Het sneeuwt! Keihard!

Rogier op 07 oktober 2011· 47 reacties

null
Dikke vlokken in het Gasteinertal!

Wie nu de webcams van oostenrijk en Zwtserland bekijkt zal moeite hebben te geloven dat het pas 7 oktober is. Het sneeuwt als een gek. En wat ziet onze sneeuwverwachtingskaart er ook weer mooi uit he? Het sneeuwt keihard en de sneeuwgrens is letterlijk omlaag gevallen. Het lijkt bijna midwinter. De vraag is natuurlijk hoe lang de sneeuw zo laag blijft liggen, maar voor het moment is het genieten van de witte webcam beelden.

null

Tot 60 cm zaterdagavond

Het is hard gaan sneeuwen, ik citeer uit het lawinebericht van de SLF (Zwitsere lawinedienst), die zich door de hevige sneeuwval genoodzaakt zag een lawinebericht uit te brengen:

“In der Nacht auf Freitag, 07. Oktober erreicht aus Nordwesten eine Kaltfront die Schweiz und Niederschläge setzen ein. Die Schneefallgrenze sinkt rasch von 2800 m auf etwa 1200 m. Bis am Freitagabend sind am Alpennordhang und in Nordbünden oberhalb von etwa 2000 m 15 bis 30 cm Neuschnee zu erwarten. Nach Süden hin nehmen die Neuschneemengen deutlich ab. Der Nordwestwind bläst stark bis stürmisch.Von Freitag Abend, 07. Oktober bis Samstag Abend, 08. Oktober fallen bei weiterhin starkem bis stürmischem Nordwestwind am Alpenhauptkamm und nördlich davon verbreitet nochmals 20 bis 30 cm Schnee”

Samenvattend, tot zo’n zestig centimeter sneeuw! En dat voor het tweede weekend van oktober. Voor de hoogst gelegen pistes en gletsjers is dit heel goed nieuws! de winter lijkt begonnen. Nu is het hopen dat de warmte die voor begin volgende week is voorspeld niet al te veel doorzet. Geniet voor nu alvast even van de onderstaande beelden:

Zillertal Arena:

null

null

null

Serfaus:

null

Sölden

null

null

Ski Arlberg

null

Les Quatre Vallées

null

Gastein

null

null

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Make my day!

Wieehoeeeee! laat de winter maar beginnen! :D

…WOW…

Prachtige beelden…

Tsss, toch niet te geloven hè! Krijg er al helemaal zin in: D n
Nou alleen nog wachten tot de krokusvakantie :-(

Over 2 weken naar Kaprun. Zoontje heeft skitraining. Zou het goed komen? :-)

En net nu mijn knie naar de k… is.

YES Kom maar op kan nog meer bij.

laat het sprookje beginnen

Dit is een mooie in Mürren, op 1650m in Zwitserland. Exact op de sneeuwgrens:

null

nog 133dagen wachten :(

iBlij

geweldig…!!!

In één woord: Geniaal!

Woehoe! Goed bezig!

Let it snow!

Laat maar komen, is wel héél vroeg niet. Alles wijst er wel op dat we een prachtige winter gaan krijgen met die kwakkelijke zomer zijn de oceanen niet te hard opgewarmt en zou het wele ens eens trenge winter kunnen gaan worden. Yihaaaaaaa

RoCo

Let it snow, let it snow! Love this weather !!!

Wow, feratel heeft een zijn cams van Fügen in het dal gezet, waardoor je heel mooi de sneeuwgrens ziet in het Zillertal :)

http://www.feratel.com/webcams-wetter/oesterreich/tirol/fueg…

Zo mooi!!!

Super!!! Wintereinbruch!!! here we go

Seriously snow addicted family!

De Kaunertaler Gletscher wordt ook al aardig wit!!
http://www.kaunertaler-gletscher.at/de/skigebiet/webcams#cam…

Aftellen maar!

Goed begin van het weekend!

Waarom zijn de liften nog niet open, op de gletschers na dan!

Heerlijk!

Prachtige beelden op de webcams, in het zuiden van Zwitserland lijkt de sneeuwgrens op zo’n 1700meter te liggen.Het is dit natuurlijk allemaal mooi om te zien, maar echt veel hebben de meeste mensen er niet aan die pas in de wintermaanden gaan.

Nu vroeg ik mij af; Heeft dit geen nadelige gevolgen voor de bouw van de liften als deze sneeuw langere tijd aanhoud, of gaat dit gewoon door met (veel) sneeuw?

Go big or go home.

@ Anonymous, die liftbouwers gaan gewoon door! Vorig jaar skiëde ik (na al toerskiend omhoog gelopen te hebben) letterlijk langs liftbouwers. In skigbieden natuurlijk genoeg materiaal om stukken terrein sneeuwvrij te maken.

Click. Click. Peace

Ti, Ta, Toppie!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!!

Geweldig en laat dit een goede voorbode zijn!!!

Silvretta Montafon Liefhebber

Dat is enorme mzzl. Volgende week Hintertux!! Poedersneeuw!!!Woensdag vertrek, dan mooi weer daar boven zou top zijn

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie