Persoonlijk vind ik Serre Chevalier een van Frankrijks meest onderschatte gebieden. Voor bij hoort dit gebied namelijk bij de beste skigebieden in Frankrijk en misschien zelfs wel van de Alpen. Het gebied is met 250 kilometer aan pistes groot, het is ruim opgezet, je vindt hier heel veel zeer uitdagende pistes, en het is een waar off-piste mekka. Daarnaast zijn oude knelpunten opgelost, het gebied heeft miljoenen en nog eens miljoenen in nieuwe liften geinvesteerd en last but not least heb je de keuze tussen 4 behoorlijk verschillende dorpjes (en verschillende prijsklasse’s. Het enig eminpuntje van het gebied is de wind die af en toe de hoogste liften doet sluiten. Maar de sneeuwzekerheid maakt dat weer goed. Wie van jullie kent Serre Chevalier? of wil er wel een keer naar toe?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

5, 6 jaar geleden in Briancon gezeten. Serre Chevalier echt een topgebied, relatief onbekend. We hadden de eerste paar dagen het geluk van verse sneeuw, echt genieten dus in de poeder langs de pistes en in het bos! Heerlijke pistes, vrij rustig en geen last van wind gehad.

Ook nog een dagje wezen boarden in Montgenevre, een leuk uitstapje! Met heerlijke cappuccino in het Italiaanse deel van het gebied.

Het enige nadeel is dat het een flinke rit er naar toe is. Ik zie mezelf er zeker ooit nog wel eens weer naar toe gaan. Zou waarschijnlijk dan wel voor het verblijf voor de charme van bv. Chantemerle kiezen ipv de grote stad Briancon.

Al met al is het gebied een echte aanrader!

Where would we be without the après ski?

@Cootje Italiaans gedeelte van het gebied? Dan heb je echt een stukje gereden en een ander deel van de ‘Milkyway’ bezocht denk ik. Anders skigebied (maar kan wel een dag op dezelfde pas dacht ik).

Als de condities niet zo goed zijn (harde wind, bijvoorbeeld) dan gaan inderdaad de hoge of strategische liften snel dicht en zit je opgesloten in een klein stukje van het gebied en zit je bovendien vast aan relatief smalle, lastige pistes de hele dag. Dat risico vind ik een groot nadeel wat ik in andere grote Franse gebieden veel minder heb ervaren (hoewel ik daar ook met slechte condities en gesloten liften heb geskied). Het feit dat alle pistes grofweg op dezelfde helling liggen maakt ook dat aan slecht zicht of mist of wind niet te ontsnappen is. Mij viel het gebied dus tegen om die redenen.

Slechte condities zijn altijd jammer, maar daar moet je het mee doen. In het ene gebied gaat dat echter een stuk beter dan in het andere. En dan zie je de verschillen goed.

@GiGi yep, was 1 ander skigebied op grens van Frankrijk en Italië. Ik geloof 20 min. rijden.

Where would we be without the après ski?

Heel lang geleden , toen nog nooit iemand van Serre Che had gehoord in Nederland, geweest. Een top gebied met een authentieke sfeer met veel zon en sneeuw. Mogelijkheid om een dag in een ander gebied te skieen in de buurt op dezelfde skipas. Heerlijk eten , leuke dorpjes. Ben een groot liefhebber van deze , zuidelijke, regio. Queyras , Vars/Risoul, Puy St.Vincent, Pelvoux, Sestriere zijn alle de moeite meer dan waard om ontdekt te worden. Ja, deze regio, samen met Alpes Maritimes zijn mijn grote favoriete gebieden met altijd heel veel sneeuw, zon en natuurlijk heerlijk eten !!

Ik denk dat Rogier in de beste ski regio van Frankrijk woont. Beetje jaloers ben ik wel hoor.
Veel fantastische gebieden in de buurt, TOP !!
Veel plezier nog de komende maanden, het seizoen is lang hier.

@GiGi Nee hoor vanuit Montgenevre ski je zo Italiê in. En verder heb jij Serre Che wel op heel naar moment leren kennen (was toen trouwen wel zo ongeveer het enige Franse gebied wat normaal open kon… En als je met winddagen in Villeneuve Chantemerle gaat skiën kun je je hart ophalen. Het zijn wel allemaal pittige pistes dat is zeker waar.

Click. Click. Peace

Ik laat me graag overtuigen! Wie weet binnenkort nog een weekje daarheen: last minute als ik vrij zeker ben van een goede basis en in ieder geval een goed beeld van de eerste skidagen. Wil wel eens goed tussen die lariksen door skiën… ;)

Weer een top verslag over dit gebied. Ik kijk er naar uit om terug te gaan, volgende jaar misschien.
Iedereen zou hier eens moeten komen! Alleen spijtig dat er veel dan ook veel gaan willen terug komen en het drukker wordt :p Buiten de vakanties is het er erg kalm.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Van alle gebieden in waar ik tot heden ben geweest is Serre Chevalier veruit het mooiste skigebied. Ben er in 2003,2004 en 2007 geweest. Daarna niet meer, omdat, tja, voor de apres ski prefereer ik toch echt Oostenrijk… Maar qua pistes kan niets eraan tippen.

Lekekr hoor

Gang is alles

Ik ben er deze week. Serre Che. En inderdaad erg weinig tot geen Nederlanders. Het is inderdaad een eindje rijden, zelfs vanuit Belgie waar ik zelf woon. Maar het is inderdaad wel een top gebied. Een beetje maf is dat waar in de meeste ski gebieden de blauwe pistes beneden zijn, de rode in het midden en de zwarte boven, loopt hier alles door elkaar. Voordeel: je kunt met de kids overal naar toe, ook als de sneeuw beneden minder zou zijn (wat overigens niet het geval is) maar de die hards kom je dus ook overal tegen en da’s dus oppassen. Tweede aspect dat direct opvalt: er zijn nogal wat pistes waar express niet geprepareerd wordt. Vooral na de sneeuwval van afgelopen weekend is dat een feest.
Het valt me ook wel op dat ondanks dat het echt druk is, je niet echt heel lang hoeft te wachten bij de lift (iets wat mij al snel irriteert en ik heb er eigenlijk nog geen last van gehad). Daar heeft @Rogier dus ook gelijk in. Vandaag de pistes gedaan tussen Chantemerle en Villeneuve/Monetier en dat was geweldig. Met de oudste zoon ook nog de “Melezone” gedaan, een soort snow park tussen de bomen en dat was zeker genieten. Oh ja, tijdens de drukste week van het jaar skieen allebei de koters in een klasje van 6-8 andere koters. Kom daar in Oostenrijk maar eens om!
Een vriend van me is deze week in Alpe d’Huez op mijn aanraden. Deze twee gebieden lijken me achteraf een aardige kandidaat voor een skigebied challenge: Alpe d’Huez v. Serre Che. Allebei evenveel kilometers en ook allebei rond om verschillende dorpen gelegen. Ik ben er zelf nog niet uit. Voorlopig wint wat mij betreft AdH het nog, maar ik vraag me af of het aan het eind van deze week nog steeds zo is!

null

@JanGerrit Mooie foto zeg!

Click. Click. Peace

Serre Che is van alle gebieden waar ik geweest ben het mooiste. Heel anders ook dan andere Franse gebieden. Het is niet echt een aangelegd dorp maar meer zoals in Oostenrijk dorpen (of een stadje) onderaan de berg. Er is dan ook niet echt ski-in/ski-out (of wel ergens @rogier?) Maar de geweldige pistes maken dat meer dan goed. Het enige echte nadeel is de reisafstand.

@Frank9: Wij zaten enkele keren in Villeneuve, vanaf daar ski je zo de Mickey op (met liftje) en af. Zijn ook wat makkelijke oefenweidjes met kindersleepliften, dus ideaal voor kleine kinderen. Gaan ook diverse eitjes en stoeltjesliften het gebied in. Dorp zelf is niets te beleven, wel een leuke Yeti Bar, alhoewel wij met een grote groep waren waarmee die bar elke middag/avond wel vol zat.

*bericht bewerkt door Saalbach2015 op 26 okt 2016 22:57

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie