Fotoreport: Fantastische condities Frankrijk

Rogier op 22 februari 2013· 8 reacties

null
Fantastische condities net boven Serre Chevalier

Het blijft eentoning de berichtgeving uit de Alpen. De sneeuwcondities zijn gewoon heel erg goed, en de relatieve kou waar we nu nog mee te maken hebben zorgt ervoor dat de sneeuw naast de pistes poederig blijft. Op de pistes lijken de condities op mid-winter. Mooie scherpe ijskristallen en lekkere carve sneeuw. Kortom genieten. Als deze winter zo doorgaat (we hebben nog twee maanden) dan gaat deze winter echt wel de boeken in als een van de beste winters in de Alpen!

null
Nog heel wat plekken zonder sporen naast Serre Chevalier

null

null

null

null

null

null

null

null
Zwart-wit poeder

null
Ook fantastische sneeuwcondities op de piste voor mijn 5 jarige nichtje

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

@Rogier: vraagje: vorige week prachtige poederafdalingen gereden in 3Vallees. Echter aantal maal onzacht in aanraking gekomen met onzichtbare rotsen onder meters sneeuw, met als gevolg wat kneuzingen en vooral lang naar mijn ski’s zoeken. Heb ook ettelijke skiers gezien die op 1 ski terug naar het dal moesten omdat ze hun 2e ski niet terugvonden. Heb je dezelfde ervaringen of wat zijn je tips en tricks om dit te vermijden (op onzichtbare rotsen stoten) en om je skis terug te vinden?

@Gast029: Ik ben natuurlijk wel eens hardhandig met stenen in aanraking gekomen. Maar daardoor een ski echt verliezen is mij nog nooit gebeurt (wel eens ski’s kapot geskied). Ook hebben Sandra en ik zelden ongelukken gehad door verstopte bomen/stenen Ik een keer licht gekneusde ribben en een keer licht opgerekte kniebanden. Sandra niet veel meer dan enorme blauwe plekken.

Een paar dingen zijn van belang:
Ervaring door het sneeuwdek goed te kennen/herkennen kun je toch aardig wat gevaarlijke hobbeltjes herkennen. Maar hiervoor moet je er veel in de sneeuw zijn.
De ski’s in de dalrichting houden. Een ski die recht naar bendene gaat zweeft beter dan een ski die haaks op de helling staat, maar hiervoor moet je wel hard kunnen skiën.
Logische keuzes maken welke afdaling je gaat doen, er zijn afdalingen die veel gevoeliger zijn voor stenen e.d. dan andere…
En verder gewoon een beetje geluk hebben…

Click. Click. Peace

@gast029
Zal er dalijk leuk uitzien al die ski’s als de sneeuw weggaat.
@Rogier jou nichtje is zeer schattig.
Wat voor goggle is dat op die foto?

@Gast045: Vind ik ook dat mijn nichtje erg schattig is. Ze heeft natuurlijk meteen mijn hart gestolen door te zeggen: ‘Ik vind skiën het aller aller leukste wat er is’

Die Goggle, ik neem aan dat je de Adidas Goggle bedoelt, dat is de Adidas ID 2 pro.

Click. Click. Peace

En?? Wanneer neem je haar mee off-piste

@045 Als het zo doorgaat snel ;-)

Click. Click. Peace

@Rogier Die golfjes op de sneeuw… wind? Niet te gevaarlijk dan?

Geek, Snowboarder, iPhone developer

@Lieven Jep dat is wind. Maar dat hoeft niet per se gevaarlijk te zijn. Ligt er heel erg aan hoe hard het gewaaid heeft. Soms is er amper sneeuw verplaatst.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie