te keer als een beest en ga dus ook te keer in het restaurant als een beest.

Voor de kaiserschmarren fans onder ons: in de lokale Spar winkels in oostenrijk ligt het in de rekken, zijn zakjes van knorr.

Ze zijn ook te krijgen in Nederland via een webwinkel, verder is het in Nederland helaas niet te krijgen…

Wij nemen toch wel elke keer enkele zakjes mee naar huis, smaakt nog verrekte goed ook uit een zakje… :P

Meestal knallen vanaf de eerste liftopening tot een uurtje of 11:00 Dan rond 11:00 uur ff een apfelstrudel, dan weer verder kanllen tot ongeveer 13:30 om te lunchen. Lekker bordje pasta, keizersmarren, bratwurst en dan tot de laatste lift doorgaan. Nog wachttijden…heerlijk

Mijn middagmaal staat er niet echt tussen.
Ik heb echter voor de eerste mogelijkheid gekozen.
sMiddags kiezen we een heerlijk plaatsje uit , bij goed weer lekker in het zonnetje en beschut tegen de zon. Met een stuk frans brood, een stuk kaas of ezelssalami, is het echt relaxen. Ik ben niet zo voor de overvolle restaurants waar er soms door de drukte stress op je afkomt. Dit hoeft niet. Alleen bij heel slecht weer kruipen we binnen.

In de namiddag trakteren we onszelf wel op een goed glas bier. Eéntje maar, want we moeten skiën tot de laatste lift toegaat.

Een combinatie van beide, de ene keer lekkere zelfgemaakte baguettes op de piste en de andere keer, wanneer het wat slechter weer is, lekker warm en droog in een gezellig restaurantje!

bart

Hmmm, dit is een lastige. Het is eigenlijk een combinatie van 2 van de opties. Als ik ga touren broodjes of iets alternatiefs meenemen. Met vrouw en kind over het algemeen lekker in een restaurantje, maar dan niet op de piste.

In Flaine ga ik gewoon zwaar aan de tartiflette. F*k Sonja :-)

When life gets too complicated.... SKI

Broodje mee, maar daarbij een lekkere stevige goulashsoep. Natuurlijk niet lunchen tussen 12 en 14 uur want dan gaat iedereen en heb je heerlijk de ruimte op de pistes en in de liften om flink wat kilometers te maken.

Verschillend, de ene keer ergens op een mooi plekje in de sneeuw. De andere keer in een gezellig restaurantje. Ik probeer wel zo veel mogelijk de vreetschuren te vermijden. Ohja, ik neem 's ochtends wel altijd een sinaasappel mee voor tussendoor! Smaakt altijd erg lekker en icm al het sneeuw krijg ik er een beetje een “Cool-Best” gevoel van ;)

Kaiserschmarrn, kasnocken, tiroler grostl: heb er nu alweer zin in! :D

sochtends verse broodjes met ei! Tussen de middag restaurant kaiserschmarn savonds in een restaurant kaiserschmarn! 8 x per week

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie