Hoe belangrijk is internet op wintersport?

Rogier op 23 februari 2013· 27 reacties

null
Hoe belangrijk is internet voor jullie op wintersport?

We kunnen niet meer zonder lijkt het. Onze smartphone, tablets en laptops. Maar aan deze apparaten hebben we niet heel erg veel zonder internet. Maar dan moet er wel internet zijn. De prijzen voor mobiel internet in het buitenland zijn vrij hoog en mobiel internet is en blijft minder snel dan vast internet. Dus een hotel of huisje met internet is ideaal voor internetverslaafden. Voor wie is internet een criterium bij het boeken van een verblijfplaats?

Tegenvallen
De beste WIFI verbindingen in hotels en appartementen heb ik buiten Europa gevonden. In de meest kleine en aftanse verblijfplaatsen in Zuid Amerika en Afrika had ik fantastische Internet verbindingen en in mooie sjieke hotels in Frankrijk en Oostenrijk moet ik vaak op mijn knietjes in de hoek van de kamer op zoek naar het beste WIFI signaal. Ik heb dit altijd wel bijzonder gevonden. Dit geeft aan dat het tekentje WIFI bij een hotel niet altijd alles zegt.

null
Bijzonder goede WIFI in Chili

Zonder
In de winter is het voor mij lastig om zonder internet te zitten, ik hou jullie hier op wintersporters graag op de hoogte van mijn avonturen. Maar als de winter eenmaal over is, vind ik het ook heerlijk om af en toe even een weekje helemaal ‘los’ te zijn. Geen WIFI, geen 3G, geen iPhone, geen laptop. Gewoon even helemaal niets. Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie dat op wintersport ook hebben, of niet?

Wel graag internet
Natuurlijk is het ook erg gaaf om an het eind van een mooie dag je foto’s of filmpjes door te mailen of ‘whatsappen’ naar vrienden of op Facebook en Twitter te zetten. En natuurlijk plaats je ook graag de foto’s op Sneeuwhoogte+ daarvoor is internet nodig.

Internet belangrijk op wintersport?
Is internet voor jullie zo belangrijk, dat jullie daar je hotel of appartement op uitzoeken? En als jullie geen WIFI hebben nemen jullie dan een buitenland bundel met internet? Zoja hebben jullie daar tips voor?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Dit jaar was het eigenlijk toeval dat we Wi-Fi hadden maar ik kan best zonder en ik heb het ook bijna niet gebruikt…

Handig als het er is, en als er geen wifi is maar wel ‘vast’ internet is een routertje altijd makkelijk. Ondanks de vakantie altijd bereikbaar zijn voor klanten!!

Heerlijk een paar dagen BACK-TO basic en lekker geen inet en kunnen pingen pongen tweeten en appen…

Ik vind het vooral op Wintersport gewoon f lekker rustig zonder al die techniek.

Ik vind het eigenlijk heerlijk om helemaal internetloos te zijn op de wintersport.
Hoogstens een databundel van 50 mb kopen voor wat jaloersmakende foto’s op facebook en evt. je belangrijke mail bekijken, maar verder is het lekker om gewoon lekker te ontspannen ipv de hele dag naar een scherm te kijken.

Daar sluit ik me bij aan, rust daar boven in die bergen.

Heb voor mijzelf maar ook voor mijn gasten en huurders in Le Ciel Bleu, internet genomen.
Prettig om je mail te kunnen controleren, weerbericht etc.
Deze service moet je ook kunnen bieden tegenwoordig.
Feit was toen dit werd aangesloten er een half uur stilte in het chalet was.
Iedereen had zijn laptop opengeklapt!

Ik kijk altijd naar WiFi op hotelkamer/appartement. Eventjes 's avonds een rondje websites, journaal bekijken; dat is voor mij ook ontspanning, dus past prima bij een vakantie.

WiFi bij liften en pisterestaurants hoeft voor mij niet, en gebruik ik ook niet. Dit jaar viel mij op, dat tijdens een lunch massaal de smartphone wordt gepakt, in plaats van met elkaar praten over die prachtige afdaling van die ochtend. Mijn telefoon gaat ook mee de berg op, maar alleen voor foto’s en voor het geval dat…

Heel erg belangrijk. Dat is ook de reden dat ik in mijn appartement internet aan heb laten leggen.

Mijn huurders zijn er ook erg tevreden over.

Volg mij op Twitter @SkieurVT

Zonder wifi boek ik niet, hoort erbij en wel gratis. Moet service zijn van hotel of appartement. In kamer, niet alleen in hal of internetstation. Leven in 2013.

Hebben jaren geleden WIFI geinstalleerd in ons appartement . Wordt zeer veel gebruikt door onze huurders . Ik durf te stellen dat ze niet meer zonder willen …

vind het ideaal als er WIFI is, ´s avonds onderuit op de bank mijn skiline bekijken ( hoogtemeters, afstanden en filmpjes)

Geen vakantie zonder WiFi. In Oostenrijk hebben wij de WebCube permanent aan.

Haus Gassner in Niedernsill

Vraagje aan de chaleteigenaren: hebben jullie dan ook een gebruiksbeleid? Of gewoon een huis- tuin- en keukenroutertje met 12345 als wachtwoord?
Wat doen jullie als een van de klanten illegale activiteiten zit te doen vanaf jouw verbinding? Of zonder het te weten spam zit te verzenden?
Providers of blacklist-servers kunnen je dan maanden blokkeren zonder dat je weet waar je je moet melden om er van af te komen…

Natuurlijk wil ik niemand bang maken, maar het is wel goed om daarover nagedacht te hebben en voorzorgsmaatregelen te nemen…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Voor het gezellig spelen van een potje Kolonisten van Catan, Carcassonne, oid is het beter om geen WIFI te hebben. Dan zit de helft met zijn/haar smartphone te spelen.

Voor mij is het geen must, maar als er wifi beschikbaar is dan is dat wel handig.

Afgelopen januari een aantal dagen in Gerlos geweest. In het skigebied was er overal gratis wifi!

Nee, niet nodig, alleen is het natuurlijk wel handig om eens te kijken waar het goed weer gaat worden volgende dag.

Vroeger was het hebben van een wifi verbinding een must, maar sinds ik ook in het buitenland mijn nationale bundel kan gebruiken (Vodafone SMS - Web - Smart) is het geen must meer. Helaas bieden ze deze abonnementen niet meer aan, dus zodra mn abonnement afloopt wordt het zeker weer een must have!

Vaak is een van de eerste vragen als mensen hier binnenkomen: “Wat is het wachtwoord van de wifi?” Belangrijk dus!

Eind januari op vakantie naar Châtel geweest. Wij hadden prima WiFi in het chalet. Wel erg fijn. Zeker omdat ik altijd mee ga met gehandicapten vakantie, dan kan ik contact houden met het thuisfront.

Op mijn mobiel heb ik 40MB per dag in Frankrijk. Da’s genoeg voor een fotootje uploaden, het weerbericht bekijken en even mail checken. In het spotgoedkope Chambre d’Hotes waar ik nu nog ben (laatste nachtje) heb ik Internet via een gammele homeplug (ethernet dus). Na een half uurtje is deze wel stabiel en haal ik de 2 MBit wel. Via Apple laptop WiFi access punt gemaakt voor de iPad, iPod en iPhone zodat kind whatsapp en facebook ook kan gebruiken.

Een aantal jaren geleden maakte ik nog wel gebruik van mijn MIFI met een lokale SIM kaart met veel Internet, zoals de Orange SIM kaart. Maar die bestaat kennelijk niet meer (of mijn Frans is te beroerd om het juiste produkt te krijgen, kan ook).

WIFI hoort er bij! Het verbaasd mij dat er hele gebieden zijn, waar dit nog niet wordt aangeboden. Als het dan wordt aangeboden is de snelheid bagger en kan je niet eens fatsoenlijk een foto’tje uploaden. Voor mij maakt of breekt het de keuze van een gebied en of hotel/appartement. We leven 2013! internet hoort bij het gewone leven en maakt een boel zaken efficienter!

Bij normale omstandigheden is een weekje zonder internet juist prima vind ik. Vroeg op, veel skiën en 's avonds wat drinken of spelletjes spelen, waarom heb je dan nog internet nodig? Laatste vakantie had dit alleen maar tot gevolg dat een aantal reisgenoten constant bezig waren met facebook en andere dingen op de mobiel.

Aan de andere kant… toen ik geblesseerd de hele dag binnen zat en niet uit bed kon komen was het wél heel fijn dat internet mogelijk was.

Wifi hoort er gewoon bij, niet iedereen kan zomaar een week offline zijn. Zakelijk wordt er meer en meer op gerekend dat je gewoon bereikbaar bent, en af en toe een fotootje naar bekenden sturen is gewoon leuk. Dataroaming blijft reteduur dus zonder wifi géén boeking! En de speelkaarten kunnen nog steeds mee hoor, dat blijft ook leuk.

Wifi vormt toch een van de eerste selectiecriteria. Geen wifi = onherroepelijk uit de short-list.

Ik kan niet meer zonder.

Wifi helaas noodzakelijk kwaad ivm afhandelen werkmail tijdens vakantie. Vreemd om te bedenken dat t 15 (?) jaar geleden nog nauwelijks bestond…wat een rust :-)

Ik vind dat hotels vandaag de dag standaard gratis wifi moeten aanbieden. Deze wintersport hadden we geen wifi in het appartement, maar bij de receptie. Zo hadden we toch nog af en toe contact met het thuisfront en konden we wat fotootjes plaatsen.

Hotels die kosten in rekening brengen voor het gebruik van internet…die laten we links liggen. Die gaan duidelijk niet met de tijd mee.

Als er wifi is gebruik ik het ; is het er niet dan mis ik het niet !

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie