Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bezorgdheid over sluiting liften in St. Johann

Rogier op 04 november 2021· 3 reacties

null

Het conflict in Sankt Johann in Tirol - Oberndorf is nog steeds niet opgelost. Het is nog steeds vraag of de overname van het skigebied van Sankt Johann in Tirol door de Schultz-Gruppe door kan gaan. En nu hebben de gemeente en het Zweedse Skistar al maandenlang ruzie. Dat gaat zover dat lokale ondernemers zich zorgen maken of het skigebied wel zal draaien komende winter.

Bezorgdheid bij lokale ondernemers

Lokale ondernemers hebben zich nu gericht tot de nieuwe directeur van Bergbahnen St. Johann, Robert Horntrich. De ondernemers schrijven dat het noodzakelijk is dat er liften moeten draaien en de pistes moeten worden besneeuwd.
“Het niet laten draaien van de liften zou niet alleen aanzienlijke financiële schade voor alle bedrijven betekenen, maar ook een enorm imagoverlies voor zowel het skigebied als het hele dorp St. Johann” volgens de lokale ondernemers. De bezorgdheid van de lokale ondernemers zoals de hoteluitbaters en de skischool is logischerwijze groot. Na een rampzalig winterseizoen 20/21 moet in het komende seizoen alles op alles worden gezet om de gasten terug te winnen en niet te verliezen.

Moeilijk seizoen

Bergbahnen-directeur Robert Horntrich geeft aan ze voor komend winterseizoen voor een aantal uitdagingen staan. “Het skigebied bevindt zich in turbulente tijden, op dit moment zitten we midden in de planning. In principe zullen er winteractiviteiten zijn, die zullen worden aangepast aan de vraag van de gasten.” geeft hij aan in de Tiroler Tagezeitung.

Geruzie en rechtzaken

Ondertussen werden de gemeenteraadsleden van St. Johann gisteravond achter gesloten deuren ingelicht over het beroep tot nietigverklaring van de aandeelhoudersbesluiten. De raad van toezicht van het skigebied heeft de verkoop van SkiStar-aandelen (ongeveer 68 procent) aan de Schultz-groep niet goedgekeurd, waarop SkiStar de voorzitter van de raad van toezicht, Stefan Seiwald, heeft teruggeroepen en een tweede directeur heeft benoemd. Beide partijen in het geschil hebben vervolgens een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank. Het is te hopen dat deze soap snel is afgelopen en het skigebied gewoon open kan.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Haha lekker dan, we hebben een maand lang een appartement gehuurd in St. Johann komende winter🤦‍♂️ Ik wist niet dat dit nog steeds speelde joh…

Maarja, gelukkig zitten we toch niet op skischoen-loopafstand van de pistes. In dat geval stappen we net zo gemakkelijk in de auto naar de Steinplatte, Fieberbrunn of Ellmau. Maarja, de sfeer/ gezelligheid in het dorpje zal ook wel foetsie zijn.

De echte pijn ligt natuurlijk bij de mensen die ervan moeten leven, zeker na zo’n Corona jaar.

Dit is toch hoe zaken doen werkt? Recht op elkaar afrijden en kijken wie als eerste stuurt. Een botsing (gesloten skigebied in dit geval) is zelden de uitkomst.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Dit is toch hoe zaken doen werkt? Recht op elkaar afrijden en kijken wie als eerste stuurt. Een botsing (gesloten skigebied in dit geval) is zelden de uitkomst.

Roy83 op 05 nov 2021 08:16

Ja Roy, lijkt mij ook heel stug dat het werkelijk gaat gebeuren. Beide partijen hebben er gewoonweg teveel belang bij dat het gebied open gaat. De gemeente krijgt een stortvloed aan boze hotel- en restaurant eigenaren over hun heen (en wat te denken aan gemiste toeristenbelasting inkomsten). Voor de andere partij kan het skigebied deels afgeschreven worden, plus imagoverlies en doorlopende kosten.

Zou ook echt zonde zijn, zo’n leuk karakteristiek gebied met ontzettend veel gezellige hutten. Daardoor juist erg populair bij de locals i.t.t. de omliggende ‘‘grote’’ gebieden zoals Kirchberg en Skiwelt.

*bericht bewerkt door Amelm op 05 nov 2021 09:42

Plaats een reactie