Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Beiers skigebied dicht ondanks grote investeringen

Roel op 03 februari 2024· 3 reacties

Het skigebied Jenner gaat binnenkort dicht. Foto: Jennerbahn am Königssee
Het skigebied Jenner gaat binnenkort dicht. Foto: Jennerbahn am Königssee

Na een flinke inperking van het pisteaanbod deze winter, is het vanaf 4 maart helemaal afgelopen voor het Zuid-Duitse skigebied Jenner in het Berchtesgadener Land. De focus zal op andere wintersporten komen te liggen. Opvallend, omdat het gebied in 2018 nog grondig werd gemoderniseerd.

Investeringen

Het Beierse skigebied Jenner kampt al langer met problemen. In de zomer van 2018 werd het skigebiedje boven de pittoreske Königssee compleet vernieuwd voor een bedrag van rond de 55 miljoen euro. De rustieke Jennerbahn werd vervangen door een moderne 10-persoons gondel en er werden twee gloednieuwe 6-persoons stoeltjesliften gebouwd. Daarmee hoopte men het verouderde skigebied nieuw leven in te blazen.

Tevergeefs, want alpineskiërs lieten het gebied links liggen waarna afgelopen voorjaar is besloten om de besneeuwing te beperken. Een groot deel van het gebied werd daardoor volledig afhankelijk van natuursneeuw. Bovendien werden de pistes tussen het bergstation en het middelstation, waar een van de nieuwe stoeltjesliften is gebouwd, niet meer geprepareerd. Nu is besloten om vanaf komende winter ook de pistes in het lagere deel niet meer te prepareren.

Momenteel worden alleen de pistes tot het middelstation geprepareerd
Momenteel worden alleen de pistes tot het middelstation geprepareerd

T/m 3 maart open

Het gebied verandert in, zoals de Bergbahnen het noemen, een ‘wintersportberg’ zonder geprepareerde pistes. Toerskiërs krijgen alle ruimte, er zal een gemarkeerde skiroute zijn en het rodelaanbod wordt vergroot. Het gebied focust daarnaast op wandelaars die ook in de zomer graag deze regio opzoeken.

Wie het skigebied nog wil bezoeken moet snel zijn. Het skiseizoen van Jenner eindigt al op 3 maart 2024. Daarna vindt de jaarlijkse revisie plaats waarna men zich op de zomer gaat richten.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

“een ‘wintersportberg’ zonder geprepareerde pistes””

Dus ook geen besneeuwing neem ik aan? Mag hopen dat ze dan ook ski’s met wieltjes gaan verhuren :-D

Vijftienhonderd is het nieuwe duizend

De regio is beroemd om heel andere zaken. Skiën hebben ze daar niet nodig, voor zover dat überhaupt al serieus te nemen was.

De Jenner was een leuke dagbestemming en één van de hogere pistes in het gebied van Berchtesgadener land. Inderdaad is de regio bekend om andere zaken maar die bestemming is in de winter gesloten. Had ook een leuke lange dalafdaling naar Schönau am Königssee.

Plaats een reactie